Cumartesi En iyi iftariyelikler nereden alınır?

En iyi iftariyelikler nereden alınır?

13.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

11 ayın sultanı ramazan geldi. Artık iftar ve sahur sofralarını kurmanın zamanı. Pastırma, hurma, zeytin, peynir, güllaç; hepsi sofraların vazgeçilmezleri. Bu ürünleri alabileceğiniz en doğru yerleri işin uzmanlarına sorduk

En iyi iftariyelikler nereden alınır

“Süt ve et ürünlerinde Taze Direkt”

Haberin Devamı

Aydan Üstkanat Yemek yazarı

-Zeytinde Emin Ali markasını beğeniyorum. Sarıyer Gurme Market’te bulabilirsiniz.

-Doğruluk Truva beyaz peynir iyidir, tüm Migros ve Macro Center’larda var.

-Süt, köy yoğurdu ve kaymak için
Tazedirekt.com’dan sipariş verebilirsiniz.

-Yoğurtta tercihim Kanlıca yoğurdu.

-Et için de kendi mahalle kasabım olan Kilyos Kasap Fuat’ı önerebilirim veya yine Taze Direkt ürünlerini tercih edebilirsiniz.

-Şerbetli tatlılarda Hamdi Restaurant Karaköy ve Güllüoğlu’nu söylebilirim.

-Sütlü tatlılar ve güllaç için Özsüt’ü öneriyorum.

-Ben sadece Kastamonu pastırması yediğim için internetten sipariş veriyorum.

-Tokat sucuğunu sevdiğim için yerinden sipariş ediyorum. Polonez’in sucuklarını da şarküterilerinden alabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Pideyi mahalle fırınlarından almayı tercih ediyorum ama ekmekte Backhaus’un ekşi mayalı ekmeğini önerebilirim.

“Pastırmanın adresi Namlı”

Ebru Erke / Food and Travel Yayın Yönetmeni

-Antre Gurme yöresel peynirler konusunda bir numaradır. Eminönü’ndeki Temiz Peynirci’nin
Ezine peyniri ve Trakya kaşarı iyidir.

-Eminönü Namlı Şarküteri’de kuşgömü pastırma, dana bresaola gibi özel şarküteri ürünleri var. Kurtuluş’taki Tuşba Şarküteri de aynı şekilde... Şarküteri ürünleri için bu adresleri tercih edebilirsiniz.

-Moda’daki Milka Şarküteri’de iyi peynir çeşitleri bulabilirsiniz. Ayrıca zeytin ve iyi kalite zeytinyağı çeşitleri de çok.

-Bir de en özel adreslerden biri, çok az insan bilir: Çengelköy’deki Peynirci Mehmet. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ürünleri var; Erzincan tulum peyniri, otlu peynir,
Urfa keçi peyniri, Pervari karakovan balı, Erzincan petek balı...

“Hurmanın en güzeli Malatya Pazarı’nda”

Eyüp Kemal Sevinç Yemek yazarı

-En iyi hurma:Levent Kardeşler Kuruyemiş ve Malatya Pazarı.

-En iyi peynir:Beykoz Arista.

-En iyi turşu:Kadıkoy Balık Pazarı’ndaki Özcan Turşular.

-En iyi pastırma:Namlı.

-En iyi sucuk:Dolapdere Kozmoğlu.

-En iyi güllaç:Karaköy Güllüoğlu.

-En iyi zeytin:Kadıköy Gözde Şarküteri.

-En iyi pide:Nişantaşı Bahar Pastanesi.

“Peynir için en iyi yer Cankurtaran Gıda”

Haberin Devamı

Hülya Ekşigil
Yemek yazarı

-Eminönü ve Kadıköy çarşıları klasik iftariye alışverişi için malzeme dışında atmosfer olarak da çok cazip.

-Peynirde Mısır Çarşısı’ndaki Cankurtaran Gıda’yı hararetle öneriyorum. Her sattıkları peynir birinci sınıf.

-Pastırmanın klasik adresi bence Namlı. Kuşgömü diye özellikle belirtir ve el kesmesi isterseniz, en makbulünü alırsınız. -Eminönü’ndeki Malatya Pazarı’nın hurma çeşidi çok zengin.

-Ramazan alışverişini en ideal şekliyle Kadıköy Çarşısı’ndaki Gözde Şarküteri’den yapmak mümkün. Ecevitler ve Altınoluk malzemesine güvenilir adresler. Çarşıda birçok yerde güllaç yapraklarını dörde bölünüp paketlenmiş halde bulabilirsiniz, kullanımı çok pratik oluyor.

-İftar sofrasının sonunda içilen kahveye lokum yakışır. Yine Kadıköy Çarşısı’ndaki Cafer Erol’un günlük üretilen kaymaklı lokumu, geç saate kalırsanız bulunmuyor ama kahve de onunla bambaşka oluyor.