Cumartesi Modanın da kalbi Brezilya’da atıyor

Modanın da kalbi Brezilya’da atıyor

28.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm dünyanın gözü Brezilya’da düzenlenen Dünya Kupası’ndayken, moda tasarımcıları ve markalar için de durum farklı değil. Lüks ve kozmetik sektörü de gözünü futbola dikti

Modanın da kalbi Brezilya’da atıyor

Hem bu yaz 2014 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapıyor olması hem de 2016’da düzenlenecek olan Rio de Janeiro Olimpiyatları, Brezilya’yı moda dünyasının radarına soktu. Gerçi bu Güney Amerika ülkesi dünyaya kazandırdığı süpermodelleri, Rio Karnavalı’nın büyüleyici kostümleri
ve Sao Paulo Moda Haftası gibi etkinlikleriyle stil sahibi olmaktan hiçbir zaman çok uzak değildi ama
bu defa hem renkleri hem de canlı ruhuyla her zamankinden daha fazla ilham veriyor. Yani spor markalarının yanı sıra lüks ve kozmetik sektörü de gözünü futbola dikti, kazanan renkler ise yeşil, sarı ve lacivert oldu.

Haberin Devamı

Futboldan ilhamla saat, ayakkabı, makyaj seti...
Ünlü marka ve tasarımcıların FIFA Dünya Kupası şerefine Brezilya bayrağının renklerinden ve futboldan ilham alarak tasarladığı ürünler arasında yok yok. Versace, “Versace Loves Brazil (Versace Brezilya’yı seviyor)” adını verdiği tişört modelinde futbol tutkusunu markanın ikonikleşen Medusa başı deseniyle birleştirdi örneğin. 690 dolar fiyat etiketli tişört lükse düşkün futbolseverlerin bu yılki gözdesi.
Etkinliğin resmi sponsorlarından olan saat markası Hublot, Dünya Kupası’na özel
26 bin dolar değerinde seramik bir saat üretirken, Bulgari de müsabakaya yalnızca 50 adet ürettiği Octo Bi-Retro isimli saatiyle dahil oldu. Her iki saate hâkim olan renkler de elbette yeşil, sarı ve lacivert.
Kozmetik markaları Benefit ve OPI’nin yanı sıra Havaianas, Del Toro, Tom’s ve Melissa gibi ayakkabı ve terlik markalarının koleksiyonları ise hesaplı seçenekleriyle organizasyondan hatıra saklamak isteyenleri sevindiriyor.

Kupa özel olarak elde yapılmış Louis Vuitton kasada taşınacak
Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin takımları; altı kilo 175 gram ağırlığında, 36.8 santimetre boyundaki 18 ayar altın kupayı kazanmak için mücadele ederken, kupayı taşıma görevi bir kez daha Louis Vuitton’a düştü.
1930 yılından beri kazanan takıma verileceği ana dek zırhlı metal bir kasada saklanan ve taşınan ödül, ilk kez 2010’da Güney Afrika’daki Dünya Kupası sırasında Fransız modaevi tarafından hazırlanan kasada saklanmıştı. Bu yılki kasa yine özel olarak elde yapılmış ve Louis Vuitton’un monogram baskılarıyla süslenmiş. 13 Temmuz tarihinde Maracana Stadı’nda düzenlenecek törende, şampiyon takıma ödülü verecek isim
ise Brezilyalı süpermodel Gisele Bündchen.

Şıklık şampiyonu Fransa
Adidas, Nike, Puma gibi meşhur spor markalarının Dünya Kupası’na özel koleksiyon çıkarma rekabetine 2010’da FIFA da kendi lisanslı ürünlerini yaratarak dahil olmuştu.
Bu yıl hem kadınlara hem de erkeklere hitap eden parçaların yer aldığı koleksiyonda duvar kağıdı bile bulmak mümkün (worldsoccershop.com’a göz atabilirsiniz).
Nike bu sezon aralarında Brezilya, İngiltere ve Hollanda’nın da yer aldığı 10 takımın resmi forma ve spor kitlerini hazırlarken, Adidas da Almanya, Arjantin ve İspanya’nın da dahil olduğu dokuz takımı destekliyor. Bu arada klasik polo yaka tişörtlerden ilham alarak hazırlanan, lacivert-beyaz tasarımıyla
en şık formanın Fransa Milli Takımı’na ait olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Haberin Devamı

Kısa kısa

Haberin Devamı

Zarif ve çarpıcı
Paris’te yaşayan tasarımcı Alican İçöz, mücevher markası Urart için Medea isimli bir koleksiyon hazırladı. İtalyan yönetmen Pier Paolo Pasolini’nin 1969 yılında Kapadokya’da çektiği aynı adlı filmden ilham alan İçöz, zarif formlardaki mücevherler için kırmızı altın ve pırlanta gibi materyalleri tercih etmiş.

Bodrum’da yeni mağaza
MIdnIght Express, Bodrum Türkbükü’nün ardından Yalıkavak Palmarina’da da bir mağaza açtı. Ağırlıklı olarak kadın koleksiyonlarının yer alacağı butikte, marina şıklığına uygun kıyafetler ve özel bir mücevher seçkisi de bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kelebekler uçmaya hazır
Moda dünyasına genç soluklar kazandırmak için düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması yeni yıldızlarını belirledi. Birincilik ödülüne Emel Melike Bakıcı, ikincilik ödülüne Sevda Dalgıç, üçüncülük ödülüne Buğu Pala layık görüldü. Daha önce yarışmada dereceye giren tasarımcılar arasında Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Bora Aksu gibi isimler de var.