Cumartesi Çeşme’de çocukla tatil

Çeşme’de çocukla tatil

13.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tatil için çoluk çocuk Çeşme’ye gitmeyi planlıyorsanız, otellerden restoranlara, en iyi dondurmacı adreslerinden favori plajlara kadar önerilerime göz atabilirsiniz

Çeşme’de çocukla tatil

Doğası, çevre düzenlemesi ve yemyeşil bahçesiyle Çeşme’deki favori otellerimden biri olan Alaçatı Beach Resort&Spa çocuklu ve bebekli aileler için ideal. Otelin havuzu deniz suyuyla doldurulmuş. Kendi plajı olan otelin çocuklara özel mini kulübü de bulunuyor. Ayrıca sahilde daha büyük çocuklar için voleybol, futbol, kiteboard ve farklı su sporları başta olmak pek çok aktivite de mevcut. Denizi turkuvaz, üstelik derin değil, bu nedenle çocuklar deniz kenarında çok eğleniyor.

Haberin Devamı

“Çocukla butik otelde kalmak istiyoruz ancak hiçbiri çocuk almıyor!” diyenlerdenseniz bu önerim tam size göre: Dört ay önce açılan Peremere Alaçatı’yı mutlaka deneyin. Burası tam bir aile işletmesi. Sahipleri Aylin ve Nuri Eğilmez her şeyle kendileri ilgileniyor. Yemyeşil, çocukların oynayabileceği bir bahçesi ve havuzu da var üstelik. Sabah kahvaltısında ev yapımı reçeller (ayva favorimiz), börekler, poğaçalar ikram ediliyor. Otel sakin ve huzurlu, üstelik Alaçatı’nın gece yükselen müzik sesinden uzakta ama Hacı Memiş’e 5, merkeze ise 10 dakika yürüme mesafesinde. Sağlıklı beslenmek isteyenler ya da besin alerjisi olanlar da oteldeki Yaya Raw’u deneyebilirler; glutensiz, şekersiz tatlıları, salataları ve smoothie’leri çok lezzetli. Çocuklar için şekersiz ev yapımı dondurması ise 10 numara!

Haberin Devamı

Nerede ne yenir?

- Spor yazarı Bilgin Gökberk’in açtığı De.ly’nin mutfağında İtalyan şef Luigi harikalar yaratıyor. İnce hamur pizzaları, makarnaları çok lezzetli.

- Asma Yaprağı, Alaçatı’da en favori restoranımız. Özellikle yeni açılan yan bahçe çocuklu aileler için ideal. Ege otları ağırlıklı menüsünden kabak çiçeği dolması ve patlıcanlı pilav çocukların en beğendiği yemekler oldu.

- Tuval’in deniz mahsulleri ağırlıklı menüsü lezzetli. Çocuklu misafirler için de gayet yardımcı olan bir ekip çalışıyor burada.

- Ara öğün isteyen minikler Yomumu’nun dondurulmuş ve meyvelerle süslenmiş yoğurtlarının tadına bakabilirler. Yomumu vücut için gerekli kalsiyum, protein ve B12 vitaminlerini içerdiğini ve bağışıklık sistemimizin güçlenmesine destek olduğunu söylüyor, denemek lazım!

- Hacı Memiş Mahallesi’ndeki Dondurmino ve %100 Doğal Hacı Memiş Dondurmacısı sık sık uğradığımız yerler.

Ne yapılır?

- Batı Anadolu Grubu’nun “İyi Pazarlar” projesi; Ege’nin 20’yi aşkın geleneksel pazarına, gezici bir araçla yıl boyunca ziyaret yapıyor. Araç şimdi cumartesi günleri kurulan Alaçatı pazarında. Diyetisyenin yağ, kas ve vücut ölçümleri yaptığı araçta sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler aktarılıyor. Proje kapsamında çocuklara yönelik yazılan, içeriğinde doğru beslenme, sağlıklı büyüme için vücudun hangi besinlere ihtiyaç duyduğunu anlatan “Domates, Biber, Patlıcan” kitabı da ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

Haberin Devamı

- 1984 yılından bu yana gerçekleştirilen kazılarla ortaya çıkan, Söke yolu üzerindeki Magnesia antik kenti büyüleyici. Çocuklarla gezerek hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz.

- Altınkum’daki Flyinn Plajı çocuklu ailelerin en rahat ettiği plajların başında geliyor. Denizdeki hamaklar, salıncak ve sandalyeler de çocukların ilgisini çekiyor. Muzipo Kids de burada 18 ay-12 yaş arası çocuklara yaratıcı atölye çalışmaları ve oyunlar düzenliyor. Kano, banana, ringo gibi pek çok su aktivitesi de mevcut. Çocuklu aileler çimenlerin üzerinde vakit geçirmeyi tercih ediyor.

- ARTIZ KIDZ Sanat Atölyesi ay boyunca, Çeşme’de Paşalimanı Mevkii’nde yer alan Quente Beach Club içerisinde 2-12 yaş aralığındaki çocuklar için haftanın beş günü atölye çalışmaları düzenliyor.