Cumartesi Penelope

Penelope

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Feminist edebiyatçı Margaret Atwood, Homeros’un yüzyıllar önce yazdığı “Odysseia”sında geçen Penelope’nin öyküsü üzerinden özgün bir hikaye yaratıyor ve bu mitolojik metinden yola çıkarak kinayeli bir kurgu anlatıyor.

Penelope

PENELOPE
Margaret Atwood / Çev: Dilek Şendil / Alfa Yayınları / 14 TL

Feminist edebiyatçı Margaret Atwood, Homeros’un yüzyıllar önce yazdığı “Odysseia”sında geçen Penelope’nin öyküsü üzerinden özgün bir hikaye yaratıyor ve bu mitolojik metinden yola çıkarak kinayeli bir kurgu anlatıyor. Atwood’un kadın olma durumuna ayna tuttuğu bu metin sayesinde kadınlığın; mitoloji, tanrılık, kraliçelik ya da coğrafya fark etmeksizin her alanda sancılı olduğu bir kez daha vurgulanıyor.

Haberin Devamı

BİR ŞAİRİN YAŞAMÖYKÜSÜ
John Worthen / Çev: Zeynep Anlı / İthaki Yayınları / 25 TL

Modern Amerikan edebiyatının iz bırakmış şairlerinden T.S. Eliot’ın hayatını anlatan bu kitap okurunu, onun yaşadığı dönemin Amerika ve İngiltere’sine görtürürken çalışma ve üretme pratiği hakkında da bilgi sahibi ediyor.

GELECEĞİ KEŞFEDENLER
Walter Isaacson /
Çev: Duygu Dalgakıran / Domingo Yayınları / 35 TL

Dünya çapında en çok okunan biyografilerin başında gelen “Steve Jobs”ı kaleme alan Walter Isaacson “Geleceği Keşfedenler”de içinde yaşadığımız dijital çağı inşa eden isimlerin hayatlarından kesitler sunuyor. Kitapta yer alanlardan bazıları ise; Alan Turing, Robert Noyce ve Bill Gates.

ÂŞIK KEDİ
Özlem Anar / Çınar Yayınları / 15 TL

Özlem Anar ve İhsan Oktay Anar’ın evlerine yerleşen ve insanların garipliklerle dolu dunyasına şahit olan kedinin gözünden bir roman “Âşık Kedi”. Anar’ın ilk romanı “Kayıp Ruhlar Kitabı”, Yitik Ülke etiketiyle yayımlanmıştı.