Ölümsüzlük çiplerde mi?Binlerce yıldır insanlığın en büyük amacı daha sağlıklı ve uzun yaşamak için yöntem ve araçlar geliştirmek oldu. Taş balta mutlaka fayda sağladı ancak
son yüzyıl, insanlık tarihinin hiçbir dönemiyle karşılaştırılamayacak bir gelişime sahne oldu.
En büyük hayallerden biri de ölümsüzlük sırrını çözmek oldu. Bu konuda çalışma yürüten birçok bilim adamı var. Alexander Bomonkin bunlardan biri. Bomonkin’in önemli tespit ve teorileri bulunuyor. Onun çatlak olduğunu düşünenler olsa da, Bomonkin insan bilincinin çipte saklanabileceği teorisinde oldukça ısrarlı.
Çalışmalarını ABD’de sürdüren bu bilim adamı, ölümsüzlüğün 2020 yılından hemen sonra mümkün olabileceğini öne sürüyor ve bunun, insan vücudunun sonsuza kadar yaşamasıyla değil, insan bilincinin bir çipe kopyalanmasıyla sağlanacağını iddia ediyor.
Genetik teknolojisindeki gelişmelerin insanın karmaşık yapısındaki bütün şifreleri çözeceği de düşünülürse mantığa çok aykırı gelmiyor bu söylenenler. ABD’li bazı bilim adamları da insanın ölümsüzlüğü kazanabilmesi için mutlaka dijital beyinlerden faydalanmak gerekeceğini söyleyerek, bunun 2000’lerin ilk 50 yılı içinde mümkün olabileceğini belirtmişlerdi.
Hafızasının çiplerde yedeklenmesi ve bu bilgilerin tekrar insan beynine yüklenmesi zararlı görünmüyor. Ama bu teknolojiye kavuşan insanoğlu bununla kalmayacak ve asıl ölümsüzlüğü kazanmak için beyni tamamen dijital hale getirecek. Vücudun ömrü fazla uzatılamadığı için o da robot halini alacak. Yani ortaya beyniyle ve bedeniyle tamamen bir robot çıkmış olacak. Tek farkla, onun bilinci programlanmamış, doğal yapıya sahip olacak.
Yukarıdaki gelişmeleri takip edersek ne türlü olumsuzluklarla karşılaşabileceğimize yarınki yazımda yer vereceğim.
CUMARTESİ