Cumartesi Bu trendi evde deneyiniz

Bu trendi evde deneyiniz

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bu trendi evde deneyiniz

‘60’lı ve ‘70’li yıllarda hippilerin gözdesi olan batik deseni, bu bahar lüks modanın da ilgi alanına giriyor. Bu trendin en eğlenceli yanı ise evde de kolayca tasarlanabiliyor olması.

Haberin Devamı

Lisedeyken en büyük eğlence-lerimden biri, arkadaşlarımla kıyafetlerime batik yıkama yapmaktı. Jean’lerimizi, beyaz tişört ve elbiselerimizi evde bu teknikle boyar, ortaya kendimize özgü yepyeni desenler çıkararak stilimizi farklılaştırdığımızı hissederdik. En büyük ilham kaynağımız ise eski dergilerdeki müzisyenlerin kıyafetleriydi. O günlerde aklımıza bir gün batik deseninin en lüks modaevleri tarafından da kullanılacağı gelir miydi? Pek sanmıyorum. 2019 İlkbahar-Yaz sezonu bu anlamda bizi şaşırtıyor ve Chloe’den Calvin Klein’a, Prada’dan Stella McCartney’e kadar tüm etkili markalar özgür ruhlu, bohem batiğin etkisine giriyor. Yani önce ‘60’lı ve ‘70’li yıllardaki gerçek hippilerin, ardından da 90’lar ve 2000’lerde onlara özenen gençlerin favorisi olan bu desen şimdi modern dokunuşlarla lüks modanın da radarında. İşin özündeyse yine özgün ve bireysel olma arzusu var. Eğer bugüne dek batiği fazla “marjinal” bulduysanız üzülmeyin. Çünkü neredeyse ebru deseni kadar zarif görünen hafif batik yıkamalar da çok revaçta olacak.

Haberin Devamı

Batiği çiçek çocuklara özgü bir havayla giymek için pastel tonları, daha gotik bir havayla giymek için ise bordo, siyah gibi koyu tonları tercih edebilirsiniz. Yine de her zaman en çok pembe, mor, mavi ve sarının açık tonlarına yakıştığını hatırlatalım.

Batik deseni narin kumaşlardansa denim ve koton gibi dayanıklı ve kolay kullanılabilir materyallere yakışıyor.

ÜZERİNİZDEKİ tek bir parçada bu deseni kullanarak onu günlük stilinize rahatça adapte edebilirsiniz.

Bu trendin en eğlenceli yanı, yaratıcılığımızı kullanmamıza izin vermesi. Batik; kumaş deri ya da kâğıt süslemede kullanılan bir boyama tekniği. Boyanan malzemenin bazı yerleri mum, ip ya da kasnakla kapatılarak boyanın tüm yüzeye yayılmaması sağlanıyor. Tişörtlerinizi bir çubuğa sarıp, etrafını iple bağlayıp, kumaş boyasına batırıp çıkararak kolayca yapabilirsiniz.

Bu trendi evde deneyiniz

Çiçek çocukların favorisi batik

“Shibori” tekniği olarak da bilinen batik yıkamaların Japonya ve Endonezya’da ortaya çıktığı biliniyor. Kökleri 8’inci yüzyıla dayanan bu tekniğin popülerleşmesi ve bir moda unsuru haline gelmesi ise ‘60’lı yılları bulmuş. O yıllarda Janis Joplin, John Sebastian gibi müzisyenlerin festival kostümlerinde başrol oynayan batik, biraz da klasik ve muntazam desenlere bir başkaldırı olarak görüldüğü için çiçek çocuklar tarafından çok sevilmiş.

Haberin Devamı

Bu trendi evde deneyiniz

Bu trendi evde deneyiniz

Mango’daki bu model, topuklu ayakkabılarla tamamlandığında ofis için bile uygun. 249.99 lira.

Bu trendi evde deneyiniz

Bershka’daki pantolon hem geniş paçaları hem de batik deseniyle ‘70’li yıllardan çıkıp gelmiş gibi. Fiyatı 119.95 lira.

Yeni sezonda alabileceğiniz en lüks batik desenli parçalardan biri bu olsa gerek. The Elder Statesman kaşmir kazak 1100 euro.