Cumartesi Bu menü çok dinamik

Bu menü çok dinamik

10.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

10 Karaköy otelinin terasında açılan restoran-bar ON10, misafirlerine rahat bir ortamda dinamik bir menü sunuyor. Mekanda hem lezzetli yemekler hem gece eğlencesi var

Bu menü çok dinamik

Ağustos sonunda 10 Karaköy otelinin terasında açılan ON10, “gündüzden geceye” fikriyle yola çıkan bir restoran-bar. Yani öğle arasında gidebilir ya da iş çıkışı yemek sonrası gece eğlenmeye de kalabilirsiniz.

Haberin Devamı

Akşamüstü içkisiyle lezzetli atıştırmalıklar

ON10’un konsept yaratıcısı Dilara Ekşioğlu ile mekanın müdürü Eylem Atalay’ın özellikle vurguladıkları konu ise rahatlık. Atalay “İnsanlara rahatlık hissini mekanın her köşesinde vermek istedik” diyor.

Bu rahatlık hissi menülerine de yansıyor. Otelin alt katındaki “fine dining” restoran Rudolf’tan tamamen farklı bir konsept yaratmaya özen göstermişler. Amaçları şehrin merkezinde olmaları nedeniyle ona uygun, dinamik bir menü sunmak. Özellikle akşamüstü içkilerinin yanında tercih edilebilecek atıştırmalıkları tavsiye ediyorlar. Mesela içinde yoğurulmuş dana yanağı olan, sebze turşusu ile sunulan croquette bitter ballen, keçi peyniri dolgulu kızartılmış kabak çiçeği dolması, kendi yaptıkları sosla servis edilen mini hamburgerler ya da bal-hardal sosuyla verilen meyankökünde karides lolipop gibi...

Haberin Devamı

Ana yemeklerde de seçenek fazla, porsiyonlar doyurucu. Kuşkonmazlı ravioli, yaban pirinci ve roka salatasıyla sunulan kemikli kuzu pirzola, kinoa ve köz patlıcan püresi ile verilen lagos şiş hatta bir Eminönü-Karaköy klasiği olan balık-ekmek... Atıştırmalık ve yemeklerin fiyatı 20 ile 70 lira arasında değişiyor.

Tatlı seçenekleri arasında sahanda gelen, yanında buzun içinde çarkıfelek meyveli sorbeyle sunulan çikolatalı krem brulee ile Ekşioğlu’nun Fransa’da görüp menüye kattığı fiyonk şeklinde, romlu sos ve kiraz birası sorbesiyle sunulan baba
aux rhum var. Tatlı fiyatları da
20 ile 26 lira arasında.

Kokteyl adları semtten...

İçecek olarak ise kokteyller öne çıkıyor. Kokteyllerine 10 Karaköy, Gala, Old City gibi isimler vererek bulundukları bölgenin atmosferini korumaya çalışmışlar. Tatlı ekşi tadıyla çarkıfelek meyveli 10 Karaköy en çok tercih edilen kokteylleriymiş. Bunun yanı sıra Corvus’un Rudolf için özel ürettiği, Bozcaada üzümleriyle yapılmış şarapları da var. İçkilerin fiyatları ortalama 35-45 lira.

Mekanın mutfağı her ne kadar ünlü şef Rudolf Van Nunen’e emanet olsa da menüyü Dilara Ekşioğlu oluşturmuş; tabii Nunen’in önerilerini dikkate alarak.

Dans etmek serbest

Saat 11.00’de açılan ON10’da eğlence hafta içi 22.30, hafta sonu 23.30’da başlıyor ve gece 2.00’ye kadar devam ediyor. Perşembe-cuma haricinde DJ performansı var. Saat 17.00’den sonra başlayan DJ müziğinde daha çok yabancı ağırlıklı lounge, chill out tarzında parçalar çalınıyor. Perşembe-cuma ise yabancı caz ve blues cover’larının tercih edildiği canlı müzik performansları oluyor. Perşembe günleri Melike Konur, cuma günleri ise Brenda Berin sahneye çıkıyor. Dileyen dans da edebiliyor.