Cumartesi Evcil hayvanlar bu kutuları çok seviyor

Evcil hayvanlar bu kutuları çok seviyor

16.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Köpek ve kediler için sürpriz hediye kutuları sunan Wuufbox’ın yaratıcısı Neva Dürüst: “Üyelerim ‘Köpeğim kutunun kendisine geldiğini anlıyor, üstüne oturuyor’ diyorlar. Ben de çok şaşırıyorum”

Evcil hayvanlar bu kutuları  çok seviyor

Aranızda hâlâ “Kedi ve köpeklerime ne alsam?” diye düşününler varsa müjde! Bunu artık sizin yerinize düşünen bir site var: Wuufbox. Ailesinde beş köpek ve bir kedi olan Neva Dürüst’ün “Sevdiklerini şımartmanın en kısa yolu” sloganıyla yarattığı bu site, çok sevdiğimiz ve artık hayatımızın bir parçası olan evcil hayvanlarımıza içinde sürpriz hediyeler olan kutular hazırlıyor. Hatta Dürüst, kutuların içine siparişin gittiği dostlarımızın adını yazıyor, bir de küçük bir mektubun olduğu zarf koyuyor. Bu kutularla minik dostlarının doğum günlerini kutlayanlar bile varmış.

Haberin Devamı

Böyle bir platform yaratma fikri nasıl oluştu?

Ben inanılmaz seviyorum hayvanları, kendi çocuğum gibi görüyorum. Onlar için hep bir şeyler yapmak istiyordum. Çünkü onlar bize hep koşulsuz sevgi sunuyorlar. Ben de ne yapabilirim derken, ürünleri
pet shop’a gidip almaktansa, böyle bir kutu insanların evlerine gitsin ve onları mutlu etsin istedim.

İşleyişten bahseder misiniz biraz?

Tiny, standart ve extreme diye üç farklı kutumuz var. 100 liralık tiny kutularda 2-3; 150 liralık standart kutularda 3-4; 200 liralık extreme kutularda da 4-5 ürün oluyor. Bunları 1, 3, 6 ve 12 aylık olarak seçebiliyorsunuz. Şu an tek seferlik alanlar ve hediye yollayanlar dışında 30-32 üyemiz var, sayıları değişiyor. Kadın üyeler çoğunlukta.

Haberin Devamı

Üye olmadan da Wuufbox’lardan alınabiliyor yani.

Evet, üye olmanız şart değil. Tek seferlik almak isteyenler, hediye yollayanlar çok oluyor. Üyelik sisteminde sadece indirim uygulanıyor, ondan dolayı daha avantajlı. Her iki durumda da kargo ücreti almıyoruz ama.

“Her ay farklı ürünler koymaya çalışıyorum”

Ne tarz ürünler var kutularda?

Kedilerde çok seçenek yok; oyuncak fare, tüylü şeyler, tasma, bir de konserve ıslak mama olabiliyor. Köpekler içinse pelüş veya diş kaşıma oyuncakları, seyahat kapları, tasma, dışkısı için torba, kurabiye, kemik, yağmurlu havalarda patileri için çoraplar... Mama dışında her şey var. Ürünler köpeğin cinsine ve büyüklüğüne göre değişiyor. Bakım ürünü olarak da şampuan, tırnakları için makas, tarak, diş fırçası, diş macunu, göz silme mendilleri...

Giysi de koyuyor musunuz?

Aslında giysi yoktu ama çok talep geldiği için “O zaman ben üretime gireyim” dedim ve kazak, sweatshirt, bornoz, havlu ürettirdim, kutuların içine onları da koymaya başladım. Çok olumlu tepkiler aldım. Ama benim tercihim kıyafetlerin tek ve ayrı satılması. O yüzden şimdi Wuuf Shop diye ayrı bir platform oluşturuyorum. 15-20 güne bitecek.

Nelere dikkat ediyorsunuz ürün seçerken? Nereden temin ediyorsunuz?

Her ay farklı ürünler koymaya özen gösteriyorum. Sade renklerde olmasına ve kumaşına çok dikkat ediyorum. Kazaklar yüzde 100 koton mesela. Kıyafet dışında pet shop’larda, markette olan ürünleri kullanıyorum. Türkiye’deki tedarikçilerden temin ediyorum. Kurabiyeler için de bir pastaneyle çalışıyorum.

Haberin Devamı

Her ay farklı ürünler bulmak zor oluyor mu?

Şu ana kadar zorlanmadım ama şimdi Amerika ve Almanya’dan birkaç markayla anlaşma yoluna gidiyorum çünkü kısıtlı bir ürün kotası var Türkiye’de. Benim kazak, sweatshirt gibi ürünleri üretmemin sebebi de bu; hem markette eksikliğini gidermek hem de ürün çeşitliliğini fazlalaştırmak.

Ürünler değiştirilebiliyor mu?

Ben bir ay köpek kurabiyesi yapan bir pastaneyle çalışmıştım fakat onun kurabiyeleri küflü çıktı. Orada kutuyu direkt geri aldım ve hemen yeni bir kutu yollandı. Kıyafetlerde ürün küçük ya da büyük geldiyse bir değişim yapabiliyoruz. Ama diğer ürünlerde “Biz bunu beğenmedik, başka bir ürün yollayın” gibi bir durum yok.

Özel isteklerde bulunma imkanı var

Sipariş verilirken özel istekte bulunulabiliyor mu?

Tabii, mesela “Herhangi bir alerjisi var mı?” diye bir sorumuz var, öyle bir şey varsa ona dikkat ediyorum. Ya da “Benim hayvanım 13 yaşında, benim çocuğum daha bebek” yazıyorlar. Ona göre bir ürün ya da kurabiye koyuyorum. Bazen “Lütfen oyuncak koymayın, tasma koymayın” ya da tam tersi “Tasmaya ihtiyacım var” yazıyorlar ona da dikkat ediyorum.

Haberin Devamı

Bu kutular evcil hayvanlar
için. Anlıyorlar mı kendilerine
kutu geldiğini?

Enteresan bir şekilde üyelerim “Köpeğim kutunun kendisine geldiğini anlıyor, kutuyu patileriyle açmaya çalışıyor veya kutunun üstünde oturuyor” diyorlar. Ben de çok şaşırıyorum ama üyelerim hepsinin fotoğraflarını yolluyor kutularıyla birlikte. Zaten Instagram’a konan resimlerle duyulmaya başladı.