Cumartesi “Büyük hayallerimiz var”

“Büyük hayallerimiz var”

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Adı Efsane” dizisinin sevilen ikilisi Almila Ada ve Cem Yiğit Üzümoğlu geleceğe yönelik büyük hayaller kuruyor. “Asıl işim sahne” diyen Üzümoğlu tiyatro sahnesi açmayı hedeflerken, balerin geçmişi olan Ada’nın bir hayali de bale stüdyosu açmak

“Büyük hayallerimiz var”

Almila Ada iki yaşında baleye başlıyor. Lisans eğitimi için Londra’ya giderek baleyle birlikte drama, müzikal eğitimleri alıyor. Okulda “Avengers” filminin çekimlerinde flashback sahnesi için Scarlett Johannson’ın gençliğini canlandırıyor. Ve birkaç yıl sonra Türkiye’ye döndüğünde oyunculuk serüveni başlıyor... Cem Yiğit Üzümoğlu ise Ankara Devlet Konservatuarı mezunu. Öğrenciyken Polonya’da Grotowski Enstitüsü’nde eğitim alıyor. Bir hocasının modern dans asistanlığı için Hindistan’a giderek yerel ve modern dans üzerine çalışıyor. Karşımda KanalD’de yayınlanan “Adı Efsane”nin sevilen ikilisi; çalışkan, pırıl pırıl bir genç kız ile olgun, idealist bir genç adam var...

Haberin Devamı

Sette gençler ve tecrübeli isimler bir arada. Ekiple ilişkiniz nasıl?

Almila Ada: Çok rahat, ev gibi benim için. Morali çabuk bozulabilen biriyim, hep motive ediliyorum. Cem son altı aydır en yakın arkadaşım. Leya (Kırşan) hiç sahip olmadığım kardeşim gibi. Genç kadroyla sahnelerimde kurtarıcım Cem, diğer tarafta ise Rojda (Demirer). Erdal bey (Beşikçioğlu) zaten hocam.

Cem Yiğit Üzümoğlu: Her birinden ayrı şey öğreniyoruz. Erdal hoca en küçük konuda bile tüyolar veriyor. Güneş (Hayat) abla daha geçen gün bir koli kitap verdi... Almila çok güzel bir insan, çok disiplinli. Her gün daha iyisini nasıl yaparım diye çalışıyor.

Melis bale yapıyor, Hakan ise basketbol takımı kaptanı dizide.

Almila A.: Balerin olduğunu öğrenince böyle bir sahne yazsak hoşuna gider mi dediler, öyle gelişti. Çok duygulu, amacı olan bir sahneydi.

Haberin Devamı

Cem Y.Ü.: Dizi yayınlanmaya başlamadan bir buçuk ay önce antrenmanlara başladık. Durmadan top sektirme, üçlük, oyun kurma, iletişim, takımı yönlendirme çalışmaları yaptım. Çok büyük bir takım oyunu. En sevdiğim sporlardan biri, özellikle seyretmesi çok keyifli.

Dört kişilik “tayfa”sınız dizide.

Cem Y.Ü.: İnanılmaz güzel, hiç beklemediğim kadar samimi ilişkimiz var. Gerçek bir dostluk doğdu. Özel hayatımızda da hâlâ tayfayız. Haftada altı gün beraber çalışıyoruz, boş bir günü de beraber geçiriyoruz. Tayfanın en komiği Baran. Kaan’la ikisi çok güldürüyor. Müzik konusunda çok yetenekli Baran ve Hakan. Diziyi Almila’larda izledik hep birlikte geçen gün, oturduk üçümüz darbukanın başına... Tayfanın üçü de can, onlar olmasa bu dörtlü efsane olmazdı.

Karakterleriniz çok yakıştırılıyor, #HakMel diye etiketiniz var. Nasıl yorumlar?

Almila A.: Herkes çok pozitif. Almila ve Cem olarak çok iyi anlaşıyoruz, onun yansımasından olabilir. Yeni dizi diye fragmanlar dönerken bile insanların Hakan-Melis çiftini yaratması, benimsemesi bizi de şaşırtmıştı. Fotoğraflar, özel videolar, şarkılar, şiirler hazırlıyorlar. Çok güzel, onore edici bir şey. Kafalarımızı gelin-damat fotoğraflarına photoshop’luyor, çok komik kolajlar yapıyorlar.

Haberin Devamı

Cem Y.Ü.: Hakan’la ilgili de “Ses tellerine ekmek banayım” demişler...

Ses tonunuza övgü bol...

Cem Y.Ü.: Sesim hep böyleydi. Üniversitede sınavda bir arkadaşıma kopya vereyim dedim, hoca “Kopya verme canım, duyuyorum, fısıldayamıyorsun” demişti.

“Büyük hayallerimiz var”

“İlişkide anahtar iyi niyet ve değer vermek”

Melis’i Hakan’ın samimi, sahici hali etkiliyor. Sizce aşkın sırrı ne?

Almila A.: Benim altı senelik güçlü bir ilişkim var zaten. Dürüstlük her insan ilişkisinde aranan olmalı. Bir de iyi niyetliyse, senin kadar sana değer verip seni mutlu etmeye çalışıyorsa, ilişkinin anahtarı o bence.

Cem Y.Ü.: Bir şey söyleyemem, ben âşık olmadım çünkü.

Hedefleriniz neler?

Cem Y.Ü: Polonyada’yken yaptığım bir performansın kısa filmini çekmiştim. Ankara Dans Filmleri Festivali’nde prömiyer yaptı. Çanakkale’de seyirci ödülü aldı. Kısa performans filmleri çekmeye devam edeceğim. Oyuncu olarak bir hikayeye hizmet ediyoruz. Herkes kadar hizmetçiyiz yani, çaycısından yönetmenine. İsteğim doğru seçimlerle bu tutarlılığı koruyabilmek. Tiyatro üzerine çok büyük hayallerim var; çok idealist bir adamım. Tiyatro sahnesi açmayı istiyorum.

Haberin Devamı

Almila A.: Okuduğumda bu rolü oynamalıyım dediğim bir sinema filminde oynamak istiyorum. Bir de hayalim bir bale stüdyosu açmak.