Cumartesi Erkekler parmak arası giysin mi?

Erkekler parmak arası giysin mi?

29.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Havaların ısınmasıyla parmak arası terlikler yine ortaya çıktı. Ancak bu terlikler hep bir de tartışma başlatır: “Erkekler parmak arası giysin mi?”

Erkekler parmak arası giysin mi

Moda yazarlarından, ayakkabı firmalarının yöneticilerinden ve erkeklerden konu ile ilgili görüşlerini aldık...

“Smokin altına bile giyiyorum”
Emre Ergani?(İşletmeci)

Parmak arası terlik benim son derece hoş bulduğum bir aksesuar. 10 yıldan fazladır da sürekli olarak kullanıyorum. Tatilde giyilir, şehirde giyilmez gibi ayrımlarım yok. Smokin altına giymek için yaptırdığım özel rugan parmak arası terliklerim bile var. Şimdiye kadar hiç tepki almadım. Alsam da umursamam.
Ben erkekliğin de dış görünüşle ölçülmesini anlamıyorum. Erkeklik kılıkla değil yürekle alakalı bir şey.

“Terlikliyim diye gece kulübüne alınmadım”
Evren Yılmaz (Havaianas)

Alışkanlıkların yavaş yavaş değişeceğini düşünüyorum. Son beş yılda giyen erkekler arttı. Ben 10 senedir giyiyorum. İlk başlarda garip tepkilerle karşılaşıyordum, mesela üç sene önce Çeşme’de gündüzleri beach olarak da hizmet veren gece kulübüne
terlikliyim diye alınmamıştım.

“Bakım yaptırmaları şart”
Huban Ayşem (Posta)

Erkekler şehir içinde şort giyilebiliyorsa tabii ki parmak arası terlik de giyebilir. “Estetik açıdan rahatsız oluyorum”‘ diyenlerin göz zevkini bozan şey terlik değil, içindeki çirkin ayaklardır. Açık ayakkabı giyecek erkeklerin bakım yaptırması şart. Ayrıca “Hamam takunyası” giymiş gibi ayaklarını yere sürte sürte de yürümemeleri gerekiyor.

“Türk erkeğinin yeniliklere alışması biraz zaman alıyor”
Levent Gürsoy (Fitflop)

Parmak arası kadına ait bir nesne olarak algılandı. Sonra erkekler de bu ürünü kullanmaya, sevmeye ve pratik bulmaya başladılar. Ancak sanırım Türk erkeğinin modadaki yeniliklere alışması zaman alıyor.


“Ayaklarım güzel olsaydı giyerdim”
Mehmet Demirkol (Milliyet)

Erkekler parmak arası giyemez gibi bir tavrım yok. Meseleyi kadın ya da erkek diye ayırmamak gerek. Ayağı güzel insanlar parmak arası giyebilmeli. Benimkiler de güzel olsalardı giyerdim. Giymememin bir nedeni de yolların, kaldırımların kötü olması. Ben sakar bir adamım bu engebeli yollarda ayakkabıyla bile sakatlanabiliyorum, mazallah terlik giysem kesin parmaklarımı kırarım.

“Şehirde giyilmesi tuhaf”
Melis Alphan (Hürriyet)

Kadın-erkek olarak ayırmıyorum, özne kim olursa olsun, şehirde parmak arası terlik giyilmesini tuhaf karşılıyorum. Tatilde giyersiniz, ayaklarınız kirlense de umurunuzda olmaz. Şehirde, hele de bizim tozlu, taşlı yollarımızda böyle bir imkan yok. Yani, her şeyden önce pis bir görüntü. Türkiye’de parmak arası terlik giymenin hoş karşılanmamasının nedenini tam olarak bilemiyorum. Sanırım gayriciddi bir havası olduğundan erkeklerin şehirde parmak arası terlikle gezmesi bizde tuhaf karşılanıyor.

“David Beckham’ı örnek alsınlar”
Vİvet Penso (Cho)

Türkiye parmak arası terlikle Avrupa ve Amerika’ya göre daha geç tanıştı. Türk erkekleri yeniliklere pek açık olmadıkları için parmak arası terlikleri de yadırgıyorlar. Oysa ayakları bakımlı olduğu sürece giyip David Beckham, Tom Brady ve Tom Ford gibi ünlüleri örnek alabilirler.

Haberin Devamı

“Türk erkekler parmak arasını feminen buluyor”
Yaprak Aras Şahinbaş (Sabah)

Estetik ve fonksiyon açısından tatil beldelerine daha çok yakışıyor.
Erkek ve parmak arası terlik dendi mi olay estetiği de aşıyor, işin içine hijyen giriyor. Bir de bizim erkeklerimiz parmak arasının feminen göründüğünü düşünüyor, gayriciddi buluyorlar. Malum, Türk erkeği ciddiye alınmak ister. Mesela İngiltere
gibi rahatlığı estetiğin önünde tutan toplumlarda yaygındır parmak arası terlikler.
Bir de giyilecekse ayağı temiz tutmak ve pedikür yaptırmak gerekli. Pedikür yaptırmayan erkeklerin parmak arası terlik giymesi yasaklanmalı.