Cumartesi Doğal ve romantik şıklık

Doğal ve romantik şıklık

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın pek çok noktasında kadın ve erkek giyim ürünleri sunan Amsterdam kökenli tasarım markası Braez, İstanbul’da ilk mağazasını açıyor. Marka yazın da Bodrum’da açılacak mağazasıyla doğal ve romantik tasarımlarını müşterilerle buluşturacak

Doğal ve romantik şıklık

1998 yılında Amsterdam’da doğan Braez markası Amsterdam, Berlin, İbiza, Mayorka ve Göcek’te yer alan mağazalarından sonra, İstanbul’da Nişantaşı Atiye sokakta ilk mağazasını önümüzdeki hafta açıyor. Dünyada 250’den fazla satış noktası olan marka 2018 yazını da Palmarina Bodrum’da açacağı ikinci mağazasıyla karşılıyor olacak. Markanın kurucusu ve ortağı Rene Van Huffel önce markanın hikayesini anlatarak başlıyor: “Braez güneşe özlem duyulan Hollanda’da, insanları mutluluğa ve aşka davet eden bir marka olarak doğdu. Uzun yıllardır markanın üreticisi olan Suteks Group ile ortak olarak, merkezini İstanbul’a taşıdı. Ürünlerimiz günün her anına uyum sağlayan, doğanın huzur veren tonlarından oluşan kadın ve erkek koleksiyonlarıyla modern ve şehirli insanlara hitap ediyor. Markanın kreatif direktörü olarak ben modanın hızını ve özgün, farklı ürünler yaratmayı seviyorum.”

Haberin Devamı

“Doğal stil sıcak Akdeniz ruhuyla buluşuyor”

Bu sezon koleksiyonunu yaratırken aşka ve güneşe duyulan özlemden ilham alan markanın doğal materyalleri ve abartıdan uzak modelleri dikkat çekiyor.

Doğal ve romantik şıklık
Huffel, Braez’in tarzını “Doğal stilini romantik ve sıcak Akdeniz ruhuyla buluşturan bir marka” olarak tanımlıyor. İpek, yün, pamuk, keten gibi doğal elyafların bir arada kullanıldığı tasarımlar romantik-şık görünümüyle rahatlık sunarken, aksesuarla tamamlanarak da spor veya şık bir görünüme dönüşebildiğini söylüyor. Bu sayede günün her anına ve her koşula uygun hale getirilebilen tasarımlar hazırladıklarının altını çizen Huffel, tasarımların tutku ve aşktan ilham aldığını, dolayısıyla markayı takip eden ve kullananların da ona tutkuyla bağlandıklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

“Sıra dışı ve zamansız”

Markanın kadın koleksiyonları elbise, bluz, tunik, pantolon, tişört, etek, şort, sweatshirt, triko, yağmurluk, pareo ve fular çeşitlerinden oluşuyor. Erkek koleksiyonlarında ise rahat ve şık pantolonlar, tişört, polo, şort, sweatshirt, triko, gömlek ve fularlar yer alıyor. Her iki koleksiyonun tamamlayıcısı olarak da el yapımı özgün aksesuarlar sunuluyor. “Braez kadını ve erkeği, modaya kendi yorumunu katan, özgün, sade ama sıradışı, fark edilen ve günün her anına uyum sağlayan rahat ürünleri tercih eden özgür ruhlu, modern insanlar” diye açıklıyor Huffel. Tasarımlarını ise rahat, sıra dışı, kışkırtıcı ve zamansız olarak tanımlıyor. Her yaş grubuna hitap ettiklerini söylüyor.

Doğal ve romantik şıklık

Doğaya saygılı

Markanın doğa ve insana saygılı, sosyal sorumluluğu yüksek bir marka olduğuna da vurgu yapan Huffel, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) uygulamalarını desteklediklerini, gelirin bir kısmının da WEPs’in kadınların iş yaşamında güçlenmesi için yürüttüğü projelerde kullanıldığını anlatıyor. Yaz sezonu için de tüyolar veriyor markanın kreatif direktörü. Önümüzdeki sezon Braez’de romantik, spor şık, rahat bir koleksiyon sunuluyor olacak. Doğanın huzur veren tonlarından oluşan koleksiyonun ana renkleri ise pudra pembesi,
deniz mavisi, kum rengi, taş rengi, süt beyazı ve gece laciverti...