Cumartesi Hande Yener’den "Extra" albüm

Hande Yener’den "Extra" albüm

22.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hande Yener, yaz için "Extra" adlı yedi parçalık bir kısa albüm çıkardı

Hande Yener’den Extra albüm

Hande Yener’den "Extra" albüm

Hande Yener, yaz için "Extra" adlı yedi parçalık bir kısa albüm çıkardı

Hande Yener’den Extra albüm
MEFARET AKTAŞ

Türk müzik piyasası geçen yıl iki sürpriz şarkının mutlak hakimiyetindeydi: Hakan Taşıyan’ın üne kavuşturduğu "Güz Gülleri" ve Hande Yener’in söylediği "Yalanın Batsın"... Birincisi İstanbul gece kulüplerinde pek çok şarkıcının repertuvarına girdi. "Yalanın Batsın" ise geçen yıl bu aylarda, tüm yazlık mekanların en büyük hitiydi. Bu parçanın da içinde bulunduğu ilk albümü "Senden İbaretöle büyük başarı yakalayan Yener ikinci albümünü 2002 yazında çıkarmayı planlıyor. Ama bu yazı da boş geçirmek niyetinde değil. Yaz için "Extra" adında 7 parçalık bir kısa albüm çıkardı. Süpervizörlüğünü Ercüment Vural’ın yaptığı albüm Gülden Karaböcek’in meşhur ettiği "Sürünüyorum"un yeni bir versiyonuyla açılıyor. Bildiğimizden farklı tabii. Ercan Saatçi parçayı bir dans parçası haline getirmiş. Albüm sonunda aynı şarkının bir de Club Mix’i yer alıyor ki adından anlaşılacağı üzere bu daha çok kulüplere yönelik bir düzenleme. Aynı formül, yine albüme iki ayrı versiyonuyla giren "Yalanın Batsın"a da uygulanmış. Parçaların Club Mix’leri Serdar Ağırlı ve Murat Başaran’ın elinden çıkma. Albümde "Güvenemiyorum" ve "Bitmesin Bu Rüya"nın yeniden düzenlenmiş halleri de var. Şu sıralar, haftanın dört günü Bodrum’da sahneye çıkan Hande Yener’le telefonda görüştük.

"Extra" albümünün içinde ve basın bülteninde "Yoksa Mani" parçanızın da bu albümde yer aldığı yazıyor. Ama biz parçayı bulamadık.
Yanlışlık yapılmış herhalde, ben bilmiyordum. Zaten biz "Yoksa Mani"yi bu albüme koymayı hiç düşünmedik.

"Yaz kadını oldum ben"
Neden bu kısa albümü çıkardınız?
Ben programlarımda "Sürünüyorum"u söylemeyi çok seviyorum. Bir de yaz için hareket olsun dedik. Diğer şarkılar da kulüplerde çalınsın dedik. Satış ve kariyer beklentisi ile yapılmış bir albüm değil bu. Yeni albüm seneye çıkacağı için çok sessiz kalmış olmak istemedim.

Geçen yıl da yaz aylarında çok popülerdiniz. Bu albüm de yaza denk geldi.
Evet, ben yazların kadını oldum. Yeni albümü de 2002 yazında çıkarmak istiyorum zaten. Yaptığım müzik de, dans müziği ve eğlenceli bir müzik olduğundan yaza daha uygun diye düşünüyorum.

"Sürünüyorum"u neden seçtiniz yorumlamak için?
10 yıldır sahnelerde çok keyif alarak okuduğum bir parça. Seyirciden çok iyi tepkiler alıyor. Bir de ben eski şarkılarla değil yeni şarkılarla çıktım. İnsanlar tek albümlük bir repertuvarım var diye düşünüyor olabilir. Repertuvarımın olduğunu da göstermek istedim.

Sting ve Madonna seviyor
Yeni albümünüzle ilgili hazırlıklarınız var mı?
Yalnızca görüşmeler oldu. Büyük ihtimalle Sezen Aksu, Şehrazat, Mirkelam ve Ercan Saatçi’nin parçaları olacak. Hepsiyle konuştuk. İnşallah benim için güzel şeyler üretecekler.

Siz Bodrum’da dört gece sahneye çıkıyorsunuz. Eğlenmek için nereye gidiyorsunuz?
Kenan Doğulu’yu ve Cenk Eren’i izlemeye gidiyorum.

Evde ne dinliyorsunuz?
Çok radyo dinliyorum. Güncel popüler müzik ve Latin dinlemeyi seviyorum. Sting ve Madonna’yı çok seviyorum.

Teatral sahne şovları...
İstanbul’a dönünce ne yapacaksınız?
Şu anda çok özel projeler yok. Yeni klibi "Güvenemiyorum"a çekeceğiz. İleride sürprizler olabilir. Biraz daha yeteneklerimi ön plana çıkarmak istiyorum. Yeni albümden sonra başlayacağım bunun için uğraşmaya. Mesela biraz daha teatral bir sahne yapmak istiyorum. Bunu bir televizyon şovunda sergilemek de istiyorum. Sezen Aksu-Uğur Yücel’in yaptığı gibi bir şey. Ama şimdi hem erken hem de ikinci kişiyi bulamadım.

"Extra" albümünün kapağında daha seksi ve daha iddialı fotoğraflarınız var. Bu bilinçli bir tercih mi?
Aslında ilk albümün kapak fotoğrafları benim hiç içime sinmemişti. O da ben fotoğraf çektirmeyi beceremediğim için oldu. Onları mecburen kullandık. Bu albümdeki fotoğraflar normalde sahnede giydiğim kıyafetlerle çekilmiş fotoğraflar. Ama hiç öyle fotoğrafım olmadığı için size öyle gelmiş olabilir. "İmaj yapayım" ya da "Biraz daha açılayım" gibi bir şey hiç yok kafamda. Çizgimin dışına çıkmadım. İkinci albümün kapak resimleri de o çizgiyi belirliyor zaten. Oraya kadar, ondan sonrası yok. n




CUMARTESİ