CumartesiOnun Mandal'ı var güzel mi güzel

Onun Mandal'ı var güzel mi güzel

04.08.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mustafa Sandal'ın Cüneyt Kurt'la beraber Bodrum'da açtığı Mandal otelinin lokantasında Akdeniz mutfağından seçenekler sunuluyor

Onun Mandalı var güzel mi güzel

Yıllar önce Bodrum'un Gündoğan Koyu'nda çok az yapılaşma varken, Eskişehir Bankası'nın sahipleri Zeytinoğlu ailesi burayı keşfetti. Burada inşa edilen bir oteli, Karada ismi ile işletti. Karada Oteli, Gündoğan Koyu'nun ilk lüks oteliydi. Eskişehir Bankası güç duruma düşünce otel kapandı. Binası satıldı. Yıkıldı. Casa Costa işte bu eski otelin yerine inşa edildi. Bodrum'un ünlü mimarlarından Emre Kunt ile Nadin Perahya, geçen yıl, Gündoğan'da temelini attıkları Casa Costa isimli projeyi kısa sürede tamamladılar. Casa Costa projesi çok sayıda küçük ve orta boy rezidans (eski anlatımıyla apartman dairesi) ile bu rezidansların sahiplerinin ve de dışarıdan geleceklerin yararlanabilecekleri turistik tesislerden oluşuyor. Casa Costa'nın bir köşesinde 20 odalı çok güzel bir butik otel, otelin altında ise yaz-kış işleyebilecek büyük bir lokanta yer alıyor. Otele bağlı olarak kapalı-açık spor ve sağlık tesisleri yapılmış. Kıyıda geniş çim alanı ve plaj var.Otel, lokanta ve plaj tesislerinin işletmesini Cüneyt Kurt ile Mustafa Sandal ortaklığı üstlenmiş. Mustafa Sandal başarılı ve sevilen bir sanatçımız. İşletmeye yatırımcı olarak katılmış. İsmini vermiş.Bu tür tesislerde işletmelerin ismi yanında işletmenin sorumluluğunu üstlenen kişilerin işini bilmesi ve profesyonel olması çok önemlidir.Lokanta bölümünün sorumluluğunu üstlenen Cüneyt Kurt İstanbul'daki Bice, Şans, Mayadrom Bistro, Uptown Bistro, İş Kuleleri Mirror lokantalarının kurucusu ve işletmecisi. Bodrum Yalıkavak Marinası'nda da bir bistrosu var. İtalyan mutfağına meraklı. Butik otelin danışmanlığını büyük Hilton deneyimi olan Demir Gürel yapıyor. Demir Gürel uzun yıllar Parksa Hilton, Mersin Hilton, Adana Hilton otellerinin müdürlüğünü yaptıktan sonra Bodrum'a yerleşen ve otelciliği çok iyi bilen bir yönetici.Otelin ve lokantanın dekorasyonunu Türker Doğancıl yapmış. Odalar da lokanta da güzel olmuş. Tasarım güzel ama büyük ölçüde de para harcandığı anlaşılıyor. Yöneticileri tecrübeli Böyle güzel tesisleri görenler "Aynen Avrupa!" diyerek tepki gösterir ya, işte o biçim. Mandal tesisleri de "Aynen Miami!" gibi olmuş.Mandal lokantasının mutfağı İtalyan ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Mönüyü Cüneyt Kurt'un eski Bice'den tanıdığı şef Andrea Mugavero hazırlamış. Mutfak sorumluluğunu Uptown Bistro'nun eski aşçısı Sabahattin Seven üstlenmiş. Servisle Erkan Topuz ve Mehmet Çolak ilgileniyor.Başlangıç yemeklerinden ahtapot karpaçyo ve deniz mahsullü Akdeniz salatası lezzetli. Tagliolini, parpardella al telefono, ravioli ricotto iddialı oldukları makarna çeşitleri. Değişik pizzalar da hazırlıyorlar.Ana yemeklerden bonfileleri ve somon tavaları güzel. Balık çeşitleri güne göre değişiyor. Bir kişi içkisiz 35-40 YTL ödeme ile Mandal'da güzel bir yemek yiyebiliyor.Şimdilerde plaj mevsimi nedeniyle Mandal lokantası denizin kenarında, yeşil çimenler üzerinde hizmet veriyor. Denize yakın güzel bir bar tezgahı yapılmış.Bodrum'a yolunuz düşerse otelinde kalmak, plajında denize girmek, spor ve sağlık tesislerinden yararlanmak ve de güzel bir lokantada, lezzetli bir yemek yemek için Mandal'a uğrayabilirsiniz. "Aynen Miami!"

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler