Cumartesi Moda maratonu böyle geçti

Moda maratonu böyle geçti

30.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

New York, Londra, Milano ve Paris... Geçtiğimiz ay boyunca düzenlenip, önümüzdeki yazın modasını belirleyen moda haftaları sona ererken, akıllarda kıyafetler kadar çok konuşulan detaylar da kaldı

Moda maratonu böyle geçti

Kardeş dayanışması

Haberin Devamı

Moda maratonu böyle geçti

Son iki yıldır moda dünyasının en çok takip edilen isimlerinden ikisi haline gelen Bella ve Gigi Hadid kardeşler, bu sezonki Anna Sui defilesinde birlikte yürüyecekti. Ancak Gigi şov öncesinde ayakkabısının tekini kaybederek podyuma tek ayakkabıyla, parmak ucunda yürüyerek çıkınca, kardeşi ona destek olmak için sarıldı ve defilenin kapanışını omuz omuza yaparak, sosyal medyada en çok paylaşılan moda haftası fotoğraflarından birinin öznesi oldular.

Annesinin kızı

CIndy Crawford’un kızı Kaia Gerber 16. yaşını kutladıktan birkaç gün sonra podyuma ilk adımını attı ve New York Moda Haftası kapsamında, Calvin Klein defilesinde yürüdü. Herkes annesine çok benzeyen “mini Cindy”nin podyumda başarılı olup olmayacağını merak ediyordu. Sonuç mu? Artık karşımızda en az deneyimli isimler kadar özgüven ve başarıyla yürüyen genç bir model var.

Haberin Devamı

20’nci yılını kutluyor

Aile mirasını devralarak, Missoni’yi özünden ödün vermeden modern bir marka haline getirmeyi başaran Angela Missoni, Milano Moda Haftası’ndaki defilesiyle birlikte mesleğinde kreatif direktör olarak 20’nci yılını kutladı. İtalyan zanaatkarlığını yansıtan tasarımlarıyla çok sevilen Missoni, istikrarlı başarının moda dünyasındaki en iyi örneklerinden.

Hep kendisi gibi

İster minimalizm, ister fütürizm, ister sportif akımlar… Podyumlara hakim olan genel trendler ne olursa olsun, yola canlı renklerden, abartıdan ve feminenlikten vazgeçmeden devam etmek kolay değil. Ancak Dolce&Gabbana, son koleksiyonuyla da özünden vazgeçmemeye kararlı olduğunu gösterdi ve bu kararlılığıyla moda eleştirmenlerinden yine tam puan aldı.

90’lara selam olsun

90’lı yıllarda dev logolu, rengarenk tasarımlarıyla bir efsane haline gelen Gianni Versace’nin korkunç bir cinayete kurban gidişinin ardından 20 yıl geçti ve kardeşi Donatella Versace, 2018 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu ona adadı. Üstelik, Milano Moda Haftası’nda düzenlenen Versace defilesi, yalnızca modaevinin o dönemlerine atıfta bulunan tasarımlarıyla da sınırlı kalmadı. Zira defilenin sonunda Donatella Versace ile o dönemin diğer efsaneleri: Carla Bruni, Cindy Crawford, Claudia Schiffer ve Helena Christensen podyuma çıktı.

Haberin Devamı

Moda maratonu böyle geçti

Paris’in iki efsanesi

Söz konusu Paris Moda Haftası olunca, şehrin simgesi olan Eyfel Kulesi’nde kim defile yapabilirdi? Elbette şehrin bir diğer efsanesi olan Yves Saint Laurent! Modaevinin kreatif yönetimini bir süre önce teslim alan Anthony Vaccarello, markanın arşivlerini yeniden yorumladığı koleksiyonu tanıtmak için seçtiği büyülü atmosferle de alkış aldı.

En genç ve en başarılı

Henüz 27 yaşında olmasına rağmen devler liginde yarışan ve hatta yenilikçi vizyonuyla rakiplerini korkudan titreten bir tasarımcı Simon Porte Jacquemus. 2018 koleksiyonundaki asimetrik kesimler, drapeler, yumuşak materyaller ve net çizgilerle yine kendi tarzını ortaya koyuyor.