Resitallerde yeni sezon
Haziran 2007’de başlayan ve ilk sezonunu geçen ay tamamlayan İstanbul Resitalleri, son konserin bitişiyle beraber 2008-2009 programını da ilan etti. Geçen sezonki toplam izleyici sayısı
7 bin olarak açıklanan organizasyon, bu yıl da her ay dünyanın önemli bir klasik müzik sanatçısını İstanbul’da ağırlayacak.
Dünyanın dört bir yanından gelen bu önemli müzisyenler Vizonshow’un organizasyonuyla Mustafa Kemal Sanat Merkezi’nde sahneye çıkacak. İlk konseri 7 Ekim’de piyanist Stephen Hough veriyor. Biletler Biletix’ten 50, 60, 80 ve 100 YTL’den satışta.
müzik
“Başkent”in festivali
Avrupa Kültür Başkenti Uluslararası Boğaziçi Festivali devam ediyor. Bu akşam flamenko ve pop karışımı tarzıyla Gipsy Kings Family’yi, yarın da semah geleneğini yaşatan etnik müzik ve danslarıyla “Boğaz İçinde Semah” gösterisini izleyebilirsiniz. İkisi de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda, ikisi de 21.30’da. Biletler Biletix’te.
Maffy’den son konserlerDünyaca ünlü trompet ustamız Muvaffak “Maffy” Falay, 18 ve 19 Eylül’de Nardis’te çıkacak. Önümüzdeki yıla kadar son iki konseri olacağı açıklanan bu gecelerde Falay’a piyanoda Burak Bedikyan, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman eşlik edecek. Giriş 25 YTL, öğrenciler için 15 YTL. Tel: (0212) 244 63 27
“Sakin” bir geceSon dönemde adı sıkça duyulan rock grubu Sakin, 27 Eylül gecesi Studio Live’da çıkacak. Biletix’te satılan biletler 10 YTL.
Mirkelam yine hayallerde Türk popunun en başarılı isimlerinden Mirkelam, 19 ve 26 Eylül geceleri Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. 00.30’da başlayacak konserin biletleri 34,50 YTL’ye Biletix’te.
performansBeş duyumuzla kentHollanda’da ortaya çıkan kültürlerarası diyalog projesi Kosmopolis’in ilk etkinliği Citysense (Kent Duyusu)
20-21 Eylül’de garajistanbul’da gerçekleşecek.
Video gösterimleri, yerleştirmeler ve performansların sergileneceği etkinliğin 10 YTL’lik biletlerini Biletix ve garajistanbul gişelerinden alabilirsiniz.
Tel: (0212) 244 44 99
sergiAntalya’da ütopyaÜtopyasanat grubunun Antalya Müzesi’nde 16-30 Eylül arasında düzenleyeceği sergiye katılacak sanatçılar arasında Ayla Dündar, Ali Gün Yıldırım, Çiğdem Öner, Erkan Özdilek, Esma Demir, Güldemay Gürsoy, Gazi Sansoy, Leyla Alpay, Mihriban Yurdaün, Ruhan Ekmekçi, ve Sema Akçay yer alıyor.
Kudüs’ün eski binaları“Üç Kitaplı Kentler: 19. Yüzyıl Fotoğraflarında Kudüs ve Kutsal Topraklar” sergisi, Kudüs ve Gazze sancaklarındaki Hıristiyan,
Yahudi ve İslami yapıların, Osmanlı’nın resmi binalarının, konaklama tesislerinin, köprülerin vs. fotoğraflarından oluşuyor. 19 Ekim’e kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ücretsiz olarak görülebilir.
Tel: (0212) 334 09 00
Misafirlerin eserleriSabancı Üniversitesi Kasa Galeri,
geçen yıl Erasmus değişim programı çerçevesinde üniversitenin Görsel Sanatlar ve İletişim Tasarımı Programı’nda eğitimini sürdürmüş üç sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Polonyalı sanatçılar Magdalena Mellin ve Julia Kul ile Fransız sanatçı Baptiste Croze’nin İstanbul’da geçirdikleri süre boyunca ürettikleri eserler 17 Eylül-31 Ekim arasında görülebilir. Tel: (0212) 292 49 39
Gençler yine kesişiyorGaleri x-ist’in, genç sanatçıları sanatseverlerle buluşturduğu “Kesişme” sergilerinin üçüncüsünde Sait Mingü ile Cem Dinlenmiş’in resimleri, Maksut Akşar’ın da bir yerleştirmesi ve fotoğrafları yer alıyor. Sergi 18 Eylül-18 Ekim arasında. Tel: (0212) 291 77 84
Melankolik İstanbulÖzgür Çakır ve Sina Demiral’ın, İstanbul’un melankolik hallerini yansıttığı 40 siyah-beyaz fotoğraftan oluşan “Melankolistanbul” sergisi bugün açılıyor. Antik Hotel’in Antik Cisterna Sergi Salonu’ndaki sergi 30 Ekim’e kadar açık kalacak.
sinemaTilda Swinton mini toplu gösterimiİstanbul Modern Sanat Müzesi’nin içindeki sinemada İskoç oyuncu Tilda Swinton’ın filmleri gösterilecek. “Orlando”, “Caravaggio”, “Dostluğun Ölümü”, “Kadın Sapkınlıkları” ve “Tekno-şehvet”
adlı filmleri 28 Eylül’e kadar izleyebilirsiniz.
Tel: (0212) 334 73 00