Cumartesi Bu yazın festival modası belli oldu

Bu yazın festival modası belli oldu

20.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Festivallerin moda haftası olarak görülen Los Angeles’taki Coachella, bu sezon da festival şıklığının trendlerini belirledi

Bu yazın festival modası belli oldu

Müzik festivallerinin sadece müzik tutkunları için değil, modaseverler için de anlamı büyük son yıllarda. Trend avcılarının da yakın takibe aldığı festivallere katılırken bir tişört giyip gitmek ya da tepeden tırnağa siyahlara bürünmek yetmiyor artık. Kaliforniya’nın Indio şehrindeki Coachella Vadisi’nde gerçekleşen festival ise bu konudaki en önemli trend belirleyicilerden biri. Sebebi hem festival takviminin başında yer alıyor olması hem de konum olarak Los Angeles’a olan yakınlığı. Bu sayede her yıl ünlü isimlerin akınına uğrayan ve iki hafta sonuna yayılan etkinlik, ilk haftasıyla bu yılın da festival modasını aşağı yukarı belirledi.

Herkesin tercihi kısa şortlar oldu
Yüz binlerce kişinin katıldığı Coachella gösterdi ki minicik şortların festival modasındaki yeri kolay kolay sarsılmayacak. Yıllarca jean şortları ve yağmur çizmeleriyle Londra’daki Glastonbury Festivali’ne katılan Kate Moss pek çok konuda olduğu gibi bu alanda da trendsetter olmuştu. Stil ikonluğu bayrağının Coachella’daki taşıyıcıları Kate Bosworth ve Diane Kruger da uzun süredir şortlardan vazgeçmiyor. Victoria’s Secret meleği Alessandra Ambrosio ve “Alacakaranlık” serisinin yıldızı Kristen Stewart da
bu yıl festival modasına şortlarıyla dahil olan isimler arasında. Ancak etek giymeyi tercih edenlerin sayısı da az değil. Rita Ora, Katy Perry ve Solange Knowles gibi şarkıcılar seçimlerini eteklerden ve elbiselerden yana kullanırken, göbeği açıkta bırakan kısa tişörtler ve büstiyerler de Coachella’nın diğer favorileriydi.

Haberin Devamı

Bu yazın festivallerine H&M’in koleksiyonu damgasını vuracak.


Festivallere özel koleksiyon

H&M, ‘Divided’ serisinden çıkardığı müzik ve festival temalı üç farklı koleksiyonla festival şıklığını destekliyor. Hem kadınlara hem de erkeklere hitap eden koleksiyonda; çadır, panço, yağmur çizmesi gibi gibi parçalar da bulmak mümkün. Koleksiyonun “Indie Festival” isimli ilk bölümü şu anda H&M mağazalarında satışta. Rock Festival ve Day Party adlı bölümler ise sırasıyla nisan ve mayıs sonundan itibaren satışa çıkacak.

Bu yazın festival modası belli oldu

Bir festivale katılırken dikkat edilmesi gerekenler

* Sandalet belki ama parmak arası terlikler kesinlikle yasak! Tabii en sevdiğiniz grubu dinlerken basılan ayağınızın acısından bağırmamanız için...
* Uzun elbise ve etekler hâlâ gözde ama yerleri süpürecek kadar da uzun olmasın.
* Kombin yapma derdini ortadan kaldıran tulumlar başta iyi bir fikir gibi görünebilir. Tabii bunu bir de tuvalet kuyruğunda bekleyenlere sormak gerek.
* Gündüzden geceye devam eden bir festivale katılıyorsanız, havanın serinleyeceğini unutmayın, yanınıza en azından bir sweatshirt alın.
* En iyisi postacı modellerinden ya da sırt çantasından vazgeçmemek olur.