Cumartesi “En baştan beri bu rolü bekliyorum”

“En baştan beri bu rolü bekliyorum”

15.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Dolunay” dizisinde bir şarkıcıyı canlandıran Türkü Turan: “Sahneye çıkmak beni korkutuyor ama bir şarkıcı rolünü de oyunculuğa başladığımdan beri bekliyorum. Bu en çok beklediğim roldü”

“En baştan beri bu rolü bekliyorum”

Türkü Turan, Star TV’de yayınlanan “Dolunay” dizisiyle ekranda. Sahne korkusu olan oyuncu, şarkı söylemeyi çok sevdiği için dizideki şarkıcı rolünden çok memnun. Tiyatro da yapmak istediğini söylüyor. “Enteresan işler beni buluyor” diyen Turan’ı önümüzdeki dönemde yine farklı filmlerle de beyazperdede izleyeceğiz...

Haberin Devamı

Karakteriniz Alya bir şarkıcı. Siz de şarkı söylüyorsunuz. Bu durum etkiledi mi kararınızı?

Kendimi bildim bileli şarkı söylemeyi çok severim ama ciddi bir sahne fobim var, insan içinde söylemekten utanıyorum. Sahneye çıkmak beni korkutuyor ama bir şarkıcı rolünü de oyunculuğa başladığımdan beri bekliyorum aslında. Bu benim en çok beklediğim roldü. Instagram’a koyduğum kareoke videolarımdan bulmuş beni Yağmur Ünal. Bir gün fark ettim ki videonun altında “Alya?” diye yorumu var. Bundan beş ay sonra da Alya oldum.

Siz hangi tarz söylersiniz?

Caz söylemeyi seviyorum, eski klasik caz şarkılarını özellikle. Amy Winehouse, Tom Waits... Pop şarkılarını caz haline getirmeyi de seviyorum.

Alya hem hırslı hem de iddialı bir kadın.

Haberin Devamı

Bana o kadar benzemiyor ki... Ne öyle iddialı giyinip makyaj yapabilirim ne de birini elde etmek için uğraşabilirim. İstediğim şeyler için çalışırım ama asla hırs yapmam.

Çok farklı roller oynama şansınız oldu. “Şubat”ta erkek rolü bile oynadınız. Şunu da yapmalıyım dediğiniz bir şey var mı?

Çalışmak istediğim yönetmenler var. Fatih Akın, Ferzan Özpetek, Nuri Bilge Ceylan... Ben biraz enteresan rolleri oynadığım için enteresan roller de beni buluyor. Bu tarz rollere devam etmek, oynamadığım şeyleri oynamak istiyorum.

Aileniz Veli Bar’ın sahipleri, sanatçılarla geçmiş çocukluğunuz. Bu sayede mi keşfettiniz oyunculuk isteğinizi?

Müjde Ar’lar, Atıf Yılmaz’lar, Sezen Aksu’lar vardı hep. Çok ışıltılı olduklarını düşünürdüm. Küçüktüm, oyunculuk ne demek, neden bu kadar ışıldıyor bu insanlar anlamıyordum. Bir gün beş yaşındayken kaçıp Atlas Sineması’nın çıkışından girip bir film izledim. Döndüğümde “Ben yönetmen olacağım, film çok güzel bir şey” dediğimi hatırlıyorum. O yaşımdan beri de ciddi bir sinema izleyicisiyim.

“Film çekmeyi çok istiyorum”

Senaryo da yazıyormuşsunuz.

Hikaye ve iki sayfalık sinopsisler bulma üzerine enteresan fikirlerim oluyor. Sadece iyi bir senarist bulmam lazım ki fikirlerimi gerçekleştirebileyim. Yazıyorum ama okuduğum iyi senaryolar kadar iyi olmadığını gördüğüm için senarist olmayı düşünmüyorum.

Haberin Devamı

Peki bunları çekmeyi düşünüyor musunuz?

Kötü sanat eserleri üretenlerin iyi dostları olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar yapamadıkları şeylere kalkışıyor ve arkadaşları kötü olduklarını söyleyemiyor. Ben kendime dürüst olmaya çalışıyorum, şu an iyi bir film çekecek bir yönetmen olacak kadar donanımlı olduğumu düşünmüyorum. İleride bir gün olmayı çok istiyorum.

“Aşk dünyada olma sebebimiz”

Yaz ekranında daha çok romantik komedileri görüyoruz. Siz sever misiniz?

Özellikle fantastik ve bilimkurgu seviyorum ama aslında ruh halime göre... O gün keyfim yerinde değilse, biraz canım sıkkınsa bir romantik komediyle moralimi yükseltiyorum. Her zaman, herkese gerekli bence böyle şeyler.

Kalabalık ortamları, gece hayatını sever misiniz, yoksa daha evcimen misinizdir?

Daha çok ev ortamı seviyorum. İnsan barda büyüyünce bir süre sonra sıkıcı gelmeye başlıyor. Benim dinlediğim müzikleri çalan bir yer yok mesela İstanbul’da, ben de evde çalıyorum.

Yemekle aranız nasıl?

Haberin Devamı

Yemek yapmayı son iki senede çok sevmeye başladım. Bayağı yapıyorum, elimin lezzetli olduğunu söylerler.

Aşkın hayatınızdaki yeri nedir, nasıl tarif edersiniz?

Aşk zaten bu dünyada olma sebebimiz. Sadece karşı cinse duyulan aşk da değil. Ben kedime de, arkadaşlarıma da, aileme de aşığım. Bir şeylere aşık olmak ve ondan beslenmek zaten bu hayatta var olmanın ve mutlu olmanın sebebi bence.

“Benim için en büyük terapi çiçeklerle uğraşmak”

Stresliyken neler iyi gelir size?

Bir terasım var, orayı bir botanik alanına çevirdim. Limon, zeytin, çilek, domates, biber yetiştirmeyi, çiçeklerle uğraşmayı çok seviyorum. Stresliyken özellikle en büyük terapi benim için çiçeklerle uğraşmak.

Başka projeleriniz var mı yakında?

Hayır diyemeyeceğim iki senaryoyla karşılaştım, kışın çekilecek iki filmle anlaştık. En son da Onur Ünlü’nün “Put Şeylere” filminde oynadım. En enteresan filmi olduğunu söyleyebilirim.