Cumartesi Hamilelere nöbetçi manav

Hamilelere nöbetçi manav

12.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaklaşık iki ay önce Şişli’de açılan Hamile Manavı 24 saat hizmet veriyor, kış ortasında erik getiriyor. Bir numaralı müşteri, aşeren kadınların kocaları

Hamilelere nöbetçi manav

Erik, kiraz, karpuz, şeftali, turşu, şalgam suyu... Bunlar özellikle hamileyken insanın canının çektiği gıdalar. Erol Ağırlar (30) ise kurucusu olduğu “Hamile Manavı” ile karısının isteklerini yerine getirmek için gece-gündüz demeden seferber olan erkeklerin imdadına yetişiyor, acil lazım olan yeşil erikleri zor durumda olan anne adayına ulaştırıyor. Manavdaki ürünlere aseriyorum.net adresinden de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Manav fikri nereden çıktı?
2006’da manavim.com sitesini kurduk. Sadece organik ürün hizmeti veriyoruz. Özellikle hamilelerden büyük talep geldi. Bizi yeşil erik, kiraz, dut, böğürtlen gibi ürünler için aramaya başladılar, biz de yoğun talep üzerine 2007’de aseriyorum.net sitesini kurduk.
24 saat hizmet veriyoruz. İki ay önce de Şişli’deki bu mağazamızı açtık. Sabah 7’de de gece 1’de de telefonumuz çalar. Haftada 100 kadar telefon geliyor.

Neler var manavda?
Bizim özelliğimiz mevsim dışı ürünler bulundurmamız. Kışın yaz, yazın kış ürünlerimiz oluyor. Mesela kışın ortasında erik isteyen oluyor. Mandalina, ayva, nar, şeftali, dut, böğürtlen, kayısı, çağla, kızılcık, nektarin, vişne, kiraz gibi pek çok organik meyveyi mevsiminde topluyor, dondurarak depoluyoruz. Nöbetçi eczane gibi bir şeyiz. Avusturya, Fransa ve Almanya’ya bile meyve gönderdik. Şili, Brezilya, Venezuela, Meksika gibi ülkelerden de meyve getirtiyoruz. Ayrıca dükkanımızda şalgam suyu, turşu gibi toplam 340 kalem ürün var.


“Sadece rambutan ve mangosteni bulamadık”
Tuhaf istekler oluyor mu?
Egzotik meyveler talep edilebiliyor mesela. Genellikle temin edebiliyoruz. Sadece rambutan ve mangosten meyvelerini bulamamıştık. Mevsim dışında kereviz veya brokoli isteyen de oluyor. Kadınlar aşeriyor ama bu hizmetimize en çok ihtiyacı olan erkekler. Çünkü karısının istediği meyveyi bulmak için erkekler seferber oluyor.

Fiyatlar nasıl?
İster istemez biraz daha pahalı. Mesela 200 gramlık paketler
15 TL civarında. Ürünlerin toplanması, muhafaza edilmesi maliyeti artırıyor tabii.

En çok istenen üç meyve nedir?
En kutsal ürünümüz erik. Erikten sonra kiraz ve şeftali geliyor. Top 3’ümüz bunlar.