Cumartesi ne var, ne yok

ne var, ne yok

21.02.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

ne var, ne yok

ne var, ne yok



Piyanonun türküsü
Mayısa kadar her hafta pazartesi günleri Ses-1885 Ortaoyuncular Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek Beyoğlu Ses Konserleri'nin ilki 23 Şubat Pazartesi günü saat 20.30'da düzenleniyor. "Piyanonun Türküsü-Lara Shekinsky" konseri boyunca Azerbaycanlı piyanist Shekinsky'nin parçalarına Anadolu görüntüleri eşlik edecek. 15-20-25 milyon liralık biletler tüm Biletix'lerde ve Ses-1885 Tiyatrosu gişesinde satışa sunuluyor.

Beyoğlu'nda kabare
Beyoğlu'nda bir gece kulübüne iş için başvuranların hikayelerinin anlatıldığı "Coco Cabaret-Eleman Aranıyor" adlı kabare çarşamba ve perşembe günleri 23.00'te Cambaz'da sahneleniyor. Yalçın Menteş'in rol aldığı gösteri Figen Şakacı ve Mehmet Teoman'ın kaleminden çıktı. Tel: (0212) 244 75 92

Olaylar ve etkileri
Doğa Rutkay'ın başrolünde oynadığı, Onur Bayraktar'ın yazıp yönettiği "Terk" adlı tek perdelik oyunu bugün 20.30'da, yarın 15.00'te Akatlar Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz. Oyun insanın yaşadığı olayların kendisini ve çevresini nasıl etkilediğini anlatıyor. Tel: (0212) 351 93 84

"Takas" resimleri
Karikatürleriyle de tanınan ressam Alp Tamer Ulukılıç'ın yeni sergisi Takas, 7 Mart'a kadar Koşuyolu Sanat Galerisi'nde izlenebilir. Tel: (0216) 340 51 56
Ayla Turan Tan'ın 1 Çift adlı heykel sergisi 24 Şubat'a kadar El Turko sanat galerisi'nde. Tel: (0212) 233 05 04

Üç yeni albüm
Rod Stewart tüm kariyeri boyunca hayalini kurduğu, efsanevi şarkı yazarlarının ortaya çıkardığı klasikleri yorumladığı "It Had to Be You... The Great American Songbook"u geçen yıl çıkarmıştı. Şimdi ikincisi geldi: "As Time Goes By... The Great American Songbook Volume II". Bu arada, Wyclef Jean'ın yeni albümü "The Preacher's Son" da piyasada. İrlandalı grup Westlife'ın "Turnaround" albümü de boy band sevenlerin hoşuna gidebilir.

Jazz Cafe'de Bülent Ortaçgil ve ustalar
Beyoğlu'ndaki Jazz Cafe'de bugün düzenlenecek olan DJ's Club etkinliği süresince kendinizi caz ve club parçalarına teslim edebilirsiniz. Eğer ünlü basçı Demirhan Baylan'ın solo albümlerinde yer alan şarkılarını dinlemek istiyorsanız 24 Şubat Salı akşamı da Jazz Cafe'de olun. Her çarşamba akşamı bu kafede sahne alan Bülent Ortaçgil ise 26 Şubat'ta Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Cem Aksel ve Baki Duyarlar'dan oluşan sıkı bir ekibi de arkasına alarak klasikleşmiş parçalarının yanı sıra son albümü "Gece Yalanları"ndan da örnekler sunacak. Tel: (0212) 245 05 16

NE OKUYALIM?
Mustafa Kuran / "Bir Avukatın Gülbahçesi"
Avukat Mustafa Kuran'ın otobiyografisi olan bu kitap sadece bir yaşamöyküsünü anlatmıyor, aynı zamanda Türkiye'nin siyasal, kültürel gerçeklerine de ışık tutuyor. Kuran, kitabı yazarken amacının sadece doğruyu söylemek, tepkisini ortaya koymak olduğunu belirtiyor. Kuran'ın hayatını, görüş ve düşüncelerini, mesleki anılarını anlatan "Bir Avukatın Gülbahçesi"nin fiyatı 10 milyon lira.

Pavel Kohout / "Dul Kasabı"
Kohout'un Doğan Kitap'tan çıkan polisiye / gerilim romanı 2. Dünya Savaşı'nın bitmesinden dört ay önce Prag'da başlıyor. Ortada iç organları çıkartılarak öldürülmüş bir kadın, olayı Çek polisiyle birlikte araştıran başkomiser Beran ile yardımcısı Morava, Gestapo ve cinayetlerini sürdüren bir katil vardır. Hikaye, Çekler ve Almanlar arasındaki milliyetçilik ve şüphelerle sıradan bir cinayet öyküsü olmaktan çıkar. "Dul Kasabı", 16 milyon lira.

Kabuslar tiyatro oyununda
Arama Tiyatrosu, Michael Ende'nin "Kabus Yiyen" masalını çocuk tiyatrosu için uyarladı. Çocuklara uykusuzluk ve kabus sorunlarıyla baş edebilmenin yolunu gösteren "Kabus Yiyen"in oyuncuları Z. Bala Dura, Cengiz Güleryüz, Deniz Şen, Seda Kılıç. Oyun 29 Şubat'ta saat 12.00'de Şişli Belediyesi Kültür Merkezi'nde saat 12.00'de sahneleniyor. Rezervasyon için tel: (0212) 245 76 65

Çocukların yeni eğlencesi: Play Planet
Özellikle metropollerde çocukların oynaması için güvenli, büyük ve rahat ortam oluşturma fikrinden yola çıkılarak kurulan oyun parkı Play Planet, küçüklere yeni bir eğlence sunuyor. Avrupa'da 20'nin üzerinde ülkede kullanılan Play Planet'te özel olarak yumuşak malzemelerden oluşan ve çocukların oyun sırasında yaralanmalarını önleyen bölümler bulunuyor. İtalya ve Amerika'dan gelen ekipmanlarla donatılan yeni oyun parkları Tepe Nautilus ve Etiler Mayadrom-Uptown'da çocukların hayal dünyasını da zenginleştiriyor.

Özel dizaynlı emzikler
Bebeğinizin damak ve diş yapısının gelişimine uygun özel dizaynlı emzik ve biberonları Wee'nin satış noktalarında bulabilirsiniz. Wee markasının anne ve bebekler için ürettiği diğer ürünler arasında emzik askısı, burun aspiratörü, kulak çubukları ve silikon göğüs koruyucusu bulunuyor.

McDonald's Çocuk Vakfı'na ödül
McDonald's Çocuk Vakfı iki yıl içinde gerçekleştirdiği başarılı projeleri nedeniyle Uluslararası Ronald McDonald House Charities (RMHC) tarafından Best Bets yarışmasında birincilik ödülüne değer görüldü. Merkezi Amerika'da bulunan RMHC, 44 ülkede 27 yıldır çocukların sağlığı için projeler üretiyor. İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da 5 projeyi hayata geçiren McDonald's Çocuk Vakfı'nın ödülünü vakfın yönetim kurulu üyesi Serap Gökçebay aldı.

Nane limonlu yeşil çay
Doğadan, yeşil çayda farklı lezzetler arayanlar için ürün yelpazesine iki yeni çay çeşidi ekledi: Nane limonlu yeşil çay ve yasemin aloe veralı yeşil çay. Yüksek antioksidan içeren bu yeşil çaylar vücudunuzu hastalıklardan korumanıza yardımcı olacak.

En lüks sofralar
Deniz Gürsoy, Oğlak Yayınları'ndan çıkan "Zengin Sofraların Lüks Tatları" adlı kitabıyla bizi en lüks sofralara davet ediyor. Bu kitabı okuduğunuzda sadece yemeklerin tarifleri ile değil tarihleri, öyküleri ve gelenekleri ile de karşılaşacak; bir ülke için lüks bir yiyeceğin başka bir ülke için nasıl fakir yiyeceği olduğunu göreceksiniz.

30'uncu şube Bebek'te
Türkiye'de 7'nci, tüm dünyada 43'üncü yılını kutlayan Domino's Pizza buradaki 30'uncu şubesini Bebek'te açtı. Daha hızlı hizmet vermek için açılan şubede 10 kişi çalışıyor. Soğuk kış günlerinde evde oturup pizza keyfi yapmak için (0212) 358 61 71 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

Tarçınlı pasta
Cafe Marmara pastalarına bir yenisini ekliyor ve mart ayında tarçınlı pastasını sunuyor. Şimdiden siparişinizi verebilirsiniz. Tel: (0212) 251 46 69

Alman mutfağı ile tanışın
Alman mutfağının sadece bira eşliğinde yenen patates ve sosisten ibaret olduğunu sananlar Harbiye'deki Inge'ye gitmeli. Inge'nin Alman ve İsviçreli danışmanlar nezaretinde hazırlanan zengin mönüsüne bira dışında şarap çeşitleri ve cumartesi geceleri de canlı müzik eşlik ediyor. Tel: (0212) 230 29 93

Çikolatalı ravioli dersleri
Mövenpick Hotel İstanbul'un düzenlediği yemek kursları devam ediyor. 28 Şubat'ta İtalyan makarnaları ve sosları konulu kurs var. Avustralyalı şef Brendan Speed derste ev yapımı makarnanın sırlarını anlatacak, makarna sosu tarifleri verecek ve tatlı olarak da çikolatalı ravioli ve fetuçini yapımını göstereck. 15.00-18.00 saatleri arasındaki kursun katılım ücreti 75 milyon lira. Tel: (0212) 319 29 29

GÜZELLİK
Cilt yenileyen seri
Guerlain Happylogy serisi cildinizi gün boyunca kötü dış etkenlerden korurken bir yandan da onarmayı ve yenilemeyi, böylece yaşlılık etkilerini azaltmayı vaat ediyor.

Sivilcelere son
La Roche-Posay'ın ürünü Effaclar K, gençler kadar yetişkinlerde de görülen sivilce ve akneleri azaltma iddiasında. Bunun için kullandığı yöntem, cilt yüzeyini tahriş etmeden yenileyerek yağlı cildi kısa zamanda normalleştirmek. Fiyatı 30 milyon lira.

Çatlak izleri kayboluyor
Hamilelik, kilo kaybı sonrası ve ergenlik çağında ortaya çıkan çatlak izlerini azaltmak isteyen kadınların kullanabilecekleri yeni bir ürün çıktı: Lierac Phytolastil. Düzenli kullanım sonucu çatlakların renginin değişmesine ve ince çizgi haline gelmesine yardımcı olması için üretilen Phytolastil'in fiyatı 83 milyon lira.

ETKİNLİK
Edirne yolcusu yazarlar
24 Şubat Salı ve 25 Şubat Çarşamba günleri Edirne'de Doğan Kitap yazarlarının katılacağı pek çok etkinlik var.

  • Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi'ndeki "Öyküyle Dünyaya Bakmak" söyleşisine Jale Sancak, Onur Caymaz, Başar Başarır, Sibel K. Türker, Halide Eşber ve Derya Erkenci katılacak. Söyleşi 11.00-12.30 arası.
  • Aynı yerde 14.30-15.30 arası Turhan Günay ve Selim İleri'nin katılacağı "Edebiyata Adanmış 35 Yıl" söyleşisi var.
  • 14.00'te Prof. Dr. Gül İrepoğlu'nun "Lale Devri'ne Yazılan Roman" söyleşisi Devecihan Kültür Merkezi'nde.
  • Eski Vali Konağı'nda 16.00'da Ahmet Ümit, 17.00'de Selim İleri söyleşisine katılabilirsiniz.
  • Salı günü Duygu Asena 14.00-16.00 arası Yıldırım Toplum Merkezi'nde kadınlarla sohbet edecek. Aynı saatlerde Sahrap Soysal Menziliahir-Umurbey Toplum Merkezi'nde. Çarşamba günü ise aynı söyleşiler için yer değiştirecekler.
  • Deniz Kavukçuoğlu ve Serdar Özkan 16.30-17.30 arası Trakya Gazeteciler Derneği'nde imza gününe katılacaklar. 17.30-18.30 arası da Tuna Kiremitçi kitaplarını imzalayacak.
  • Çarşamba, Tuna Kiremitçi ve Duygu Asena 13.00-14.00 arası, Ahmet Ümit de 15.00-16.00 arası Bellek Kitabevi'nde kitaplarını imzalayacak.
  • Sedef Kabaş 14.30-15.30 arasında Trakya Üniversitesi TUSEP Uygulama Merkezi'ndeki söyleşiye katılacak.