Cumartesi Moda pistinde de birinci

Moda pistinde de birinci

22.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz günlerde Yılın Sporcusu seçilen İngiliz bisikletçi Bradley Wiggins, 1960’lı yılları hatırlatan stiliyle de çok dikkat çekiyor...

Moda pistinde de birinci

BBC geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmede yılın en iyi sporcularını seçti. Yılın Sporcusu Ödülü’ne layık görülen isim ise İngiliz bisikletçi Bradley Wiggins’di. Tabii bu ödüle giden yolda Wiggins’in elde ettiği başarılar saymakla bitmez. 2012 Fransa Bisiklet Turu’nu kazanarak tarihte bunu başaran ilk Britanyalı isim oldu, Londra Olimpiyat Oyunları’nda zamana karşı yol yarışından altın madalyayla ayrıldı. 2000, 2004 ve 2008 olimpiyat oyunlarında aldığı madalyalar da cabası... Ancak spor dünyasında kendini fazlasıyla kanıtlayan Wiggins’in asla geride kalmadığı bir yarış alanı daha var; moda.

Spor dünyasının rock star’ı olarak görülüyor
Geçtiğimiz pazar akşamı ödülünü almaya giderkenki görünümüyle iyiden iyiye stil ikonu mertebesine ulaşan
32 yaşındaki sporcunun takım elbisesi daha önce George Clooney, Mick Jagger gibi yıldızları da giydiren tasarımcı
Mark Powell’a aitti. Koyu lacivert kadife takımı içinde bisikletçiden ziyade 60’lardan fırlamış Beatles üyesini andıran ‘Wiggo’ bir de sahnede gitar çalıp şarkı söyleyince “sporcuların rock starı” lakabını hak ettiğini kanıtladı.
Elbette kendisi bütün bu yakıştırmaları yalnızca bir takım elbiseye borçlu değil. Zira stil karnesi uzun zamandır iyi notlarla dolu. Önce alametifarikası haline gelen saç modeli, daha doğrusu favorileri İngiltere’de popüler oldu, ardından stili erkek dergilerinde dosya konusu haline geldi. İngiltere’nin önemli erkek giyim markalarından High&Mighty “Erkekler bize Wiggo gibi görünmek istediklerini söylüyorlar” diye açıklama yaptı. Derken ünlü sporcu moda işini profesyonelliğe döktü ve Fred Perry markası için koleksiyon hazırladı. 60’ların renk ve desenlerinden esinlenilerek oluşturulan koleksiyon, bisiklet tarihinden de izler taşıyor.
Koleksiyonun en dikkat çeken parçası ise Wiggins’in stilinin anahtar parçası olan polo tişörtler. Diğer favorilerinin arasında hırkalar, loafer ayakkabılar ve dar pantolonlar var. Sporcu, GQ dergisine verdiği röportajda “Erkeklerin en çok yaptığı moda hatası eşlerinin onları giydirmesine izin vermek” diyor. Kaçınılması gereken aksesuar olarak ise bel çantalarını gösteriyor.
Söz konusu İngiliz bir sporcunun stili olunca David Beckham’la yapılan karşılaştırmalar da kaçınılmaz. Wiggins’in Beckham’la karşılaştırıldığı zamanlar olsa da ikisinin çok farklı oldukları gerçek. Beckham’ın bol jean’lerine, V yakalı tişörtlerine karşın Wiggins’in daha ‘efendi’ bir görünümü var. Bu yüzden de 60’lar mod akımının günümüzdeki en iyi temsilcilerinden biri olarak görülüyor. Mod akımının en ayırt edici özelliklerinin takım elbise, parlak ayakkabılar ve briyantinli saçlar olduğu düşünülürse pek de yanlış sayılmaz.

Haberin Devamı

Moda pistinde de birinci

Wiggins, stiliyle bisikletçiden ziyade 60’lardan fırlamış bir Beatles üyesi gibi.

Bradley Wiggins’i giydirme oyunu
Ünlü bisikletçinin stili çok konuşulmaya başlayınca, işi eğlenceye dökmek isteyenler de zaman kaybetmedi. İçinde Wiggins’in yarış formalı, takım elbiseli farklı farklı hallerinin yer aldığı kağıt bebekleri kesip yapıştırarak sporcuyu istediği görünüme sokmak isteyenler için ideal. Piper Gates isimli tasarım şirketi tarafından hazırlanan ve eBay’de satılan oyunun fiyatı 13 sterlin.

Moda pistinde de birinci

Bradley Wiggins, yılın sporcusu ödülünü Cambridge Düşesi Catherine’nin elinden aldı.

Moda pistinde de birinci

Wiggins, Fred Perry için 60’lar esintili bir koleksiyon hazırladı.