02.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:
Ceren Sırdar cerensirdar@hotmail.com
Sir Winston adını İstanbul’da duyurup farklı kentlerde şubeler açmaktansa yolculuğuna İzmir’den başlayıp Aydın, Denizli ve Bursa ile devam eden bir restoran-kafe-bar zinciri. Dört ortaklı zincirin başında, Rixos otelin kurucularından Eşref Murat Girginç ve Davut Mayruk var. İlk planları çay-kek ağırlıklı bir kafeyken, işleri ileriye götürerek “her türlü yiyecek içeceğin bulunabildiği bir restoran-kafe-bar” açmaya karar vermişler. İlk restoranı İstanbul Akaretler’de faaliyete geçirmişler. Bunu bir ay önce Nişantaşı’ndaki Reasürans Çarşısı’nda açtıkları Sir Winston Restaurant izlemiş.
Restoranı Davut Mayruk’un iç mimar kızı dekore etmiş. Açık ve kapalı kısımları bulunan mekanda 200’e yakın kişi ağırlanabiliyor. İç kısımda toplantı, doğum günü, davet gibi toplu organizasyonlar için büyük masalar da bulunuyor.
Sir Winston’da sabah, öğle, akşam ayrımı yok. Tamamen “müşterinin isteklerine her zaman cevap verebilme” odaklı çalıştıklarını söyleyen Girginç, “Akşam altıda kahvaltı yapıp çayını içmek isteyen müşterimize de, öğlen pizzasıyla bir kadeh şarabını yudumlamak isteyen müşterimize de anında hizmet sunuyoruz” diyor.
Her saatte klasik kahvaltı
Fiyatlara gelince; ince hamurlu pizza ile yanında bir kadeh şarap sipariş ettiğinizde 35 liraya; “Hayır, ben şarabımın yanında et yemek istiyorum” dediğinizde ise 70 liraya varan bir faturayla karşılaşıyorsunuz. Mekan ayrıca özel günlerde ve toplu organizasyonlarda uygun fiyatlı konsept menüler de hazırlıyor. Siz menünüzde neler görmek istediğinizi belirtiyor, gerisini şefe bırakıyorsunuz.
Sir Winston Restaurant’ın menüsünde ızgara mantarlı karidesten avokado, keçi peyniri, ceviz ve domatesle hazırlanan The Winston salataya; deniz mahsullü rizottodan rokfor soslu bonfileye, kültür mantarlı pizzadan peynirli tosta kadar pek çok çeşit yer alıyor. Simitli, tereyağlı, ballı, menemenli klasik bir Türk kahvaltısını da yanında sınırsız çayla dilediğiniz saatte bulabilirsiniz.
Reasürans’taki restoranı Hüseyin Dağıdır işletiyor. Hellim salata, pizza funghi ve elmalı tartatein’in en çok sipariş edilen yiyeceklerinden olduğunu belirtiyor. Kendi yaptıkları özel milföy hamuru üzerinde tarçınlı, sıcak iri elma parçacıkları ve yanında sade dondurma ve krema ile sunulan elmalı tartatein hafif tatlıları sevenler için ideal.
Müşteri kitlesi 30 yaş ve üzeri
Reasürans şubesi ortaklar tarafından “markalarını dünya standartlarına taşıyabilmek açısından elit bir lokasyon” olarak görülüyor. Başarıya ulaşmanın, iyi bir merkezde şube açmakla doğru orantılı olduğunu, özellikle öğle arasında ve akşamları
iş çıkışındaki müşteri yoğunluklarıyla kanıtlar gibiler. Burayı tercih edenler genellikle 30 yaş ve üzerinde.
Kışa özel yeni tatlar
PiPa Nişantaşı yeni kış menüsünde İtalyan yiyecek ve kokteyllerine yer veriyor. Menüde mevsimsel taze deniz ürünlü linguine gibi tatlar sunulurken kokteyllerde Teapi, tatlıda çikolatalı ıslak kek öne çıkıyor.
Mandalinalı lezzetler
Taksim, Martı Istanbul Hotel’de yer alan Brass Restaurant&Bar, her ay farklı bir sebze veya meyveyle oluşturduğu konsept menüsünde bu ay vitamin deposu mandalinaya yer veriyor. Executive şef Eyüp Sabri Yunusoğlu’nun hazırladığı “Mandalinalı Tatlar” menüsünde mantarlı polente ve karamelize balkabağı ile hazırlanan mandalina soslu ördek göğsü
ve mandalina jölesi üzerine mandalinalı mascarpon kremi
ile sunulan mandalinalı sorbe
gibi tatlar var.