Cumartesi Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

12.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Köklü değişiklikler yapmadan da sezon trendlerine ayak uydurmanın bir yolu var; anahtar parçalarla gardırop güncellemek. Bu sayfadaki 10 parça ya da benzerleri bu iş için biçilmiş kaftan

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

Haberin Devamı

1- Kısa üst
1950’lerin en tipik trendlerinden kısa üstler birkaç yıldır moda dünyasına göz kırpıyordu. Ama neredeyse sadece yaz mevsiminde. Yüksek belli pantolon ve eteklerle kombinleyebileceğiniz kısa büstiyerler şimdi yerini kısa sweatshirt’lere ve kazaklara bırakıyor. Özellikle boğazlı modelleri ceketlerin içine giyebilirsiniz.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

2- Bilekte bot
İnce, dolgu ya da platform topuklu. Bilekte biten botlar, yani bootie’ler soğuk günlerde stiletto ve çizme arasında kararsız kalanlara çözüm sunuyor. En güzel tarafları ise pantolonlara kolayca uyum sağlayabilmeleri. Tercihinizi bağcıklı modellerden yana kullanın deriz.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

3 - R enkli palto
Kışlık alışveriş listelerimize her zaman ilk sıradan giren paltolar, bu defa her zamankinden renkli bir sezon vâdediyor. Eğer palto ihtiyacınız varsa, bu defa soğuklara canlı renklerle karşılık vermeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

4- Avize küpe
“Boğazlı kazakla kolye takılır mı, takılmaz mı?” sorusu kafanızı kurcalamasın, kendinizi küpe takmanın güvenli sularına bırakın. Üstelik ofisten çıkarken takacağınız bir çift ışıltılı küpe anında gece şıklığına geçiş biletiniz de olacak. İlham için Emilio Pucci, Dolce&Gabbana defilelerine göz atabilirsiniz.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

5- Küçük parlak elbise

“Küçük siyah elbise”nin pabucunu dama atmıyoruz, merak etmeyin. Ama madem konu gardıroplara yenilik katmak, biraz farklılıktan yararlanmanın zararı yok. Küçük parlak bir elbisenin partilerde ve özel davetlerde sizi yarı yolda bırakmayacağından emin olabilirsiniz.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

6- Orta boy etek

Giymek ve yakıştırmak kolay değil, hatta bazen mini etek kadar iddialı. Ama dizin bir karış altında, ayak bileklerinin ise üstünde duran midi etekleri gardırobunuza eklemenin tam sırası. Özellikle 1950’li yılları anımsatan kloş etekleri, gardırobunuzda hali hazırda bulunan minik hırkalarla birlikte giyebilirsiniz. Ancak bu etekleri taşımanın biraz boy istediğini unutmayın.

7- Kısa saplı çanta
Bu sezon çantaları bazen omuzda, bazen sırtta taşıyoruz. Ama elde taşınan kısa saplı çantalar hepsine açık ara fark atıyor. Podyumlarda evrak çantasını andıran köşeli modellere de doktor çantasını andıran yuvarlak hatlılara da rastladık. Seçiminiz hangisinden yana olursa olsun toka ya da püskül gibi detaylarla süslü olsun yeter.

Haberin Devamı

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

8- Kazayağı deseni
Akrabası ekoseyle birlikte İskoçya’dan çıkıp moda dünyasının sevgilisi olan kazayağı deseni, kalın dokulu kumaşlara ve kışlık silüetlere çok yakışıyor. Gucci’de suluboya efektiyle yumuşayan bu desen, Michael Kors’ta saks mavisi gibi güçlü renklerle bir araya gelmişti. Sezona ayak uydururken yıllarca kullanabileceğiniz bir klasiği de gardırobunuza katmak isterseniz, alışveriş listenize kazayağı desenli siyah beyaz bir pantolon eklemeyi unutmayın.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

9- Fular
Şıklıklarıyla meşhur Fransız kadınları her sezon gardıroplarına ne ekliyor? Elbette farklı renk ve desenlerdeki fularları. Paris’i yeniden keşfetmeye gerek yok; gömlek, triko hatta sweatshirt’lerinizi bile hareketlendirmenin en pratik ve hesaplı yolu onlardan geçiyor.

Gardırobunuzu 10 parçayla güncelleyin

10- Kadife
Parlaklığı ve pürüzsüz yapısıyla “kralların kumaşı” olarak bilinen kadife birkaç sezondur tahttan inmiyor. Sıcak görünümüyle kışa çok yakıştığını düşünürsek hakkı da var. Bordo ya da lacivert gibi koyu renklerdeki kadife bir parçayı kışın diğer favorilerinden olan metalik aksesuarlarla kombinleyip bir parçayla stilinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Moda dünyasından...

Anish Kapoor’un yeniden yorumladığı yüzük... Gaultier’nin yeni koleksiyonu... Ünlü model Kate Moss’un hazırladığı 40 parça... Bu haftanın moda haberleri

işbirliğinde yeni dönem
Ünlülerin ulaşılabilir markalarla yaptıkları işbirliklerinde Kate Moss-Topshop beraberliği kilometre taşıdır. İngiliz sokak giyim markası için ilk kez 2007’de koleksiyon hazırlayan süpermodel, 40 parçadan oluşan yeni bir koleksiyonu geçtiğimiz hafta müjdeledi. Koleksiyon Moss’un kişisel gardırobundan ilhamla hazırlanacak.

Teknolojik denizci çizgileri
Jean Paul GaultIer’nin imzası haline gelen denizci çizgileri bu kez akıllı telefon ve tabletlere değdi. Tasarımcının multimedya aksesuar markası Bigben Connected ile yaptığı işbirliğinden çıkan koleksiyon, ilk kez Paris’in ünlü konsept mağazası Colette’te satışa sunulacak. Fiyat aralığı 19.90-49.90 avro arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Yüzüğe heykeltıraş eli
Neslinin en etkileyici ve önemli heykel sanatçılarından biri olarak kabul edilen Anish Kapoor, Bulgari’nin ilk kez 2000 yılında lanse edilen ikonik B zero1 yüzüğünü yeniden yorumladı. Sanatçının sanatında sık rastlanan kıvrımlı formlar ve aynalı yüzeyler yüzükte de karşımıza çıkıyor.