Cumartesi Oyun, set ve maç: Moda

Oyun, set ve maç: Moda

22.05.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Tasarımları Jessica Alba’dan Olivia Palermo’ya ünlü isimler tarafından tercih edilen Mehry Mu, adL ile iş birliği yaptı, ortaya tenis kortlarının enerjisini yansıtan bir koleksiyon çıktı

Oyun, set ve maç: Moda

Seyhan Akıncı- Rekabet her zaman keyiflidir kimimiz tutkuyla oynayan Nadal’ın tarafındayızdır kimimiz Federer’in zarif vuruşlarının tutkunu. Her ne olursa olsun rekabet her zaman besleyicidir. Bazen de dostluklar doğrurur. Tenisin gücünden ilham alan son iş birliği ise adL ve Mehry Mu’dan geldi. İki marka güçlerini birleştirdi, ortaya kortların enerjisini taşıyan renkli bir koleksiyon çıktı. Tüketim çılgınlığının yerini zamansız parçaların aldığı son dönemlerde adl x Mehry Mu koleksiyonu tam da bunu amaç edinerek hazırlanmış.

Haberin Devamı

Oyun, set ve maç: Moda

Mehry Mu’nun kurucusu ve tasarımcısı Güneş Mutlu Mavituncalılar ile bu iş birliğini ve pandeminin modaya etkisini konuştuk. “Robert Kolej’de okuduğum yıllardaki zorunlu tenis derslerinden beri tenis kombinlerinin şıklığına özenirdim. Tenis tarihindeki şık kıyafetler beni hep cezbetti” diyen Mavituncalılar, iş birliğini ise “adL’nin ürün geliştirme konusundaki hızı beni etkiledi. Uyum yakaladık ve çok seri bir süreçte ilerledik. Her çantada tenis müsabakalarını izleyen ve maçı oynayan herkesin çabasız ama bir o kadar da kaliteli şıklığının yansımasını vermek istedik. Yine de elbette somut detaylar da var. Örneğin nakışlı çantalarımızdaki noktalar polka dot gibi gözükse de kortta zıplayan topları andırıyor. Koleksiyona ait tüm çanta ve ayakkabılar saten üzerine daire baskılı özel kılıflarda geliyor. Bizim koleksiyonumuzdaki ilham kaynağı daha klasik tenis kombinlerinin olduğu zamanlar olsa da herhangi bir iş üzerinden kendini kıyafetle ifade etme durumunu çok seviyorum. Bu ifade biçimini çeşitli filtrelerden geçirip yorumlayarak Mehry Mu koleksiyonlarına taşıyorum” sözleriyle anlatıyor. Satış kanallarının pandemiden etkilendiği bu dönemde en büyük gündem maddesi daha hızlı ama bir o kadar da sürdürülebilir ve sosyal sorumluluğu olan tasarımlar sunabilmek. Markanın dünyaca ünlü isimler tarafından tercih edilmesiyle Mavituncalılar’ı oldukça sevindiriyor: “Jessica Alba’nın Instagram hikayesinde bizi paylaşıp etiketleyecek kadar değer ve destek vermesi, doğru yolda olduğumuz hissini uyandırdı.”

Haberin Devamı

Oyun, set ve maç: Moda

“Güçlerimizi birleştirmek önemli”

Adil Işık Group Başkan Yardımcısı ve Tasarım Ekibi Direktörü Zehra Işık Türk markalarının birbirini desteklemesinin önemli olduğunu söylüyor: “İlk günden bu yana hedefimiz mütevazı kimliğimizden ödün vermeden tüketicimizle samimi bir bağ kurmak ve emin adımlarla ileri gitmek... Türk markalarının birbirini desteklemesi, güçlerini birleştirmesini çok önemli buluyorum. Bu bilinçle iş birliklerimizi çeşitlendirmeye ve artırmaya karar verdik. Bunu da global değerleri yüksek, ilk tasarım çanta markası Mehry Mu ile yapmak istedik. Bu sezon Jennifer Lawrence, Jessica Alba, Olivia Palermo gibi isimlerin tercih ettiği Mehry Mu’yu, adL severlerle de buluşturmanın ve çok özel bir koleksiyonla sunmanın heyecanı içindeyiz.”