Cumartesi Çocukla Brüksel günlüğü

Çocukla Brüksel günlüğü

22.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocukla yurt dışına gitmeyi planlıyorsanız, işinizi kolaylaştıracak birkaç tavsiyem olacak. Bizim gibi Brüksel’i tercih edenlere de önerilerim var

Çocukla Brüksel günlüğü

Yakın arkadaşım Seray ve kızı Defne ile çocuklu bir yurt dışı seyahati planladığımızda hiç düşünmeden “Brüksel’e gidelim” dedim. Yaşadığım, dilini konuştuğum bir şehirde çocuklarla daha rahat gezebilirdik. Yanılmamışım, çocuklarla harika bir tatil yaptık. Çocukla yurt dışına gitmeyi planlıyorsanız, seyahatinizi kolaylaştırabileceğini düşündüğüm birkaç tavsiyem olacak. Elbette Brüksel’e gitmeyi düşünenler için de bir dolu önerim var.

Haberin Devamı

Geziyi birlikte planlayın

-Yola çıkmadan önce oğlumla Brüksel gezi kitaplarına baktık. Ona gideceğimiz müzeleri, parkları anlattım ve ilgisini çeken yerleri birlikte belirledik. Gezi planımızı ona göre yaptık.

-İnternet üzerinden check-in yaparak ve yurt dışı çıkış harcını önceden ödeyerek havaalanında kuyruk bekleme süremizi azalttım.

-Uçak yolculuğunda ve şehirde gezerken küçük bir sırt çantası taşıdım. İçinde yedek kıyafet, birkaç oyuncak ve kitap dışında kuru meyve, fındık, ceviz, bademden oluşan atıştırmalık kutumuz, suyumuz ve yere de serebileceğimiz, örtü olarak da kullanabileceğimiz büyük bir tülbent vardı.

-Gitmeden önce sigortamızı ve kapsamını kontrol ettiğim gibi, kaldığımız otele ve merkeze yakın gidebileceğimiz hastane ismini de defterime not etim.

Haberin Devamı

-Çocuklar için yeni tatlar denemek her zaman kolay olmayabiliyor, bazı çocuklar sadece bildikleri yiyecekleri yemek istiyor. Tatil boyunca oğlumu yeni şeyler denesin diye teşvik etsem de onu zorlamadım. Aç kalmasını da istemediğim için sabahları iyi bir kahvaltı sonrasında gün içinde ona yoğurt, tost, sebze yemeği yedirmeye özen gösterdim.

-Restoran konusunda önceden araştırma yaptım ve çocukla rahat yemek yenebilecek, mama sandalyesi ve çocuk menüsü olan restoranları belirledim.

-Uyku saatlerimiz değişti, zira öğlenleri sokakta, pusette uyuduk. Bunu çok dert etmedim, tatilde kurallarda esneklik olabileceğini anlattım, döndüğümüzde eski düzenimize döneceğimizi söyledim.

-Hediyeler seçmek ve kart göndermek gibi konularda yardımını istedim. Seçimlere dahil olmak çocukların hoşuna gidiyor.

Ailece görülecek yerler

-UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil ettiği, şehrin merkezi olarak kabul edilen Büyük Meydan’ın en görkemli yapısı 96 metrelik kulesiyle Hükümet Konağı. İki yılda bir ağustos ayında Büyük Meydan’da 1.800 metrekarelik bir alan çiçeklerden oluşan bir halıyla kaplanıyor.

-Küçük işeyen adam Manneken Pis, şehrin en çok ziyaret edilen heykellerinden biri.

-“Ten Ten”, “Red Kit” ve “Şirinler” gibi pek çok çizgi romanın doğduğu yer Belçika. Ülkede bu kadar çizer varken bir müzesi de olmalı elbette. Çizgi Roman Müzesi’nin alt katında çizgi roman ve karakterleri satın alabileceğiniz bir dükkanı var.

Haberin Devamı

-1958 yılında Expo 58 için yapılan ve sonrasında modern mimari örneği olarak kabul edilen Atomium, demirin kristal kafes yapısının 165 milyon kez büyütülmesinden esinlenerek yapılmış. En tepedeki küre Brüksel’in panoramik görüntüsüne hakim.

-Avrupa’nın önemli binalarının 1:25 ölçüde minyatürlerinin bulunduğu, 24 bin metrekarelik alana kurulmuş Mini Europa’da yaklaşık 80 şehir ile Big Ben, Eyfel Kulesi, Pisa Kulesi gibi 350’den fazla şehir sembolü var.

-Belçikalı mimar Victor Horta’nın evi ve atölyesi olan Horta Müzesi, 19’uncu yüzyılda buradaki insanların nasıl yaşadıklarını çocuklara göstermek için en keyifli müzelerden biri.

-Oyuncak Müzesi’nde 25 binden fazla oyuncak var. Bu müzeye epey vakit ayırsanız iyi olur çünkü içinde çocukların serbestçe oynayabileceği çok cazip oyun bölümleri de bulunuyor.

-30 hektarlık bir alana yayılan 50. Yıl Parkı’nda ailece piknik yapabilirsiniz. Parktaki Zafer Takı’nın her iki yanındaki uzun binalarda ise Askeri Müze, Sanat ve Tarih Müzesi ve Otomobil Dünyası Müzesi bulunuyor.

Haberin Devamı

-Çocuk Müzesi’nde farklı deney ve oyun alanları var. Müzenin amacı, çocuklara yeni şeyleri eğlenerek öğretmek ve farklı deneyimler yaşatmak.

Seyahatinize lezzet katın

-St. Hubert Kraliyet Galerisi’nde Belçika’nın meşhur çikolata dükkanlarıyla küçük butikler bulunuyor. Çikolatalarıyla ünlü bu şehirden çikolata almadan dönülmez. Neuhaus, Leonidas ve Guylian en bilinen çikolata üreticileri olsa da bizim favorimiz Pierre Marcolini.

-Brüksel’in en iyi waffel’larını yapan Gaufres de Bruxelles’e mutlaka uğrayın ve pudra şekerli, çilekli bir waffel siparişi verin.

-Doyurucu bir sabah kahvaltısı ya da lezzetli salatalar ve sandviçler için Place du Grand Sablon’daki Le Pain Quotidien’i, yerel lezzet olarak kabul edilen midye ve patates yemek için Rue Des Bouchers’teki Aux Armes de Bruxelles’i ile çizgi roman karakterleriyle lazanya ya da hamburger paylaşmak için Grand Sablon’daki Comics Cafe’yi deneyin.