Cumartesi Miniklerin cumhuriyeti KidZania

Miniklerin cumhuriyeti KidZania

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

4-14 yaş arası çocuklara meslekleri ve para kazanmayı öğretmek için kurulan KidZania, 13 Mart’ta Acıbadem Akasya Alışveriş Merkezi’nde açılacak

Miniklerin cumhuriyeti KidZania

Çocuklara hem para kazanma bilincini hem de merak ettikleri meslekleri, onların boylarına göre tasarlanan bir “cumhuriyet”te deneme imkanı sunan simülasyon şehir KidZania, Akkök Grubu tarafından önümüzdeki perşembe, Acıbadem Akasya Alışveriş Merkezi’nde açılacak. “Eğlen, öğren, para kazan” konseptli ülkeye, havalimanı izlenimi yaratan bir gişeden giren çocuklar önce 40 lira karşılığı bir bilet ve şehrin para birimi KidZos’a çevirebilecekleri bir çek alıyor. Daha sonra KidZania cumhuriyetindeki yerleştirme ofisine gidip şehrin “züpervizör”lerinden mesleklerle ilgili bilgiler alıp diledikleri mesleğe bir miktar KidZos ödeyerek başvuruyor. Aktiviteyi başarıyla tamamladıklarında ise alışverişlerinde kullanabilecekleri KidZos kazanıyorlar. KidZania cumhuriyetinin yöneticisi ve Genel Müdürü Lara Sayınsoy Dorner “Çocuklar ileride seçmek istedikleri mesleği burada gerçekçi bir ortamda görüp anlama becerisi kazanıyor” diyor.

Her şey gerçek gibi
Şehirdeki her şey gerçek dünyadakinin bire bir kopyası olarak küçük boyutlarda tasarlanmış. Her birine ayrı bir şirketin sponsor olduğu alanlarda itfaiyeci olmak isteyen çocuklar şehrin bir binasından gelen yangın ihbarı üzerine oraya koşup suni yangını söndürebiliyor ya da doktor olmak isteyen bir çocuk hastanede bir mankenin iç organlarını ameliyatla açabiliyor.
Küratörlükten inşaat ustalığına, terzilikten berberliğe 90’a yakın mesleği 25-40 dakikalık aktivitelerle, başlarında kendilerini yönlendiren eğitmenler eşliğinde yapan çocuklar dilerlerse KidZania üniversitesinde seçtiği alanda eğitim görüp üniversite diploması alabiliyor. Araç kiralamak isteyen miniklerin ise önce sürüş kursuna yazılıp sürücü belgesi alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Miniklerin cumhuriyeti KidZania

KidZania’nın girişinde Meksika’dan getirtilen ve içinde şirket görevlilerinin toplantılarını yaptığı yarım bir uçak gövdesi de bulunuyor.

Miniklerin cumhuriyeti KidZania

Minikler şehirdeki bir yangın ihbarına gidip suni yangını söndürebilecek.

Burada herkes düşünülmüş

1999 yılında ilk kez Meksika’da bir girişimci tarafından kurulan ve şimdi İstanbul’a da gelen KidZania’daki aktivitelerin pek çoğu engelli çocukların da yararlanabileceği şekilde tasarlanmış. 4 yaşın altındaki minikler içinse şehir merkezinde, içinde farklı faaliyet odalarının bulunduğu ufak bir ev de var.