Cumartesi Japonya’nın filmleri Beyoğlu’nda

Japonya’nın filmleri Beyoğlu’nda

07.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

11. İstanbul Japon Filmleri Festivali başladı. 14 Şubat’a kadar sürecek festivalde Japon sinemasının altı başarılı örneği sinemaseverlerle Akbank Sanat’ta buluşuyor

Japonya’nın filmleri Beyoğlu’nda

Modern Japon sinemasından örnekler İstanbul’da. Gösterimleri Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat’ta devam eden 11. İstanbul Japon Filmleri Festivali’ndeki yapımlar orijinal dilinde, Türkçe altyazıyla, ücretsiz olarak izlenebilir.
Hideo Tanaka’dan iki başyapıt gösterilecek
Festivalde bugün yönetmen Makoto Shinkai’nin “Kelime Bahçesi” adlı filmi gösterilecek. 17.30’da gösterilecek filmde, ayakkabı tasarımcısı olmak isteyen Takao’nun okulunu asıp gittiği Japon Bahçesi’nde yaşadıkları anlatılıyor. Bugünün ikinci filmi ise saat 19.00’da gösterilecek olan Hayao Miyazaki imzalı “Ruhların Kaçışı”. Film, yolunu kaybedip kendini esrarengiz bir dünyada bulan 10 yaşındaki Chihiro’ya odaklanıyor.
Yönetmen Hideo Tanaka’nın festival programındaki başyapıtlarından “Rikyu’nun Yolunda” 13 Şubat saat 19.00’da, “Tomurcuklar Açarken” ise
14 Şubat saat 17.30’da gösterilecek. Yönetmenin “Rikyu’nun Yolunda” filminde, harakiri yapmak üzere olan Sen no Rikyu’nin gözlerinin önünden geçen hayatını izliyoruz. “Tomurcuklar Açarken” ise Japon halkının çalışkanlığının bir sorgulaması.
Ormanları kurtarmak için verilen mücadele
Festivalin son filmi ise
14 Şubat’ta, saat 17.30’da gösterilecek olan “Miyori’nin Ormanı”. Niza Yamamoto imzalı film 11 yaşındaki Miyori’nin hikayesi üzerine. Miyori şahit olduğu esrarengiz olaylardan sonra ormanı kurtarmak için büyük bir mücadeleye giriyor.

Haberin Devamı

Seni seviyoruz sinema!

Pera Film 14 Şubat’ta yeni bir seçkiyi sinemaseverlerle buluşturacak. Seçkinin adı “Sinema Seni Seviyorum”. Sinemaya bir saygı duruşu sunan programda sinema sevgisini vurgulayan yapımlar var. Program kapsamında gösterilecek filmlerin birkaçı şöyle: Jean-Luc Godard imzalı “Nefret”, Serge Bromberg ve Ruxandra Medrea’nın birlikte yönettikleri “Henri-Georges Clouzot’nun Cehennemi” ve Georges Melies imzalı 1902 tarihli “Aya Yolculuk”. 7 Mart’a kadar devam edecek etkinliğin biletleri 10 TL.