Cumartesi Gizli hazine avcısı

Gizli hazine avcısı

21.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Swarovski’nin kreatif direktörü Nathalie Colin, markanın Secret Treasures adlı yeni kış koleksiyonunu anlattı: “Kadınlara, kıyafetlerini tamamlamak için kullanabilecekleri zengin bir çeşitlilik sunduk”

Gizli hazine avcısı

Swarovski 1800’lü yıllardan beri kristal üretiyor. Heykelleri, dekorasyon objeleri de çok meşhur ama son yıllarda en çok takıları ilgi görüyor. Türkiye’de 24 mağazası olduğuna bakılırsa, burada da çok sevildiği şüphesiz.
Marka, Secret Treasures isimli kış koleksiyonu için Çin, Himalayalar, Hindistan ve Venedik gibi diyarlardan esinlenmiş. Tunus asıllı Fransız takı tasarımcısı Shourouk da ana koleksiyona ek olarak kapsül bir koleksiyon hazırlamış.
Swarovski’nin kreatif direktörü Nathalie Colin markadaki bu yeniliklerin yanı sıra Arzu Kaprol ile yaptıkları işbirliğini de anlattı.

Haberin Devamı

“Her sezon 600’ün üzerinde parça tasarlıyoruz”

Swarovski’nin Paris’teki tasarım ekibinde kaç kişi var? Farklı beğenilere hitap etmek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Stüdyomuzda 20’den fazla yetenekli tasarımcı var. Ancak bazen sezon temamıza sadık kalmak şartıyla, dışardan bir tasarımcının özel dokunuşu ve imzasıyla da bir araya geldiğimiz oluyor.
Örneğin, geçtiğimiz sezon
Latin Amerika’dan ilham alan Tropical Island (Tropikal Cennet) koleksiyonumuz için yetenekli tasarımcı Brezilyalı Pedro Lourenco’yu işbirliğine davet etmiştik. Bu sezon ise İpek Yolu’ndan ilham alarak oluşturduğumuz Secret Treasures (Gizli Hazineler) için Tunus asıllı Fransız takı tasarımcısı Shourouk ile bir araya geldik. Bizim için Swarovski by Shourouk serisini yarattı.

Haberin Devamı

Nasıl bir koleksiyon oldu Secret Treasures?

Asya kıtasında Çin, Hindistan ve Himalayalar’a yaptığım yolculuklardan fazlasıyla etkilendiğim için bu koleksiyonun esin kaynağı ile aramda özel bir bağ var: Nefes kesen manzaralar, büyüleyen doğa, etkileyici kültürler ve zengin zanaatkarlık mirası! Bu koleksiyon için aldığım “gezgin ve göçebe olma” ilhamının aslında modern hayatımızın içinde olduğunu hissediyorum. En sade tasarımlardan capcanlı parçalara kadar her şeyle kadınlara,
ister gündüz ister gece kıyafetlerini tamamlamak için kullanabilecekleri zengin bir çeşitlilik sunduk.

Sezonda kaç parça satışa sunuyorsunuz?

Her sezon 600’ün üzerinde parça tasarlıyoruz.

Markanın meşhur bir kristal yapma makinesi var, ama herkes kullanmayı bilmiyor sanırım. Siz biliyor musunuz?

Hayır, kullanım sırrını yalnızca aile üyeleri biliyor.

“Arzu Kaprol’ün tasarımlarına ilk görüşte âşık oldum”

Secret Treasures koleksiyonu için Türkiye’den Arzu Kaprol ile işbirliği yaptınız. Onunla nasıl bir araya geldiniz?

Dünyayı gezen gazeteci bir arkadaşım bana Arzu Kaprol’den bahsetmişti. Ben de ekibimden birkaç kişiyle birlikte İstanbul’u ziyaret etmeyi planlıyordum.
İnternet sitesine baktım; tasarımlarının modernliğinden, siluetlerinin keskinliğinden, grafik gücünden etkilendim. Tabii çalışmalarına kadınsılık katan el yapımı işlemelerinden de... Kısacası Kaprol’ün tasarımlarına ilk görüşte
âşık oldum! Kaprol, Swarovski’nin 2013 sonbahar-kış koleksiyonunun tüm dünyayı dolaşan defilelerinde kullandığı kıyafetleri tasarladı.

Haberin Devamı

Türk kadınlarının stillerini ve aksesuar kullanma alışkanlıklarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Stil, kendimizi ifade edişimizin en kişisel yollarından biri bence. Türklerin mücevher kullanım alışkanlıklarını da “hem çok bol ve zengin hem de çok klasik” olarak görüyorum.

Kadınların parıltılı şeylere duyduğu ilgi artacak mı, azalacak mı?

Elbette azalmayacak. Parıltılı şeylere duyulan tutkunun bir gün yok olacağı hayal bile edilemez. Kadınlar her zaman mücevherleri çok sevdiler, bunun asla değişmeyeceğinden eminim.

Gizli hazine avcısı

Takı tasarımcısı Shourouk'un tasarladığı kolye 980 TL.

Gizli hazine avcısı

Milla Jovovich, Swarovski'nin Nirvana isimli yüzük modelini çok seviyor.