Cumartesi Küçük sanatseverler için özel sanat alanı

Küçük sanatseverler için özel sanat alanı

20.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ArtInternational’a ailece gidecekseniz, Ülker’in Çocuk Sanat Atölyesi sizi bekliyor. Bu alanda fuar ve sanat çocuklar için daha eğlenceli hale geliyor

Küçük sanatseverler için özel sanat alanı

Bizim sergilere gidişimiz daha geç yaşlara denk gelir yeni nesile göre. O yüzdendir şimdi her müzede, galeride aileleriyle ya da öğretmenleriyle güzel güzel dolaşan çocukları gördüğümüzde yaşadığımız şaşkınlık. Benim kızım altı yaşında. Pera Müzesi’e gittiğimizde “kaplumbağalı resmi” görmek istiyor, “Osman ya da Orhan Bey’in”... Anish Kapoor’dan çıkarken “En beğendiğim bu oldu” dediğinde insan “Popomu ye” demek istese de bir yandan da gurur duyuyor, “İyi, bize benzemeyecek bu kız” diyor.

“Sanatsever küçükler, estetik bir gelecek”
Bu yaşananlar bizim “ne sanatsever aile” olmamızdan kaynaklanmıyor. Artık Türkiye’de, özellikle İstanbul’da müzelerin, galerilerin atölye çalışmaları ya da sergi içeriğiyle daha çocuk dostu olması, sanatı küçükler için daha eğlenceli hale getirmesiyle ilgili.
Ülker de “sanatseverliğin küçük yaşta kazanılan bir özellik olduğuna” inanan markalardan. Çocuk Sanat Atölyesi ile “Geleceğin sanatçılarının ve sanatseverlerinin yetişmesinde, daha estetik bir gelecekte katkıları olmasını önemsediklerini” söylüyorlar.

Kendilerini sanatçı gibi hissedecekler
Ne yapıyorlar peki? 2012’de Contemporary İstanbul’da açtıkları atölyelerle başladıkları yolculuklarını bu yıl Contemporary dışında 26-28 Eylül tarihleri arasındaki ArtInternational ile devam ettiriyorlar. Fuar içinde küçük sanatseverler için bir alan açıyorlar.
Aileler bilir, çocukları sanat etkinliklerine götürmek güzeldir ama konsantrasyon süresi problemi yaşanır. 3-4 yaşlarında 15 dakikayla başlayan bu süre taş çatlasa yarım saate çıkar. Tabii bu, ArtInternational gibi büyük ve birkaç günle sınırlı sanat fuarlarında zora sokar insanı. İşte Ülker Çocuk Sanat Atölyesi
bu konuda ailelere yardımcı olacak. ArtInternational’ın içinde açtığı çocuk sanat atölyesinde çocuklarla ilgilenerek hem anne-babalara nefes alabilecekleri bir zaman tanıyacak, hem de çocukların gördükleri eserleri daha çok “sindirmesini”, yaptıkları çalışmalarla kendilerini birer sanatçı gibi hissetmelerini sağlayacak.

Heykel ve resim yapıp duvar boyayacaklar
İçeriğini ve tasarımını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ve Mimar Sinan İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin oluşturdukları bu atölye alanında strafor baskı, minik heykelcikler ve boyama yapabilecekleri faaliyet masaları, taş boyama ve çocukların hep en sevdiği etkinlik olan duvara resim yapma etkinlikleri var. 6-12 yaş arasındaki çocuklara fuar boyunca tüm gün ücretsiz olarak hizmet verecek alana “Tüm küçük sanatçıları beklediklerini” söylüyor Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker.
Siz de 24 ülkeden 80 galerinin katıldığı ArtInternational’ı doya doya gezmek, bir yandan da çocuğunuza sanat sevgisi aşılamak istiyorsanız, Ülker’in çocuk sanat atölyesi sizi orada bekliyor. n