Cumartesi Denizlerden haberler

Denizlerden haberler

10.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hepimize denizci bir millet olma ülküsünü vasiyet eden büyük önder Atatürk’ü saygı ve özlemle anarak, yelken dünyasıyla ilgilenenler için bazı öneriler vereceğim.

Denizlerden haberler

Bursa ve Mersin

Haberin Devamı

Bursa Yelken Kulübü, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü 15.00-18.15 arasında Mudanya Montania Hotel’de amatör denizcilik çalıştayı düzenleyecek. Tekne sigortasından mavi karta kadar amatör denizcilerin karşı karşıya kaldığı tüm sorunlar konuşulacak. Bilgi edinmek isteyenler 533 685 48 08 veya 224 239 22 22 no’lu telefonları arayabilir. Mersin Rota Yelken Kulübü de yeni üyeleriyle tanışma toplantısını 16 Kasım 2018 Cuma günü 19.30’da Hilton Oteli’nde gerçekleştirecek. Gecenin flaş ismi yelkenlisi Kayıtsız 3 ile solo dünya seyahati gerçekleştiren İzmirli denizci Özkan Gülkaynak olacak. Bu söyleşiyi kaçırmayın. İlgi duyanlar 324 327 82 77 no’lu telefonu arayabilir.

Kitap

Yelkenle tanışmak

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı ve Ekler Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz’le gazetede sohbet ederken Mavi Dünya’da temel yelkencilik bilgilerine değinilmesi konusunda fikir birliğimiz oluştu. Yelken dünyasıyla tanışmak isteyenler için öncelikle iki kitap tavsiye edeceğim. İlki İstanbul’da bulunan Amatör Denizcilik Federasyonu’nun Sezer Atmaca imzasıyla yayımladığı bir eser. “Amatör Denizci El Kitabı”nı piyasada bulamazsanız adf@adf.org.tr adresine e-posta ile başvurabilirsiniz. 212 662 64 58 no’lu telefonu da arayabilirsiniz. Denizcilikle ilgili yararlı bilgiler içeriyor. Önereceğim diğer yayın İzmir Deniz Ticaret Odası’na ait. “Ben Denizciyim” başlıklı kitapçık ilk adımı atmak isteyenler için. 232 425 72 15 no’lu telefonu arayıp Basın Halkla İlişkiler Ofisi’nden talep edebilirsiniz. Flamalardan denizci bağlarına kadar birçok temel bilgiye erişebilirsiniz.

Haberin Devamı

Anma

Saygı ve özlemle

Denizlerden haberler

Kadın, erkek, büyük, küçük demeden hepimize denizci bir millet olma ülküsünü vasiyet eden büyük önder Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun. Kasım bizler için bir başka önemli günü daha içeriyor. 50 yıl önce eşi Oda Boro ile dünya seyahatine çıkan Sadun Boro ustamız için Rahmi Koç Müzesi’nde anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Okyanusları dümen suyunda bırakan Tanıl Tuncel, Alim Sür, Osman Atasoy’un da renk kattığı törende Suyla Polat, dedesinin anısına unutulmaz bir gitar resitali verdi. Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR) güzel bir etkinliğe daha imza attı. Sadun Ağabey’i saygıyla anıyorum. Değerli eşi Oda Boro’ya sağlıklı bir ömür
diliyorum.

Haberin Devamı

Lezzet

Susurluk’ta mola

Denizlerden haberler

Gemlik Körfezi’nde rüzgarla serinlemek için karayoluyla İzmir’den hareket edenler için Susurluk’ta mola vermek kaçınılmaz. Geçen hafta aynı rotayı izledim. İlçe girişindeki Yasa’da bir müddet soluklandım. Kahvaltısının yanı sıra mercimek çorbası ve ızgara kasap köftesini de tavsiye ediyorum. Mutfaklarına özen gösterdikleri belli oluyor. 1995 yılında Muhittin Yasa tarafından kurulan tesis oğulları İsmail ve Nuri Yasa ile yoluna başarıyla devam ediyor. Benim gibi zeytin tutkunu iseniz limona yatırılmış Gemlik mahsulü yeşil zeytinlerini mutlaka deneyin. Web sayfalarında satışları var. 266 865 66 86 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yazarlar