Cumartesi Pantolona ‘çiçek aşısı’

Pantolona ‘çiçek aşısı’

31.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yaz renk renk, boy boy çiçekler jean’lerden kaprilere, şalvarlardan ipeklilere kadar her pantolon modelinin üstünde olacak

Pantolona ‘çiçek aşısı’

Geçtiğimiz yazın modası rengarenk pantolonlar bu defa çiçek açarak yeniden karşımıza çıkıyor. Yani son birkaç sezondur elbiselerden tişörtlere, gömleklerden eteklere kadar her yerde gördüğümüz zarif çiçekleri artık pantolonlarda da göreceğiz.
Zaten çiçek deseninin feminen havasını pantolonun rahatlığıyla birleştiren bu trend, şimdiden ünlülerin ve stil blogcularının gözdesi oldu bile. Son günlerde çiçekli pantolon giyen isimler arasında Beyonce, Zoe Saldana, Jessica Alba ve Oliva Palermo da var. Üstelik hemen hemen her pantolon modeli, değişik çiçek desenleriyle karşımıza çıkıyor. Renk renk, boy boy çiçekler jeanlerden kaprilere, şalvarlardan ipeklilere kadar her pantolon modelinin üstünde olacak bu yaz. Örneğin Giambattista Valli defilesindeki çiçekli pantolonlar parlak kumaşlarla bir arada kullanılmıştı. Iceberg iri çiçekli pantolonlarını siyahla, Alexander Wang ise fermuar, file gibi sportif detaylarla bir araya getirdi. Tabii bütün bunlar olurken çiçekli pantolonların sokak modasında kendine yer edinmesi de gecikmedi. Hemen hemen her markanın vitrininde ve alışveriş internet sitelerinde bu pantolonlara rastlamak mümkün.

Haberin Devamı

Pantolona ‘çiçek aşısı’

Alexander Wang koleksiyonunda (sağda) çiçek desenine sportif hava katan tasarımlar yer alıyor.

Plaja ve festivale çiçekli şort yakışır

Sezonun yıldızı çiçek desenli pantolonlar ama çiçekli şortlara hayran olanların sayısı da hiç az değil. Rachel Bilson, Rihanna, Mischa Barton gibi ünlü yıldızların da favorisi olan çiçekli şortlar özellikle festivallere ve plaja çok yakışıyor. Üstelik şimdi aldığınız çiçekli şortu opak çoraplarla kombinleyerek önümüzdeki sonbaharda da kullabilirsiniz. Zira daha yeni yeni yayıngılaşan bu trendi daha uzun süre moda dünyasında göreceğiz.

Pantolona ‘çiçek aşısı’

Blazer ceketle giyip işe de gidebilirsiniz

l Özellikle pastel renlerdeki çiçekli pantolonlara denim gömlekler çok yakışıyor. Bu görünüm için Katie Holmes’un stilinden ilham alabilirsiniz.
l Çiçekli pantolonların yalnızca hafta sonuna uygun olduğunu düşünmeyin. Onları ofiste giymek için blazer ceketler ve gömleklerden, gece giymek içinse topuklu ayakkabılardan yardım almayı deneyin.
l Bu pantolonlar, desenleri birbiriyle karıştırma modasına da ayak uydurmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Onları başka çiçek motifleriyle, puantiye ve hatta leopar deseniyle bile eşleştirebilirsiniz.
l Olduğunuzdan daha kilolu görünmemek için büyük çiçek desenlerinden, bol pantolon kesimlerinden ve açık renklerden kaçının.
l Çiçek desenli ince taytlar da jean’lere iyi bir alternatif.