Cumartesi 'Burası başka bir dünya'

'Burası başka bir dünya'

20.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Bugünlerde YouTube kanalına yüklediği videolarda tart yaparken, kitap kaplarken ya da arp çalarken görüyoruz Aslı Tandoğan’ı. Oyuncu “Burası başka bir dünya ve buna dahil olmak çok hoşuma gidiyor” diyor.

Burası başka bir dünya

Burası başka bir dünya
Aslı Tandoğan’ı pek çoğumuz “Aşka Sürgün” dizisindeki Dilan Şahvar rolüyle tanıdık. Turkuaz rengi gözleri, uzun kumral saçlarıyla kısa sürede ekranların en beğenilen yüzlerinden biri oldu. Tiyatro sahnesine, beyaz perdeye ve ekranlardaki yolculuğuna şimdilerde kısa bir mola vermiş durumda. 2013 yılında Cahit Tan Yeşilada ile evlenen Tandoğan, oğlu Atlas ve henüz beş aylık olan kızları Arya ile birlikte kendine şehir karmaşasından uzak, doğanın içinde bir hayat kurmuş durumda. Sevenleri onu bugünlerde YouTube kanalı için çektiği birbirinden eğlenceli videolarla takip ediyor. Biz de güzel oyuncuyla evinde bir araya geldik, yeni macerası YouTube’u, anneliği ve onu yeniden sahnelere taşıyacak projesini konuştuk.

Haberin Devamı

- Son zamanlarda ünlü isimlerin YouTube’da görünürlüğü arttı. Siz nasıl karar verdiniz bu mecrada olmaya?

Bu süreçte karar vermeme neden olan şey hamileliğimdi. İlk hamileliğime göre daha zorlu bir hamilelik geçirdim. Fazla hareket etmek beni çok yoruyordu. O yüzden ev konforunda insanlara nasıl ulaşabilirim diye düşündüm. YouTube kanalı açma fikri geldi aklıma. Videoları çekerken çok eğleniyorum. Tamamen ev halim. Kendi içinde esprili bir kanal.

- Bir süredir dizi setlerinden uzaksınız, bunun özel bir sebebi var mı? YouTube kanalına video çekmekle setlerde mesai harcamak arasındaki olumlu ve olumsuz farkları dinlesek…

İkisi çok farklı mecralar. Oyunculuk başka, YouTube da kendimim. YouTube çekimlerini zaten ev konforunda olmak için yapıyorum. Dizi setlerinde durum her türlü zorlukla mücadele var. Uykusuzluk, aşırı sıcak ya da aşırı soğuğa maruz kalma, ara vermeksizin çalışma. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen mesleğimizi icra etmeye çalışıyoruz. Şu an Arya çok küçük olduğu için böyle bir formülle beni sevenlerle buluşuyorum. Benim için oyunculuk profesyonel bir meslek ama hamilelik ve küçük bebek döneminde dizide oynamak istemedim. Bu hem fiziken mümkün değil hem de bebeğimle ilgilenmek varken geç saatlere kadar çalışmak ve onları ihmal etmek istemedim.

Burası başka bir dünya

Haberin Devamı

“Ulaşılmayacaklar ulaşılır oldu”

- Peki, Aslı Tandoğan’ın sosyal medya ile arası nasıl? Ünlüler eskiden daha ulaşılmazdı. Sosyal medya ile bu mesafe bir anlamda kalktı...

Kesinlikle artık ulaşılmaz biri kalmadı. Hem ulaşılmayacaklar ulaşılır oldu hem de Andy Warhol’un “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” sözündeki gibi yeni fenomenler ortaya çıktı. Şu an bu çağdayız ve sonuna kadar yaşanmakta. Benim paylaşımlarıma gelecek olursak konuya ve günüme göre değişebilir. Elbette ki ben de sosyal medyayı kendimce kullanıyorum. Genelde duygularımı sosyal medyada çok yansıtan biri değilim, çok yoğun bir şekilde kullandığım söylenemez. Olumsuz ve negatif düşünceler beni yoruyor. Aynı zamanda siber zorbalığa karşıyım. Oturduğu yerden ahkam kesenler, hiçbir işin ucundan tutmayıp yapılanları eleştirenlere laf yetiştirmek mümkün değil.

Haberin Devamı

- Sizin takip ettiğiniz yerli ya da yabancı isimler var mı? Hangi yönleriyle ilginizi çekiyorlar?

Her türden sayfa ilgimi çekebilir. Sporcuların, fotoğrafçıların, sanatçıların, üreten insanların sayfaları ya da teknolojik sayfalar. Doğan Cüceloğlu, Sunay Akın, Fazıl Say ve Refik Anadol gibi başarılı insanları takip etmeyi seviyorum.

- Paylaşım yapacağınız konuları neye göre belirliyorsunuz? Bir ekibiniz var mı?

Genelde ekiple birlikte karar veriyoruz. Şimdilik evdeyiz o nedenle konular belirli bir yapıda ama havaların güzelleşmesiyle dış mekanları kullanabiliriz. Kendi yapmayı sevdiğim şeyler, günlük hayatım, etrafımdaki insanları katabileceğim videolar çekiyorum. Her an annem ya da bir komşum videoma konuk olabilir. Atlas evdeyse videolara kendi hayat akışında girip çıkmasını seviyorum.

- Hangi videolarınız daha çok ilgi görüyor? YouTube sizin için ticari bir kaygı güttüğünüz bir alan mı yoksa sadece kişisel bir deneyim mi?

Haberin Devamı

Hangi videonun daha çok izlendiğini inanın keşfedemedim. Çok özenip uğraştığınız bir video az seyredilirken daha çabuk çektiğim bir video çok fazla seyredilebiliyor. Evimin belirli noktalarında çekim yapıyorum, kendimce özel bulduğum yerler var. Ona göre açıları belirliyorum. Kesinlikle kişisel bir deneyim, burası başka bir dünya ve buna dahil olmak çok hoşuma gidiyor.

- Günlük rutininiz nasıldır? Şehir merkezinden uzakta olmak film, tiyatro gibi festivallerden uzak olmak anlamına geliyor mu?

Günlük hayat adı üzerinde. Günlük yapılan klasik döngü, çocuklu evli insanlar ne yapıyorsa ben de o tip şeyler yapıyorum. Onun dışında işle ilgili görüşmeler, çalışmalarım oluyor. Kesinlikle ekstra efor gerektiren bir şey şehirden uzak yaşayıp aynı zamanda sanatsal ve kültürel etkinliklere yoğun olarak katılmak. Elbette şehirde olsam bu konuda çok daha aktif olurdum. Ama bu bir tercih meselesi. Biz çocuklar için en azından şimdilik temiz hava ve doğayı seçtik. Hafta sonu eşim ve oğlum Atlas’la bir sergi, müze ya da tiyatro gezmek olmazsa olmazımız.

Haberin Devamı

“Yeni şeyler öğreniyorum”

- YouTube kanalınızda anneniz ve kayınvalidenizi de görüyoruz. Konsepte göre siz mi davet ediyorsunuz yoksa onlar mı dahil olmak istedi?

Ben davet ediyorum. Hem onların deneyimlerinden yararlanıyorum hem de onlarla güzel vakit geçiriyorum. Aileyle geçirilen zaman benim için çok değerli. Aynı zamanda hepimiz için güzel bir hatıra kalıyor. Annem her zaman yanımda ve en önemli desteğim. O istemese de zorla onu dahil ediyorum. Kitap kaplama videosun da olduğu gibi birçok işi onun sayesinde sonladırabiliyorum. Başka bir videomuzda da tart yaptık birlikte ve mutfak hallerimiz gerçekten çok komik oldu. Annemin ben elimi keserim diye kesilmiş kabakları kes demesi efsaneydi.

- YouTube’da pek çok konuda paylaşımlar yapıyorsunuz. Kişisel gelişiminiz için neler yapıyorsunuz?

Kesinlikle insanı geliştiren bir mecra. Bir çok videomda daha önce denemediğim şeyleri deniyorum. Hem yeni şeyler öğrenmiş oluyorum hem de hep yapmak istediğim ama üşendiğim şeyleri gerçekleştirmiş oluyorum. Birçok şey için araştırma yapıp önceden çalışıyorum. Mesaisi olan bir şey.

“Annelik üşenme duygusuyla baş etmeyi öğretti”

- Zaman zaman sosyal medyada çocuklarınızın görüntülerini paylaşıyorsunuz. Yıllar sonra size bu konuda bir itirazları olduğu takdirde buna nasıl bir savunmanız olur?

Çok sık paylaştığım söylenemez ama paylaştığım zamanlarda kesinlikle bu konuda çok hassas davranıyorum. İleride onu utandırabilecek ya da rahatsız edebilecek özel görüntülerini paylaşmıyorum. Bence bu çok önemli. Paylaşılan her şey bir belge niteliğinde. Yıllar boyu orada kalıyor ve silinmesi neredeyse imkansız. Kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekiyor.

- Anne olmak sizde neleri değiştirdi?

Annelik bana üşenme duygusuyla baş etmeyi öğretti. Ne kadar yorgun ya da hasta olduğum fark etmeksizin... Ayrıca hayata ve insanlara daha hoşgörülü olduğumu hissediyorum. Çocuklarımla vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor.

- Yakın zamanda bir projeniz olacak mı?

Şu anda gerçekleştirmeyi düşündüğümüz ve üzerinde çalıştığımız bir projemiz var. Bu proje beni çok heyecanlandırıyor, çok yakında hazır olacak ve sahnede seyirci ile buluşacak.