Cumartesi Miniklerin festivali

Miniklerin festivali

07.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hafta sonunu çocuklarınızla birlikte eğlenerek geçirmek isterseniz Parkorman’daki Minifest’e uğrayın. 3-14 yaş arası minikleri kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra eğlenceli oyunlar bekliyor

Miniklerin festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Digiturk sponsorluğunda düzenlenen çocuk festivali Digiturk’le Minifest’te 3-14 yaş grubu çocuklar sanatla buluşuyor. Çocuklar 10.00-17.00 saatleri arasında çeşitli atölye çalışmalarına katılmakla kalmayıp eğlenceli etkinliklerle de okul yorgunluğundan kurtulacaklar.
Minifest’te yok yok. Origami Atölyesi’nden Çoraptan Kukla Atölyesi'ne, Kazı Atölyesi’nden Karagöz Atölyesi’ne kadar pek çok aktivite çocukları bekliyor. Ayrıca minikler Arkeoloji Sohbetleri, Yırt-Kes-Buruştur-Yapıştır Atölyesi, Fotoğraf Atölyesi, Çöpten Dev Heykeller ya da Afrika Dansı Atölyesi gibi eğlenceli atölye çalışmalarına katılabilecek.
Minifest’te ayrıca bir de Mini Müze var. Bunu ise Rahmi M. Koç Müzesi uzmanları hazırlıyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF) de bu organizasyonda boş durmayanlardan. Hazırladıkları doğa oyunlarıyla çocuklar eğlenceli dakikalar geçirecek. Deneme Bilim Merkezi’nde ise minik konuklar birtakım deneyler yaparak bilim adamı olma yolunda adım atacaklar.

Sirk atölyesi de var
Organizasyonda sürprizlere bayılanlar da düşünülmüş. Öyle ki Parkorman’ın her köşesinde çocukları bir sürpriz bekliyor. Zıplayan Kafalar, Canlanan Heykeller, Rengarenk Suratlar, Çılgın Tişörtler sürprizlerden sadece birkaçı.
Minifest’te çeşitli gösteriler de var. Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi’nin “Varyeteler” ve Cengiz Özek’in “Çöp Canavarı” adlı kukla gösterilerini hem çocuklar hem de yetişkinler kaçırmamalı. Semaver Kumpanya’nın Zil Zurna Ritim Grubu ise tüm gün boyunca çocuklara vurmalı çalgılarıyla eşlik edecek.
Fransa’dan gelen Malabar Sirk Topluluğu da Minifest’e damgasını vuracak. Grup sadece gösteri yapmakla kalmayıp çocuklar için bir sirk atölyesi de gerçekleştirecek.
Minifest’e katılmak için biletleri Biletix satış noktalarından, İstiklal Caddesi’ndeki İKSV merkezinden ya da Parkorman girişinden temin edebilirsiniz. Biletler 3-12 yaş çocuklar için 5, daha üst yaş grupları ve ebeveynler için 7,5 YTL’den satılıyor. 0-2 yaş çocukları içinse giriş ücretsiz...