Cumartesi En moda filmler

En moda filmler

01.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki aylarda vizyona girecek iki filmle birlikte moda dünyası hayal gücünün sınırlarını zorlamaya başladı. “Yıldız Savaşları” ve “Minyonlar” dergi kapaklarından özel koleksiyonlara kadar her yerde

En moda filmler

Artık bir filmin moda dünyasına ilham vermesi için başrolünde güzel bir kadın ya da adamın oynaması veya her sahnede değişen şaşaalı kostümlerle dolu olması gerekmiyor. Zira eylülde vizyona girecek olan animasyon “Minyonlar” ve aralıkta vizyona girecek olan “Yıldız Savaşları 7: Güç Uyanıyor” hem tasarımcıların hem dergilerin hem de ünlü isimlerin son zamanlardaki en büyük ilham kaynağı.

Haberin Devamı

Sevimli karakterler

Orijinal adı “Minions” olan “Minyonlar”ın başrolündeki sarı yaratıklar, Vogue İngiltere’nin alternatif kapak yıldızı ve Alber Elbaz, Domenico Dolce, Stefano Gabbana gibi tasarımcıların sarı renge duydukları sevgiyi anlattıkları kısa filmin (#vogueminions etiketiyle sosyal medyada bulabilirsiniz) konusu oldu. Rupert Sanderson onlardan ilham alarak ayakkabı tasarladı; Selfridges, Minions Bello Yellow adlı bir koleksiyon çıkardı; Havaianas’tan Claires’e kadar pek çok marka bu sevimli, fırlama karakterlere duyduğu sevgiyi özel ürünlerle gösterdi.

Neşenin rengi sarı

Uluslararası renk enstitüsü Pantone’nin yılın rengini umut, neşe ve iyimserliği temsil ettiği için “Minion Sarısı” olarak belirlediğini ve geçtiğimiz günlerde Stylight isimli internet sitesinin, pek ünlü moda yıldızını “The Minionistas” adıyla resmettiğini de unutmamak gerek.

Haberin Devamı

Öte yandan, her zaman çok konuşulan “Yıldız Savaşları” meydanı boş bırakmış değil. Serinin şapşal robotu C-3PO, altın rengi kostümüyle aynı anda hem Love hem de GQ dergilerinin kapağında yer alırken, Balenciaga, Rodarte, Preen gibi markalar da filmden aldıkları ilhamı podyumda farklı şekillerde gösterdi. Hepsinin ortak özelliği ise elbette insandan farklı ama insana yakın karakterler olmaları.

Alışveriş

-Havaianas da bu yaza özel Minions koleksiyonu yapan markalardan. Parmak arası terlikler 75.90 TL.

-“Çılgın Hırsız” teknoloji meraklılarının da kalbini çalıyor. Sevimli kulaklıklar n11.com’da 20 TL.

-Tam C-3PO’nun metalik, altın şıklığını plaja taşımak isteyenlere göre. Melissa Odabashmayo Beymen’de 656.25 TL.

-Adidas Originals’ın Star Wars Kids koleksiyonundan Yoda’lı tişört “Ağaç yaşken eğilir” diyenler için. 42 TL.

Kısa Kısa

Haute couture’e geri dönüş

On yıldan uzun süredir haute couture koleksiyonu hazırlamayan Yves Saint Laurent, couture dünyasına geri dönüyor. Fransız modaevinin defile mi düzenleyeceği, yoksa Givenchy gibi yalnızca özel müşterilerine mi hizmet vereceği ise henüz belli değil.

Artık çanta koleksiyonu da var

Pek çok kadının rüyalarını süsleyen ayakkabıların yaratıcısı Manolo Blahnik, yalnızca çantalardan oluşan bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyondaki rengarenk çantalar saten üzerine Swarovski işlemeleriyle süslenmiş.

Haberin Devamı

Kanal Klossy

Instagram’da 3 milyona, Facebook’ta 1 milyona yaklaşan takipçi sayısıyla sosyal medyanın en sevilen modellerinden Karlie Kloss, Youtube kanalı Klossy’yi yayına soktu. 22 yaşındaki model, bu kanalda New York’taki hayatına dair videolar yayımlayacak. Takipçi sayısı ise şimdiden 50 bini aştı.