Cumartesi “Herkese göre bir trend var”

“Herkese göre bir trend var”

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Model Tülin Şahin değişen trendler üzerine “Artık bir yıl içinde birçok trendi görüyoruz. Böyle olması daha iyi, herkes içlerinden kendine uygun olanı seçiyor ve uyguluyor” diyor

“Herkese göre  bir trend var”

Star TV’de yayınlanan programı “Tülin Şahin ile Moda”, yaptığı marka işbirlikleri ve yurt dışında katıldığı defilerle yıllardır gündemden hiç düşmüyor Tülin Şahin. Ünlü modelle bir araya gelerek 2017’nin trendlerini konuştuk, bakım ve güzellik tüyolarını aldık...

Haberin Devamı

Yıllardır moda dünyasının içinden biri olarak sizce 2017’de ön plana çıkacak trendler neler olacak?

Artık bir yıl içinde birçok trendi görüyoruz. Böyle olması daha iyi, böylece herkes içlerinden kendine en uygununu seçiyor ve uyguluyor. Ama bu kış için özellikle kadife, dantel ve püsküller çok moda. Bir de şu an 90’ları görüyoruz: Kısa üstler, midi boy etekler, tasma kolyeler, baseball montları, metalik renk kıyafetler... Bohem tarzı sevenler için her zaman seçenekler var, aynı şekilde rock tarzını sevenler için de. Eskisi gibi tek bir trend dayatılmıyor.

Siz kendi stilinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Asla giymem dediğiniz bir tarz var mı?

Klasik/spor/şık, bazen bohem dokunuşlar da oluyor diyebiliriz. Leopar desen özel hayatımda çok nadiren giyerim.

Haberin Devamı

Bu sezon alışverişinizde hangi parçaları aldınız?

Metalik renkte olan parçaları çok sevdim. Bu yüzden kendime birkaç tane metalik renkte ceket aldım.

“Pratik makyaj 5-10 dakika olmalı”

Peki kış sezonunun makyaj trendleri neler? Pratik bir makyaj için kadınlara ne önerirsiniz?

Kış makyajında mat renkleri görüyoruz ama aynı zamanda ışıltılar da var. İkisi birlikte çok güzel bir uyum yaratıyor. Gündüz makyajında pratik bir makyaj maksimum 5-10 dakika sürmeli. Bunun için de yüzünüzün şeklini, cilt ve saç renginizi iyi bilmeniz gerekiyor.

Cildinize ve saçlarınıza nasıl bir bakım uyguluyorsunuz?

Cildimi her zaman çok iyi nemlendirmeye özen gösteriyorum. Çok seyahat ettiğim için hava değişikliklerinden çok kuruyor, gün içinde sürekli üst üste makyaj malzemeleri birikiyor ve bu yüzden neme çok ihtiyacı oluyor. Saçlarım da gün içinde defalarca yapılıyor. Bir gün içinde çok rahatlıkla iki çekim yapıp üzerine bir defileye çıkabiliyorum. Siz düşünün saçlarımın halini... Hep güçlü olmaları gerekiyor bu kadar işleme karşı. Bu yüzden hep en iyi ürünlerin, formüllerin peşindeyim. Şu an saç bakım markası olan Syoss son keşfim.

Sizce güzellik için olmazsa olmaz nedir?

Klasik bir söylem olacak fakat çok doğru: Güzellik gerçekten içten ve kalpten gelendir. Dünyanın en güzel kadını olup kötü bir kalbe sahipse ne fark eder? Sıcak bir gülümseme, içten gülen gözler, iyi bir kalp, etrafına pozitif enerji ve iyilik yayan, iyi konuşan... Bunlar asıl ve gerçek güzellikler. Her gün dünyanın en güzel kadınlarıyla birlikte çalışıyorum, bu söylediklerimin doğruluğundan çok emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çok sık seyahat ediyorsunuz. Bu sene gitmek istediğiniz rotalar neler? Mutlaka görün dediğiniz önerileriniz var mı?

Evet, görmediğim az yer kaldı diyebilirim. Küba’yı görmek istiyordum, geçtiğimiz hafta yeni açılan direkt uçuş hattıyla gidebildim. Çok sevdim, herkese de öneririm. Henüz görmediğim yerlerden Grönland, İzlanda ve Avustralya’ya bir ara gitmek istiyorum.

“Modellik disiplin gerektiriyor”

Yakın zamanda güzellik dergilerinden Allure’un “Dünyanın en iyi ve en güzel 50 top modeli” listesine giren tek Türk model oldunuz.

Elbette onur verici. Bunca yıldır yılmadan, pes etmeden yurt dışında çalışmanın verdiği sonuçlar. Karşılığını böyle almak tabii ki çok hoş. Listeyi ilk gördüğümde inanmakta çok zorlandım zaten bu nasıl oldu diye. Ve yine mesleğim ve ülkem adına da güzel ve gurur verici diye düşünüyorum. Beni de 16. sıraya layık gördükleri için tekrar çok teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

İyi bir model olmanın şartı nedir?

Sürekli olimpiyatlara hazırlanan bir şampiyon gibi disiplinli olmalı. Çok iyi yerlere gelebilmesi ve yerini koruyabilmesi için disiplinli ve çok profesyonel olmak gerekiyor.

İş dışında zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hemen hemen her gün yoğun tempom olduğu için boş vaktim çok nadir. Boş günlerimde de açıkçası tüm gün evde olup dinlenmeyi tercih ediyorum. Hepimiz çok stres altında yaşıyor ve çalışıyoruz, büyük şehirde yaşamanın verdiği dezavantajlarından biri maalesef. O yüzden stres yönetimini iyi yapmak gerekiyor. Hepimiz kendimizce bizi mutlu eden ufak çözümler bulmalıyız.