Cumartesi Penelope’li kahvenin 40 yıl hatırı var

Penelope’li kahvenin 40 yıl hatırı var

19.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Illy’nin satışa çıkacak yeni Art Collection serisinin tasarımlarını yönetmen Pedro Almodovar yaptı. Almodovar’ın altı fincanlık serisinin “başrolünde” Penelope Cruz var

Penelope’li kahvenin  40 yıl hatırı var

Yönetmenler Federico Fellini, Francis Ford Coppola, müzisyen David Byrne, sanatçı Jeff Koons, ressam James Rosenquist... Çağdaş sanat dünyasının ünlü isimleri dünyaca ünlü kahve markası Illy için Art Collection (Sanat Koleksiyonu) serisine imza atıyor. Şu ana kadar 70’ten fazla isim kahve fincanlarını ve altlıklarını kendi tuvallerine dönüştürdü. Kahve molasındakilere “eserleriyle” eşlik etti.

Altı filminden sahneleri çizmiş
Art Collection serisine son katılan isim Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar oldu.
Almodovar’ın tasarladığı ve sınırlı sayıda üretilen kahve fincanı serisinde altı farklı model yer alıyor. Fincanlar ünlü yönetmenin kariyerinin altı önde gelen filminin önemli sahnelerini yansıtıyor: “Bağla Beni / Atame!”, “Dönüş / Volver”, “Sırrımın Çiçeği / La Flor de mi Secreto”, “Yüksek Topuklar / Tacones Lejanos”, “Kötü Eğitim / La Mala Educacion” ve “Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar / Mujeres Al Borde de un Ataque de Nervios ”.
Ekim ayında Kanyon ve Mohini’deki Illy espressamente’lerde satışa çıkacak serideki en ilgi çekici tasarım “Dönüş”teki oyunculuğuyla Oscar’a aday olan Penelope Cruz’un baskısının bulunduğu fincan. Yönetmenin çalışmaktan en çok zevk aldığı kadın oyuncular arasındaki Cruz afişteki görüntüsüyle seride kendine yer bulmuş.