Cumartesi Kış bastırmadan kayak dersleri

Kış bastırmadan kayak dersleri

08.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kayak ya da snowboard yapmak için artık dağa gitmenize gerek yok. Yapay kayak pistleri sayesinde kentin göbeğinde kayabilirsiniz... Formula 1 meraklısıysanız yine işiniz kolay: Simülatörler sayesinde kendinizi gerçek bir F1 yarışına katılmış gibi hissedebilirsiniz

Kış bastırmadan kayak dersleri

Her kış “Bu yıl kaymayı öğreneceğim” deyip de bu niyetinizi bir sonraki kışa erteleyenlerdenseniz muhtemelen bir sürü mazeretiniz vardır: Bir türlü vakit bulamazsınız, paranız yetmez, “Bu yaştan sonra” öğrenmeye çekinirsiniz ya da işiniz yüzünden şehirden çok fazla uzaklaşmanız mümkün değildir. Ancak artık bu bahanelerin arkasına saklanmanız çok zor. Çünkü kış sporlarını öğrenmek için şehir dışına çıkmanıza da gerek yok. Zira İstanbul’un yapay pistleri emrinizde. Üstelik her yaştan insanın ilgi gösterdiği bu pistlerde kaymayı öğrenmek dağdakinden çok daha ucuz.
İstanbul manzaralı snowboard
Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Mars Athletic Club geçen yıl açıldı. Burada profesyonel eğitmenler eşliğinde, açık havada bulunan İstanbul manzaralı yapay pistin üzerinde hem kulüp üyelerine hem de dışarıdan gelen misafirlere snowboard ve kayak eğitimi veriliyor.
Ücretlere gelince: Tek dersin 30 dakikası 50 YTL, 1 saatliği 85 YTL. 6, 12 ve 24 seanslık paket programlar da mevcut.
Beykoz Acarkent’teki The Dome Indoor Ski Center’da14 metrelik iki adet yapay pist bulunuyor. Merkezin ortaklarından Haluk Ege “Bu pistler dünyanın en uzun pistleri çünkü pist altınızdan kayarak hiç durmadan devam ediyor” diyor ve ekliyor: “Ayrıca burada dağı tek bir düğme ile durdurabilirsiniz de.”
Merkezde yarım saatlik kayak ya da snowboard ücreti 70 YTL. Kayak malzemeleri için ayrıca kira ücreti ödemek gerekmiyor.


Kış bastırmadan kayak dersleri


Ali Özgün ile Pelin Çini kırık direksiyonlarla fazla uzaklaşamadılar.

“Şahan ve Beyaz da buraya geliyor”
Formula 1 (F1) yarışlarını seyrederken yerinizde duramıyorsanız, hafta sonlarınızı karting pistlerinde geçirmekten keyif alıyorsanız ve tabii ki oyun konsolunuzda favori oyunlarınız otomobil yarışı ise yolunuzun Korukent’e düşmesini sağlayın çünkü buradaki Speedcity’de Formula 1 yarışı deneyimi yaşayabilirsiniz.
Ali, Canan ve Ahmet Özgün kardeşler Speedcity’yi 2005 yılında açtı. Amaçlanan şey simülatörlerle müşterilere Formula 1 tecrübesine mümkün olduğu kadar yakın bir tecrübe yaşatabilmek. Ali Özgün merkezin müdavimleri arasında tanıdık isimlerin de olduğunu belirtiyor. Komedyen Şahan Gökbakar, Beyazıt Öztürk ve Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu gibi.

Hata yapana ceza, en hızlıya kupa var
Speedcity’deki otomobillerin arasında Renault’un ünlü pilotu Fernando Alonso’nun imzaladığı bir otomobil de var.
Yan yana dizilmiş F1 araçlarının önünde büyük plazma TV’ler bulunuyor ve böylece arkada kendilerine ayrılmış olan tribünde oturan seyirciler de kolaylıkla yarışı takip edebiliyor. Ayrıca Speedcity’de yarış sırasında kask dahil F1 pilotlarının tüm kıyafetlerini giyebilirsiniz. Eğer turnuva yapmak isterseniz, işin içine kokpit bölümü de giriyor. Yani lastikleri değiştirip havasını kontrol edecek ve yakıt ikmali yapacak bir ekip oluşturmanız gerekli.
Ali Özgün “Buradaki turnuvaları gerçeğe yakın bir atmosfer yaratmak için biz sunuyoruz ve yarışan takımların
F1 duygusunu tamamen yaşayabilmeleri için her şeyi düşündük” diyor. “Mesela araç kokpite girdiğinde herkesin kendine ait bir görevi var. Tıpkı gerçek yarışlarda olduğu gibi bir kişi işini süresinde ve doğru
yapmazsa yarış dışı kalabiliyor ya da ceza alıyorsunuz. Ayrıca bizim turnuvalarımızda da dereceye girerseniz kazanan kürsüsüne çıkıp kupanızı kaldırabiliyorsunuz.”
Ali Özgün bu keyfi yaşamanın bedelini ise şöyle anlatıyor: “10 YTL karşılığında Formula 1, ralli ve hareketli simülatörümüzde iki yarış yapabilirsiniz. Toplam simülatör kullanımı yaklaşık 14 dakika. Bununla beraber daha ekonomik olan konsol simülatörlerimiz var. Konsollarda aynı sürelik bir yarışı 5 YTL karşılığında yapabiliyorsunuz.”

Kış bastırmadan kayak dersleri


Yarım saatlik bir kayak seansında yaklaşık 700 kalori harcanıyor.