Cumartesi Geleneksel koleksiyon, yenilikçi stiller

Geleneksel koleksiyon, yenilikçi stiller

12.12.2020 - 03:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Chanel “Métiers d’art” defilesi, usta moda zanaatkârlarına saygı duruşunda bulunurken, herkesin uygulayabileceği pratik ama etkili stil önerilerini de beraberinde getirdi

Geleneksel koleksiyon, yenilikçi stiller

Zanaatkârlar ile Chanel arasında daha güçlü bir bağ oluşturmak için ilk kez 2002 yılında hazırlanan “Métiers d’art” koleksiyonu, modaevinin ilkbahar-yaz, sonbahar-kış sezonları dışında sunduğu özel bir koleksiyon haline geldi ve zamanla her defilesi modaseverler tarafından heyecanla beklenir oldu. Fransa ve İtalya’nın en deneyimli şapkacıları, kumaş işlemecileri, hatta özel eldiven terzileri ve ayakkabı ustaları bile haftalarca bu koleksiyon için çalışıyor, tasarımların sunumu genellikle tarihi mekânlarda yapılıyor. Gabrielle Chanel’in de bir zamanlar tek başına çalışan zanaatkârları desteklemek ve korumak için çaba sarf ettiği düşünülünce, bugün bu amacın düzenli olarak çıkarılan koleksiyonlarla desteklenmesi mutluluk verici. Bu sezonun “Métiers d’art” koleksiyonuna gelince… Defile Fransa’da “hanımlar şatosu” olarak da anılan Chenonceau Şatosu’nda düzenlendi ve koleksiyon hem göz alıcı detayları hem de bizlere ilham verebilecek farklı stilleriyle çok konuşuldu. Bakın, gardırobumuza yeni bir hava katmak için Chanel’in stilistlerinden öğrenebileceklerimiz neler…

İnciler her yerde

Kışın sokakta geçirdiğimiz zamanlarda kolyelerimiz paltoların içinde kalıyor ve çoğumuz paltolarımızı da bu detayla daha çarpıcı hale getirebileceğimizi unutuyoruz. Oysa bu koleksiyon yeniden hatırlatıyor ki, özellikle Coco Chanel’in de favorisi olan inciler, pekâlâ paltoların üzerine de takılabilir. Bu arada bir zamanlar defilenin düzenlendiği şatonun sahibi olan Catherine de’ Medici’nin de incilere çok düşkün olduğu notunu düşelim. Bu değerli taşı sıra dışı bir biçimde kullanmak isterseniz, defilede olduğu gibi saçınıza da inci takmaya ne dersiniz?

Parlak adımların etkisi

Bu öneri, kıyafetlerinde parlak materyaller kullanmayı sevmeyip yine de görüntüsüne ışıltı katmak isteyenler için. Defiledeki kıyafetlerin hemen hemen hiçbiri ışıl ışıl değildi, ama ayakkabıların hepsi simliydi. Siz de ışıltılı ayakkabıların, her stili anında daha canlı ve neşeli hale getirme etkisinden yararlanabilirsiniz.

Kemerler saklanmasın

Bu koleksiyonda tıpkı inci kolyeler gibi kemerler de saklanmayı sevmiyor. Beli vurgulayarak silüeti daha feminen göstermeyi sağlayan kemerleri; paltoların, gece elbiselerinin, kazakların ve uzun yeleklerin üzerine takmaktan da çekinmeyin. İşte küçük bir dokunuşla yakalayabileceğiniz başka bir Chanel etkisi daha!

Tek büyük yerine, iki küçük

Son sezonlarda Chanel podyumlarındaki çantalar giderek küçülüyor. Ancak, görünüşe bakılırsa bu defa daha fazlasını isteyen kadınları da düşünmüşler. Modaevi, farklı renklerde, iki küçük çantayı aynı anda takarak da zarif bir görünüm yaratabileceğimizi kanıtlıyor.

Klasiklere dinamik dokunuş

Etek-ceket takımları ya da tafta gece elbiselerini taytla giymeyi hiç düşündünüz mü? Fransız modaevi, pandemi dönemiyle birlikte iyiden iyiye hayatımızda yer eden sportif parçaları bu özel koleksiyona da taşımış. Hafif parlak bir dokuya sahip olan taytlarla buluşan klasik parçalar, spor şıklık kavramını yeni bir boyuta taşıyor.