Cumartesi Evde Bollywood rüzgarları

Evde Bollywood rüzgarları

03.04.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Istanbul Fringe’in online atölyeleri kapsamında evinizde Bollywood rüzgarları estirmeye hazır mısınız?

Evde Bollywood rüzgarları

Bollywood filmlerinin hafızamızda en çok yer eden sahnelerinin, enerjik koreografilerle bezeli renkli dans sahneleri olduğuna şüphe yok. Peki hafta sonları yeniden kapandığımız pandemi günlerinde, evde geçirdiğiniz zamanı şenlendirmek ve bir Bollywood sahnesine ışınlanmak nasıl olurdu? Istanbul Fringe’in tam da bunun için düzenlediği ev yapımı online atölye serisi Bollywood Dans Atölyesi, dans eğitmeni, performans sanatçısı ve koreograf Mihir Grover’in öncülüğünde en kıvrak Hint dans figürlerini öğrenmek için birebir. Atölyelerin yarın gerçekleşecek üçüncü dersi öncesinde, eğitmen Grover’e Bollywood dansının sırrını sorduk.

Haberin Devamı

Matkas, thumkaas figürleri

Dansa çocukluktan itibaren ilgi duyan Grover’in Bollywood dansını tam olarak keşfetmesi 19 yaşında Mumbai’de gittiği bir dans okulu sayesinde olmuş: “Bollywood dansının sadece doğru adımları atmak ya da figürleri doğru yapmaktan ziyade birçok ifade biçimi içerdiğini ve hikaye anlatıcılığının bir türü olduğunu o zaman anladım” diyor. 16 yıldır profesyonel olarak dans eden, Hindistan’ın yanı sıra Avrupa’da da eğitim veren ve gösterilerde yer alan Grover, online derslerde nasıl yol aldığını ise şöyle anlatıyor: “Derslerde önceliğim, herkesin kendisini rahat hissetmesi oluyor. Isınmayla başlıyoruz, temel figürleri öğrenerek ve tabii eğlenerek devam ediyoruz. Son olarak da koreografi oluşturuyoruz. Aynı zamanda dans ettiğimiz şarkının sözlerini de öğrencilere açıklıyorum ki, yüz ifadelerini de koreografiye dahil edebilsin ve daha çok eğlenebilsinler. Tabii kalçanın da devreye girdiği jhatkaa, matkas, thumkaas figürleriyle birlikte iyice coşuyoruz. Özellikle Türkiye’den dersime katılanların, Bollywood danslarına ilgisinin de yeteneğinin de oldukça fazla olduğunu görüyorum.”

Haberin Devamı

Evde Bollywood rüzgarları

Ev yapımı atölyeler

Edinburgh’tan dünyanın dört bir yanına yayılan ve Türkiye’de ilk kez iki yıl önce Istanbul Fringe adıyla düzenlenen festival kapsamında bu yıl ocak ayında başlayan Ev Yapımı Fringe Atölyeleri’nde çeşitli fiziksel egzersizler, dans ve performatif çalışmalar da yer alıyor. Biletleri,
tiyatrolar.com.tr adresi üzerinden satın almak mümkün.