Cumartesi Film müziklerini bir de bu orkestradan dinleyin

Film müziklerini bir de bu orkestradan dinleyin

21.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sevilen Hollywood filmlerinin müziklerini seslendiren İstanbul Film Müzikleri Orkestrası 25 Aralık’ta sezonun son konserini verecek

Film müziklerini bir de bu orkestradan dinleyin

Klasik Batı müziği icra etmeyi seven bir grup öğrenci tarafından oda topluluğu olarak 2007’de kurulan, ardından
50 kişilik bir senfoni orkestrasına dönüşen İstanbul Film Müzikleri Orkestrası, adından da anlaşıldığı gibi film müziklerini seslendiriyor. Orkestra şefi Kerem Esemen “Film müziklerini çalmaya başladığımızda dinleyicide çok farklı heyecanlar uyandırdığını keşfettik ve bu konsepte geçiş yaptık. Pek çok eski filmde ve günümüz filmlerinde klasik Batı müziğinden yararlanılıyor. Klasik müziğe uzak olan ülkemizde aslında bu tarz filmler ve senfonik müzikleri hep bir
CD içerisine sıkıştırılmış şekilde duruyor. Biraz da bu nedenle film müziklerini seslendirmeyi tercih ettik. Bu işe başladığımızda deneme olarak çaldığımız film müziklerinin hepsinin senfonik notalara sahip olduğunu keşfetmek işimizi daha keyifli hale getirdi.”

Turneye de çıkacaklar
“Gladyatör”, “Karayip Korsanları”, “Pembe Panter”, “James Bond”, “Yıldız Savaşları”, “Jurassic Park” gibi pek çok filmin senfonik müziklerini, görüntüleri eşliğinde seslendiren orkestra 25 Aralık’ta, saat 20.30’da İTÜ Maçka Yerleşkesi Mustafa Kemal Amfisi’nde sezonun son konserini verecek.
Kerem Esemen “Yeni yılda da Yeşilçam’ın müziklerini yine görüntüleri eşliğinde senfonik olarak dinleyicilerimize sunmak istiyoruz” diyor: “Ayrıca son dönemde Türk sinemasındaki birçok filmin de müzikleri senfonik özellikler taşımaya başladı, onları da çalmak istiyoruz.”
Esemen sadece senfonik müziklerle sınırlı kalmayacaklarını söylüyor. Orkestra üyeleri heavy metalden rock’a ve film yelpazesinde de çocuk filmlerinden belgesellere kadar pek çok alanda müziklerini genişletme planları yapıyor.