Cumartesi En İyi Yabancı Film Oscar’ını aldı

En İyi Yabancı Film Oscar’ını aldı

23.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Susanne Bier yeni filmi “Daha İyi Bir Dünyada / Haevinen” ile bu yılki Akademi Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film Oscar’ını aldı.

En İyi Yabancı Film Oscar’ını aldı

Danimarka yapımı filmde, iki erkek çocuğunun ve ailelerinin hikayelerine tanık oluyoruz. Elias’ın okulda tartaklandığı günler yeni öğrenci Christian’la arkadaş olmasıyla sonlanıyor. Christian annesini yeni kaybetmiş, öfkeli, şiddet eğilimli bir çocuk. Elias’ın ise annesi ve Afrika’da bir göçmen kampında doktor olarak çalışan babası ayrılmanın eşiğinde. Sakin sessiz bir çocuk olan Elias da zamanla Christian’daki şiddet eğiliminden etkilenmeye başlıyor.
Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, William Johnk Nielsen ve Markus Rygaard’ın başrollerini paylaştığı, Bier’e Oscar kazandıran film, Amerikan sinemasının kurallarını ve dram formüllerini uygulayan bir yapıda. Yani akademi üyelerinin kalbini kazanmasında şaşılacak bir şey yok. Film, karakterlerini şiddet üzerinden birleştiriyor gibi gözüküyor. Ama göçmen kampı hikayesi aslında “otantik” müzikler kullanıp “Arka Bahçe / The Constant Gardener”ı andıran kadrajlar kurmak için eklenmiş bir yama gibi. Altı doldurulmuyor. Elimizde Hollywood yapımlarını andıran, alttan alta ahlaki mesajların döşendiği bir karakter dramı var.

Haberin Devamı


“Daha İyi Bir Dünyada / Haevinen”

Yön: Susanne Bier
Sen: Anders Thomas Jensen
Oyn: Mikael Persbrandt (Anton), Wil Johnson (Najeeb), Eddy Kimani (Eddie Kimani), Emily Mulaya (Sygeplejerske)
Müz: Johan Söderqvist


Yönetmenin ilk uzun metrajlısı


Mustafa Serkan Eröz’ün ilk uzun metrajlı filmi “İçimdeki Sessiz Nehir”; bir katmer dükkanı bulunan Halis, karısı, iki kızı ve Halis’in yanında çalışmaya başlayan Meznun’un hikayeleri etrafında dönüyor.

O restoran normal bir restoran değil!

Fransa çıkışlı korku filmi “Ölüm Çiftliği / La Meute”da Charlotte (Émilie Dequenne) ve yeni tanıştığı otostopçu Max (Benjamin Biolay), yol kenarında bir restorana geliyorlar. Max aniden ortadan kaybolunca Charlotte onu aramaya başlıyor ve restoranın hiç de göründüğü gibi bir yer olmadığını keşfediyor. Filmin çok iyi eleştiriler almadığını bir not olarak belirtelim.

Elazığ’da hayat

Adem Uğur’un yönettiği “Çok mu Komik?”, Elazığ’ın köyü Hüseynik’te geçiyor ve yöre halkından insanların maceralarını konu alıyor. Filmde başrolleri Abdullah Şekeroğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Gazanfer Ündüz ve Aydan Burhan paylaşıyor.