Cumartesi Podyumda orman havası

Podyumda orman havası

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarmaşıklar, hayvanlar, gizemli renk ve desenler... Moda dünyası bizi bu sezon büyülü bir ormana doğru yolculuğa çıkarıyor. Bu defa yolu kaybetmek serbest

Podyumda orman havası

Doğa her zaman moda tasarımcılarının en büyük ilham kaynaklarından biri oldu. Ama konu bu defa sıradan çiçek desenleri ya da toprak renkleri değil. İri gözlü baykuşlar ve sincaplar elbiselerin üzerinden bize bakıyor, sarmaşıklar şifonların üzerini sarıyor. Ağaç silüetinden nakışlar, dağ fotoğraflarını andıran desenler... Evet, tasarımcılar
2014-15 sonbahar/kış sezonu için hepimizi birer Kırmızı Başlıklı Kız yapıp fantastik bir ormanda dolaştırmaya kararlı görünüyor.
Etkilerini başta Dolce&Gabbana olmak üzere Valentino, Antonio Marras, Alberta Ferretti, Stella Jean gibi pek çok markanın podyumunda gördüğümüz bu trendin ortaya çıkışıyla ilgili bir de teori var; yaşadığımız dünyanın gerçekleri öyle sert ki moda dünyası hayal gücümüzün sınırlarını zorlayıp gizemli yaratıkların yaşadığı bu ormanda nefes almamızı istiyor.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

* Başkahraman sizsiniz. Hikaye doğada geçiyor diye yalnızca toprak tonlarına yönelmek zorunda değilsiniz. Bu ormanda kırmızı, turuncu ve mavinin en iddialı hallerine de yer var.
* Kapüşon, kürk (imitasyon olmasından yanayız), çizme, uzun eldiven gibi kışlık detaylarla hem soğuktan korunup hem de Kırmızı Başlıklı Kız havasını güçlendirin.
* Kıyafetlerde yakaladığınız etkiyi makyajınızla da pekiştirmeyi unutmayın. Dolce&Gabbana defilesinin makyaj stilini yaratan
Pat McGrath, parlak bir cilde odaklanıp dumanlı gözler yarattıklarını söylüyor. Ormanın derinliklerinden gelen koyu tonlar da dramatik gözler için ideal.

Alışveriş

- REDValentino’nun tilki desenli süet çantası, markanın eğlenceli tasarım anlayışının özeti gibi. İçinden çıkan uzun askı sayesinde omzunuza da asabilirsiniz. 460 avro.
- “Evim de ormandan esintiler taşısın” derseniz Yargıcı’ya göz atın. Dekoratif baykuş 30 lira.
- Topshop’taki sweatshirt, çocukluk kahramanımız Bambi’yi anımsatıyor. Ormanın hem sevimli hem de vahşi tarafını sevenler için. Fiyatı 180 lira.

Haberin Devamı

Kısa kısa

Ciddi bir JulIa
Moda çekimlerinde yer almaktan kaçınan Julia Roberts, Givenchy’nin yeni kampanya yüzü olarak şaşırttı. Modaevinin kreatif direktörü Riccardo Tisci, makyaj yapılmadan fotoğraflanan ünlü yıldızın, meşhur gülümsemesi olmadan poz vermesini de birlikte kararlaştırdıklarını söylüyor.

Şapkadan kozmetik çıktı
Sürrealist şapka tasarımcısı Philip Treacy, M.A.C için kapsül makyaj koleksiyonu hazırlayacak. Treacy “M.A.C fütüristik bir marka, ben de kalıpların dışında olmayı sevmişimdir” diyor.

Nostaljik ayakkabılar
Eğlenceli desenlerle fenomen haline gelen tasarımcı Orla Kiely’nin Clarks ile işbirliği yaparak hazırladığı koleksiyon Türkiye’ye geldi. 60’lı ve 70’li yıllar ile klasik İngiliz stilinden esintiler taşıyan koleksiyonda alçak topuklu makosenlerden yüksek topuklu botlara kadar pek çok seçenek var.