Cumartesi Podyumlar dondurma külahı gibi

Podyumlar dondurma külahı gibi

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2018 İlkbahar-Yaz sezonunun en önemli renk trendi, içimizi açan pasteller. Sarıdan maviye, turuncudan pembeye her rengin en yumuşak tonu bu külahta.

Podyumlar dondurma külahı gibi

Biraz limon, biraz Antep fıstığı, biraz da çilek… Mart ayının sonlarına doğru yaklaşırken, açık havada oturup dondurma yiyeceğimiz sıcak günlerin de hayalini kurmaya başladık. Üstelik, moda dünyası da dondurma yemeden önce dondurma giymek isteyenleri destekliyor! Uzun zamandır podyuma hakim olan kırmızı, mor gibi güçlü tonlar, şimdi yerlerini sütle karıştırılmış yumuşak ve naif versiyonlarına bırakmaya hazır. Bebe mavisi, yavruağzı, lila, sarı, pembe. Hemen hemen her modaevinin koleksiyonunda minimal tasarımlarla buluşan bu renkler giydiğinizde size kendinizi daha iyimser hissettirecek. Bir kaşık almaz mısınız?

Haberin Devamı


STİL İPUÇLARI

- Stilinizde pastel renk kullanmaya alışık değilseniz, bu ‘tatlı’ dünyaya en sade parçalarla adım atmanızı öneririz. Desensiz kumaşlara ve yalın, net formlara yönelmeyi deneyin.

- Nasıl ki farklı tatların buluştuğu bir dondurma külahının çirkin görünme ihtimali yoksa, bu renklerin de bir araya gelip kötü görünme ihtimali yok. Favori tonlarınızı birbiriyle eşleştirirken hayal gücünüzü serbest bırakın.

- Eğer sevimli görünmekten çekinmiyorsanız pastel renkleri tül, şifon gibi uçuşan materyallerde tercih etmekten çekinmeyin. Fıfırlar, fiyonklar ve volanlar da bu renklerin çocuksu yönünü vurgulayacaktır.

Podyumlar dondurma külahı gibi

- Pembe, lila, turuncu gibi renkleri gri ve kremle eşleştirerek daha ağırbaşlı bir hale sokabilir ve ofiste de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kırmızı halının pastelleri

Podyumlar dondurma külahı gibi

2018’in kırmızı halı sezonu her ne kadar Hollywood’daki cinsel tacize karşı farkındalık yaratmak için başlayan Time’sUp” ve “MeToo” hareketlerine destek veren siyah kostümlerle başlamış olsa da, pastel renk modasına uyum sağlayan yıldızların

Podyumlar dondurma külahı gibi
sayısı da hiç az değildi. Bu trendi yakalayan isimlerin başında ise Salma Hayek, Emily Blunt ve Saoirse Ronan var.
Podyumlar dondurma külahı gibi

Aksesuarlarınız geride kalmasın

Naif tonlardaki kıyafetlerle kombinlemek için siyah, kahverengi gibi koyu renklerdeki aksesuarlar yerine yine pastelleri tercih etmek gerek. Bu yüzden Chanel, Loewe ve Michael Kors gibi markalar bu sezon aksesuar koleksiyonlarında da açık renklere yer verdi. Şapkalarınız, çantalarınız ve ayakkabılarınız da ilkbahara uyum sağladığında, daha şık görüneceksiniz.


Like Store’da para geçmiyor

Dijital çağda Instagram ‘like’ı para yerine geçiyor. Örneğini Akmerkez, Like Store’da görebilirsiniz. Akmerkez bildiğimiz parayı Instagram’dan kazanılan like’lara dönüştürüyor ve like’larla alışveriş yapılabilen mağazasıyla müşterilerini bekliyor. Alışveriş için tek yapmanız gereken Akmerkez’in resmi Instagram sayfasını takip edip, AVM içerisinde fotoğraf çekip paylaşmak. Fotoğrafın aldığı like’lar ile Like Store’da yer alan ürünlerden istediğinizi satın alabiliyorsunuz. Pahalı markaların diz üstü bilgisayarları, ayakkabılar, ünlü markaların elbiseleri ve aksesuarları Like Store’un içini süslüyor.

Haberin Devamı

Podyumlar dondurma külahı gibi

Like Store’da yer alan ürünlerin fiyatları bildiğimiz parayla, like arasındaki değer farkını belirliyor. Ürünlerin like üzerinden fiyatı astronomik cinsten rakamlarla belirlenmemiş. Örneğin, dünyaca ünlü bir markanın yeni sezon spor ayakkabısının fiyatı 250 like iken, bir başka markanın t-shirt’leri 300 like’a satılıyor. Günlük ulaşım için kullanılabilecek elektrikli scooter’ın fiyatıysa 30 bin like. 17 Aralık 2017’den beri 8080 kişinin ziyaret ettiği Like Store’da bugüne dek 610 bin 520 like’lık, yani yaklaşık olarak 100 bin liralık satış gerçekleşti.


İddialı, cesur ve renkli

Sanayi 313’ün Hint kültürü etkisi altındaki yeni koleksiyonu renkli, parlak, iddialı terlik ve çanta modelleriyle yazı karşılamaya hazır.

Farklı disiplinleri tek çatı altında buluşturan Sanayi 313’ün çalışma alanları arasında gastronomi, sanat ve tasarım öne çıkıyor. İlkbahar/yaz sezonu tasarımlarının birer birer görücüye çıktığı şu dönemde tasarım alanında dikkat çekenlerden biri de Sanayi 313 Resort 2018 koleksiyonu. Serena Uziyel’in tasarladığı koleksiyon ayakkabı ve el çantalarından oluşuyor. Bilekte botlar ve özellikle işleme ve desenleriyle bir ortama adımınızı atar atmaz “ben buradayım” diyecek terlik modelleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Gigi Hadid ve Olivia Palermo’nun da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü stil ikonları da markayı tercih edenler arasında.

Haberin Devamı

Podyumlar dondurma külahı gibi

Koleksiyon Hint kültürünün etkisi altında. “Biz değişince dünya değişir” atasözünden ilham alınarak hazırlanan koleksiyon tıpkı Hindistan gibi rengarenk ve sürprizlerle dolu. Şifondan satene farklı ve zıt formların birbirine eşlik ettiği koleksiyonda, karşımızda geniş bir renk paleti var: Limon sarısı, bordo, kobalt mavisi, menekşe moru... Terlikleri süsleyen yaldızlı işlemeler, ponponlar, yıldız ve hayvan figürleri dikkat çekerken koleksiyonun imzası niteliğinde bilgelik, şans ve barışın sembolü kaplumbağa motifi de sık sık karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

İlhamı meyve ve çiçek pazarları

Clutch modellerinde ise yaz meyveleri başrolde. Uziyel’in ilham kaynağı Vietnam ve Solomon Adaları’ndaki meyve ve çiçek pazarları... Farklı renklerdeki el çantalarını meyvelerle süsleyen tasarımcı, parlak işleme detaylarıyla aynı clutch’la gündüzden geceye devam edebilme şansı sunmuş. Sanayi 313 tasarımlarını shop.sanayi313.com internet adresinden ve Sanayi313 Maslak mağazasından satın alabilirsiniz.

Yazarlar