Geri Dön

Caddenin yeni rengi 'Feyziye'

Dekoru, müzikleri, gösterişli avizeleri ve lezzetli menüsüyle Feyziye Meyhanesi eski bir kültüre selam gönderiyor.

Caddenin yeni rengi 'Feyziye'

 

Bir süredir Bağdat Caddesi’nden nostalji sesleri yükseliyor. Berna Birand Usta ve Ömer Satık’ın kafe olan mekanları, geçen aralık ayının sonundan beri restoran ve meyhane olarak hizmet veriyor. Cumartesi akşamı canlı müzik eşliğinde eğlencenin doruğa çıkmaya hazırlandığı saatlerin öncesinde Berna Birand Usta ile bir araya gelip Feyziye Meyhane’nin hikayesini dinledik.

Feyziye’den içeri adımınızı attığınız anda kendinizi Yeşilçam filmlerinden bir sahneye ışınlanmış gibi hissediyorsunuz. Bordo duvarları süsleyen siyah beyaz fotoğraflar, görkemli avizeler arasında; “Ben bunu hangi ara ezberledim” dediğiniz şarkılara eşlik ederken buluyorsunuz kendinizi. 70’ler, 80’ler ve 90’ların müzikleri eşliğinde haftanın her günü Berna Hanım’ın ifadesiyle “müşteri gidene kadar” açık burası. Usta, “Caddede genel olarak kafe, restoran tarzı yerler var ama böyle bir meyhane yok. Araştırdığımızda tüm meyhanelerin Caddebostan’da yer aldığını gördük ve biz de eskiden bir kafe olan mekanımızı meyhaneye çevirme kararı aldık” diye anlatıyor yola çıkış hikayelerini. Dekorasyon için epey uğraştıklarını dile getiren Usta, “Eski Türk filmlerindeki gibi alaturka bir tarz olsun istedik. Avizelerimiz antikacılardan, eski konaklardan çıkmış eşya; aksesuarların birçoğunun hikayesi var” diyor.

Mekânın menüsünde iki şefin imzası var

Fiyatları 15 ile 75 lira arasında değişen menüde iki şefin imzası bulunuyor. Ana yemekler şef Tunç Demirtaş’ın elinden çıkarken mezeleri bu alanda otuz yıllık deneyimi bulunan İsmet Kırmaç hazırlıyor. Berna Hanım, “Geniş ve lezzetli bir menüye sahibiz. Örneğin humusu yapıp klasik bir şekilde tabağa koymak yerine, onu çeşitli baharatlarla, otlarla zenginleştiriyoruz” diyor. Mekanın mezeleri arasında haydari, somon pastırması, deniz tuzunda pişmiş somon kapari, ahtapot salatası, humus yer alıyor. Salataları arasında roka, çiftlik salatası, domates bulunurken, ana yemeklerde hem et hem de balık bulabiliyorsunuz. Mekan, menüsünde şimdilik küçük balıklara yer vermiyor. Ara sıcaklarda kalamar, karides, ahtapot, paçanga böreği, ciğer gibi çeşitler var. Geleneksel damak tadını tatlı çeşitlerine de yansıtan Feyziye’de baklavadan kabak tatlısına, ayva tatlısından irmik helvasına kadar bir liste beğeninize sunuluyor. Cuma ve cumartesi akşamları canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz mekanın misafirleri genelde cadde üzerinden insanlar olsa da Berna Hanım, Beylikdüzü’nden bile gelenlerin olduğunu belirtiyor.

Safiye Soyman ve Faik Öztürk'ün soğan mücadelesiSafiye Soyman ile eşi Faik Öztürk, salgın nedeniyle eve kapandı. Karantinadaki eğlenceli anlarını paylaşan çiftin videoları beğeni topluyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber