Cumartesi İlk yarıda eğlence, ikinci yarıda köle gibi çalışma

İlk yarıda eğlence, ikinci yarıda köle gibi çalışma

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet yazarı, astrolog R. Hakan Kırkoğlu: “Yılın ilk yarısında Jüpiter, Aslan’da. Aslan eğlence burcudur, bu dönem vur patlasın çal oynasın geçecek. Sonra Jüpiter Başak’a geçecek. İkinci yarı kendimizi çok çalışırken bulacağız; Başak kölece çalışma burcudur”

İlk yarıda eğlence, ikinci yarıda  köle gibi çalışma

Yılbaşı yaklaşırken hepimizin aklında aynı soru: Yeni yılda bizi neler bekliyor? O yüzden yılın bu döneminde en çok onun iki dudağı arasından çıkacakları merak ediyoruz.
Bu vesileyle çalıyorum Türkiye’nin önde gelen astrologlarından, yazarımız R. Hakan Kırkoğlu’nun kapısını. Bu yazı dört saati bulan görüşmemizin ilk bölümünde konuştuklarımızı içeriyor. Astrolojiye meraklı olanların yıl boyu ara ara dönüp bakacağı tarihleri içeren bu yazı dışında 2015’te Türkiye’yi neler beklediğini konuştuğumuz ikinci bölümün yazısını önümüzdeki hafta okuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

2015 astrolojik açıdan nasıl bir yıl olacak?

Yılın ilk yarısında Jüpiter Aslan’da. Büyük girişimler, projeler, büyük düğünler 11 Ağustos’a kadar hayata geçirilirse daha gösterişli olacaklardır. 11 Ağustos’ta Jüpiter, Başak’a geçecek; bir attan indim, eşeğe bindim durumu olacak. Aslan eğlence burcudur, hayat vur patlasın çal oynasın geçecek o zamana kadar. Başak ise kölece çalışma burcudur. Birden kendimizi çok çalışırken bulacağız.

“Düğünü 5 Haziran ile 19 Temmuz arası yapın”

Hangi burçlar dikkatli olmalı?

Bu yıl öne çıkan en önemli konulardan biri Satürn’ün Yay’a geçmesi. Daha fazla mesuliyet ve yük ama bununla beraber daha
fazla deneyim alacağımız bir döneme giriyoruz. İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının ilk
10 gününde doğanlar 2015’i kendilerini toparlamakla, daha çalışkan, daha disiplinli olmakla geçirecekler. Özellikle iş hayatında daha fazla çaba ve kararlılık göstermeleri gerekiyor. Bunların içinde bilhassa İkizler burcu biraz yorulacak. Bir süre kırmızı ışıkta bekleyecekler. Burcu ya da yükselen burcu Ateş burcu olanlar (Koç, Aslan ve Yay) 11 Ağustos’a kadar daha rahatlar. Bir çeşit koruma altındalar. Jüpiter’in olumlu açıları özellikle eğitim, yolculuklar, kendini geliştirme, zenginleşme, pozitif düşünme ve ufukları genişletme konusunda bir fırsat getiriyor onlara. 11 Ağustos’tan sonra Jüpiter, Başak burcuna geçeceği için burçları ya da yükselen burçları toprak olanlar (Boğa, Başak ve Oğlak) özellikle mesleki konularda, kendilerini geliştirme konularında daha pozitif olacaklar. Yılın ikinci yarısında pek çok kişi kariyerinde daha fazla şey öğrenmek, sorgulamak ve revize etmek zorunda kalacak. Jüpiter-Aslan etkisi ise özellikle Venüs de Aslan’dayken, yani 5 Haziran’la
19 Temmuz arasında en parlak şekilde kendini gösterecek. Düğünler bu dönemde yapılabilir. Ondan sonra düğün falan yapmasınlar zaten. Çünkü 19 Temmuz’da Venüs, Başak burcuna giriyor, 25 Temmuz’da da geri gitmeye başlayacak. Venüs aşk gezegenidir; evliliği ve ilişkileri, kadına ait konuları içerir.
25 Temmuz’dan 6 Eylül’e kadar geri harekette olacak. Bu dönemde kimse evlenmesin, nişanlanmasın. Estetiğe, dekorasyona ait konularda da sıkıntılar yaşanabilir.

Haberin Devamı

Merkür son zamanların en çok konuşulan gezegeni. Geri gittiği dönemlerde herkesin dilinde bir “Merkür geri gidiyor, aman dikkat” lafı...

Haberin Devamı

Merkür geri gittiğinde haberleşme, iletişim ve yolculuklarla ilgili aksamalarla daha sık rastlaşırız. Merkür geri giderken aldığımız kararları ve yaptığımız anlaşmaları Merkür düzgün harekete döndüğünde gözden geçirmek zorunda kalmak çok sık rastlanan bir durumdur.

“Yaptıklarınızı iki kere kontrol edin"

İlk yarıda eğlence, ikinci yarıda  köle gibi çalışma

Bu yıl hangi tarihlerde geri gidecek?

21 Ocak-11 Şubat, 19 Mayıs- 12 Haziran ve 17 Eylül-9 Ekim... Ayrıca Merkür’ün Neptün’le yaptığı sert açılar iş kararlarına karmaşa getirebilir. Bu sert açı tarihleri şöyle; 5 Mayıs-6 Haziran, 17 Haziran-
28 Haziran, 10 Ağustos-15 Ağustos, 22 Kasım-28 Kasım. Bu dönemlerde yaptıklarınızı mutlaka iki kere kontrol edin. Bu yıl Venüs de geri hareket yapacak. 8 Nisan 2015 tarihi, birkaç gün önce-birkaç gün sonra, özellikle yaratıcı konularda, kendimize güven, kendimizi ifade ettiğimiz, şans aradığımız, genişlemek istediğimiz konularda bir rahatlama getirecek. Buna karşın
14 Mart 2015 tarihinde, birkaç gün önce-birkaç gün sonra, Satürn geri hareket etmeye başlayacak.
Bu civarda uluslararası konularda, dini, felsefi, ideolojik konularda kendimizi ciddi bir değelendirmeye tabi tutmak zorundayız. Satürn’ün Akrep’le hesaplaşması da henüz bitmedi. 15 Haziran-18 Eylül arasında Satürn tekrar geri gelecek. 2 Ağustos’ta düzgün harekete geri dönecek. 2 Ağustos’tan itibaren yabancılarla ilgili işler, hukuki konular, eğitimle ilgili konular, ideolojik konularda yeniden daha gerçekçi düşünmek zorundayız.

Haberin Devamı

Yılın aşk ve evlilik takvimi

Venüs’ün durumu evlilikte ve ilişkide aşkın durumunu anlatır.

3 Ocak-27 Ocak:Venüs, Saka burcunda. Aşkta daha kontrollüyüz. Bu dönemde evlenen kadınlar daha dikkatli ve mesafeliler.

27 Ocak-20 Şubat:Aşkta daha fedakar ve hayalciyiz. Aşk için güzel bir dönem. Bu dönemde evlenen kadınlar daha kabulleniciler.

Haberin Devamı

20 Şubat-17 Mart:Venüs, Koç burcunda. Aşklar daha heyecanlı. Tartışmalar da olabilir. Bu dönemde evlenen kadınlar biraz daha dominant ve hırslı kadınlar.

17 Mart-11 Nisan:Venüs, Boğa burcunda. Aşkın en istikrarlı olduğu dönem. İyi kullanılmalı. Bu dönemde evlenen kadınlar daha mülayim.

11 Nisan-8 Mayıs:Venüs, İkizler’de. Bu dönemki evlilikler daha çok arkadaşlık ve zeka üzerine. Bu dönemin kadınları daha öğrenci ruhlu.

8 Mayıs-5 Haziran:Venüs, Yengeç burcunda. Yuva kurmak için güzel bir dönem. Bu dönemde aşk daha domestik bir halde. Annelik duygusu ön planda. Bu dönem aile kurma açısından olumlu kabul edilebilir. Bu dönemki evlilikler daha muhafazakar, ailelerin söz sahibi olduğu evlilikler olur.

5 Haziran-19 Temmuz:Venüs, Aslan’da. Bu dönem yapılan evlilikler şaşaalı evliliklerdir. Kadını temsil eden Venüs erkek bir burç olan Aslan’a girdiğinde gücü elinde tutmak isteyen bir kadın görürüz. Bu dönemde yapılan evlilikler dışarıdan güçlü görünür ama her zaman çok mutlu evlilikler olmayabilir.

19 Temmuz-31 Temmuz:Özellikle Venüs’ün geri gitmeye başladığı 25 Temmuz sonrası evlilik için uygun değil. Bu dönemin kadınları titiz, aklıyla üstün olan kadınlardır.

31 Temmuz-8 Ekim:Eğer bir evlilik konusu gündeme gelecekse bunu 6 Eylül’den sonra yapmak daha doğru olur. Bu dönemde yapılan evliliklerde de gösteriş, dışa dönük olma gibi göstergeler var. Bu dönemde evlenen kadınların daha güçlü ve kararlı olduklarını görüyoruz.

8 Ekim-8 Kasım:Venüs tekrar Başak burcunda. Bu dönemde yapılacak evlilikler akılcı ama çok tutkulu değil.

8 Kasım-5 Aralık:Venüs, Terazi burcunda. Bu dönem evlilikler açısından doğru bir dönem. Dengeli, barışçıl, entelektüel paylaşımın ön planda olduğu, uyumun öne çıktığı bir dönem.

5 Aralık-30 Aralık:Venüs, Akrep burcunda.
Bu dönemde yapılan evlilikler fazla yanmalı, patlamalı, tutkulu, kıskançlıkların olabileceği, kadının
zorlandığı, kadının güçlü
olmak isteyeceği, bunun için tartışma çıkaracağı pozisyonda olabilir. Bu döneme evlilik koymamak daha uygun.

Kariyer ve para için önemli tarihler

Kariyer ve para konularında enerjimizi hangi alanlara harcayacağımızı Mars söyler.

12 Ocak’a kadar: Mars, Saka burcunda. Gruplarla ilgili, sosyal, politik, kolektif konular ön planda.

12 Ocak-20 Şubat:Mars, Balık burcunda. Mesleki alanda önemli bir atılıma girilmemeli. Çünkü Balık, çift bir burçtur. İdeolojik konularda, içinde inançların, felsefelerin ve dini konuların olduğu alanlarda kavga-gürültü olabilir.

20 Şubat-31 Mart:Mars, Koç burcunda. Koç, Mars’ın yönetici burcu olduğu için atılımlar göreceğiz. Daha girişken olma vurgusu var. Bu dönemde liderlik göstermek, yeni bir başlangıç için adım atmak mantıklı görünüyor. Ama Mars, Koç’ta biraz kontrolsüz olabilir. Ani hareket edip kavgaya da girmeyelim.

31 Mart-12 Mayıs: Mars, Boğa burcunda. Mars’ın zayıfladığı bir dönem. Para ve gayrimenkul konularında, yatırımlarla ilgili sıkıntılar yaşayabiliriz.

12 Mayıs-24 Haziran:Mars, İkizler burcunda. Entelektüel konularda, halkla ilişkiler, reklam, yayıncılık, medya, eğitim gibi alanlarda daha çok mücadele olabilir. Fikirlerimizle, sloganlarımızla dikkat çekeceğimiz bir dönem. İçinde tartışmalar olabilir.

24 Haziran-9 Ağustos:Mars, Yengeç burcunda. İş dünyası açısından çok iyi bir dönem değil. Endişeler ve duygusal hassasiyeti olan konular öne çıktığı için enerjimizi çok verimli kullanamayabiliriz.

9 Ağustos-25 Eylül:Mars, Aslan burcunda. Gücü elimizde tutmak isteyeceğimiz, yaratıcılığımızı, egomuzu parlatabileceğimiz, liderlik gösterileri için önemli bir dönem. Ama her şeyi ego meselesi haline getirmemek de gerekir.

25 Eylül-12 Kasım:Mars, Başak’ta. İş açısından oldukça verimli bir dönem. Başak zeka burcudur. Mars da atılganlığını bir parça dengeler. Eğitimle, organizasyonlarla ilgili konular, araştırma konuları, hizmet konuları, sağlık ön planda.

12 Kasım’dan yılın sonuna kadar:Mars, Terazi’de. Bu dönem Mars’ın dengesizleştiği bir dönem. Özellikle ortaklı konular, iş anlaşmaları, görüşmeler, diplomatik temaslar tartışmaların olduğu, iddialaşmaların öne çıktığı bir dönem. Kolayca sinirlenebiliriz. Yolunda giden görüşmeler tatsızlığa bağlanabilir. Biraz karşımızdakine göre pozisyon geliştirmek zorunda kalabiliriz. Mahkemeli işler, muhalefet içeren koşullar ortaya çıkabilir.

Estetik, moda, saç, bakım, makyaj gibi konular İçin en uygun günler

- 1-7 Mart

- 24 Mart-31 Mart

- 19 Nisan-26 Nisan

- 24 Haziran-12 Temmuz

- 20 Ekim-30 Ekim

- 21 Aralık-27 Aralık

Yükselen burçlara göre tüyolar

Yükselen Koç:Yılın ikinci yarısında çok çalışacaksınız. İlk yarıyı iyi değerlendirmeye, keyfini sürmeye bakın.

Yükselen Boğa:Yılın ilk yarısında aileden destek var. Bu yıl finansal konuları daha iyi yönetmelisiniz.

Yükselen İkizler:Kariyerde bir yükselme imkanı var. Yılın ikinci yarısında ailede genişleme olabilir.

Yükselen Yengeç:Yılın ikinci yarısında eğitsel konularda ve işe ait uğraşlarda yoğun bir gündem sizi bekliyor. Sağlığa dikkat.

Yükselen Aslan:Şansınız yılın ilk yarısında devam ediyor. İkinci yarıda işe odaklanacaksınız, daha çok sorumluluk alacaksınız.

Yükselen Başak:Yılın ilk yarısında beklemeler var, sabırlı olun, hayatınızda önemli adımlar atmak üzeresiniz.

Yükselen Terazi:Yılın ilk yarısında dışa dönüksünüz, ikinci yarısında daha ciddi düşünceler içindesiniz.

Yükselen Akrep:Ağır yüklerden kurtuluyorsunuz. İkinci yarıda işte daha etkin olacaksınız.

Yükselen Yay:Satürn’le yeni bir döneme giriyorsunuz, gelişme ve öğrenme dönemine... Yılın ikinci yarısı kariyerinize daha olumlu sonuçlar getirebilir.

Yükselen Oğlak:Çok soru işareti olabilir. Bir içe dönme ve bekleme durumu söz konusu. Yılın ikinci yarısında Jüpiter’den destek var.

Yükselen Saka:Büyük yüklerden kurtuluyorsunuz. Yılın ilk yarısını iyi değerlendirin.

Yükselen Balık:Dikkatli olun, sorumluluklarınız artıyor.