Cumartesi En renkli festival İstanbul’da

En renkli festival İstanbul’da

09.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahar yüzünü gösterirken farklı bir eğlence istiyorsanız, 16 Nisan’da Sarıyer Life Park’ta düzenlenecek Holi Fest İstanbul ’16 sizin için iyi bir seçenek olabilir. Bu festival rengarenk Hint kültürünü ülkemize taşıyacak...

En renkli festival İstanbul’da

Bu yıl 16 Nisan Cumartesi günü ilki gerçekleştirilecek olan Holi Fest İstanbul ‘16, Sarıyer’deki Life Park’ta Hindistan’a özgü renkli boyalarla kutlanacak. Baharın gelişini simgeleyen Holi Festivali, Bollywood İstanbul Etkinlikleri kurucusu Oktay Çalı ve İstanbul Student Life’ın kurucuları Çağdaş Çetin ve Okan Kayabaşoğlu’nun ortak çalışmasıyla düzenleniyor.

Hint ruhu aramızda
İki bölümden oluşan festivalin birinci bölümünde Hint danslarından slayt gösterilerine kadar birçok aktivite yer alacak. Ayrıca Hint takılarının satılacağı ve profesyonel Hint kınacılarının çizimler yapacağı stantlar kurulacak. Festivalin ikinci bölümünün ise Ozan Doğulu ve çeşitli DJ’lerin sahne şovlarıyla daha çok parti havasında geçmesi planlanıyor.

Bu festivalin en önemli noktası Holi boyaları. Tamamen bitkisel ve sağlığa zararı olmayan toz boyalar Hindistan’dan özel olarak getirtilmiş. Tüm gün yedi farklı renkten oluşan toz boyalarla boya savaşları yaparak eğlence alanında renkli görüntüler sunmak mümkün olacak.

Bu festival daha önce çeşitli şekillerde Türkiye’de ve dünyanın 50 ülkesinde kutlanıyordu ancak daha çok parti konseptinde gerçekleştiriliyordu. Holi Fest İstanbul ‘16’yı farklı kılan ise ilk defa Hindistan’da kutlandığı şekildeki ruhu yakalamaya çalışması.

Festivalin düzenleyicileri etkinliği hazırlarken Hindistan’da tam anlamıyla nasıl kutlandığını araştırmış, Türkiye standartlarına uyarlayıp katılımcılara hoş ve farklı vakit geçirme fikri üzerinde durmuşlar. Amaçları Hindistan’ın renkli dünyasını tanıtmak.

Haberin Devamı

En renkli festival İstanbul’da

Holi Festivali nedir?

Holi Festivali, Hindu kültüründe baharın gelişini simgeleyen, dini anlamı olan bir bayramdır. Hindistan’da kast sistemi olduğu malum. Bu festivale katılanlar ise seviye farkı gözetmeden birbirlerine boya atıyor ve bu şekilde birbirlerine güvendiklerini gösteriyorlar. Yani bu festivalle birlikte insanlar arasındaki bütün engeller kalkıyor ve kutlamalar kardeşlik içinde yapılıyor. Nepal takvimine göre bu yıl 20 Mart’ta başlayıp üç gün süren festival ülkemizde mevsim şartlarından dolayı nisanda kutlanıyor. Dünyada 50 ülkede Festival of Colours ya da Colour Fest gibi isimlerle daha çok DJ performansları ve boya savaşları yapılarak parti havasında gerçekleştiriliyor. Holi boyalarının renklerinin Hint kültürüne göre farklı anlamları da var. Mesela kırmızı masumiyeti, sarı dindarlığı, mavi sakinlik ve ağırbaşlılığı, yeşil ise canlılık ve enerjiyi temsil ediyor.

Haberin Devamı

Festivalde neler var?

- Saat 14.00’te kapıların açılmasıyla başlayıp 15.00’e kadar sürecek bölümünün Hint müzik ve kliplerinin sinevizyon gösterileri eşliğinde daha çok panayır havasında geçmesi planlanıyor.

- Saat 15.00-18.00 arasında Durga Bollywood Dans Kumpanyası sahneye çıkacak ve Hint dans gösterileri sergilenecek.

- Hintdukkani.com standında katılımcılara gün boyu profesyonel kına çizimleri yapılacak, Hint
takıları satılacak.

- Gün boyu Musafir Indian Restaurant’ın hazırlayacağı Hint lezzetleri denenebilecek.

- Saat 18.00’den sonra
DJ Bravosque, medya sponsoru Kral World DJ’leri Erkan Yavaş ve Onur Alp, saat 22.30’da Ozan Doğulu’nun gece 24.00’e kadar sürecek sahne şovuyla festival son bulacak. Ayrıca DJ Serdar Kırgız perküsyon gösterisi de gerçekleştirecek.

- Biletix’ten satılan biletlerin fiyatları 40 ile 60 lira arasında. Biletle birlikte bir beyaz tişört ve bir paket toz boya verilecek. Bunun dışında festival alanında da toz boya satılacak.

- Life Park’taki festival için Hacıosman metro çıkışından festival alanına ve birçok noktaya servis var.

En renkli festival İstanbul’da