07.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
Günümüzde teknoloji aldı başını gidiyor, taşıt sayısı arttıkça temiz hava alanı azalıyor, kullandığımız, yediğimiz, sürdüğümüz hemen hemen her maddenin içine bir kimyasal giriyor. İnsan ister istemez yiyip içtiğine biraz daha dikkat etmek istiyor. İşte bu noktada işin içine Ferdi İncedere’nin şefliğini yaptığı Organik’im restoranı giriyor.
İncedere insanın huzurla yiyebileceği yemekler koyuyor önünüze. Organik ve doğal beslenme vücudunuzdaki doğal akışı eski haline döndürüp, sizi her zamankinden daha enerjik hissettiriyor. Tabii bilinç bu şekilde gelişmeye başlayınca, içtiğiniz sudan uyku saatlerine kadar yaşam kalitenizi artıracak her şeyi düşünüyorsunuz. Bunların sonucunda ömrünüze ömür katıp pozitif enerjinizi daha kolay artırıyorsunuz... Bu yüzden ben de bugün size iki sağlıklı
tarif sunuyorum.
Kinoa salatası
MALZEMELER (2 kişilik)
l 1/2 göbek salata l 5 yaprak lollo rosso l 1 su bardağı haşlanmış firik buğdayı l 1 su bardağı kinoa l 1 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
l 1 domates (doğranmış)
l 1 kırmızı soğan (doğranmış) l 4 taze soğan l 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
l 1/2 demet nane (doğranmış)
l 4 yemek kaşığı nar ekşisi
l Zeytinyağı l Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
l Haşlanmış kinoa, firik buğdayı, maş fasulyesini bir kasede karıştırın. İçine domates, soğan ve taze soğanları ekleyin.
l Zeytinyağı, nar ekşisi, maydanoz ve naneyi salataya karıştırın, son olarak tuz ve karabiberle tatlandırın.
l Bir servis tabağına doğranmış göbek salata ve lollo rosso yapraklarını yerleştirin. Kinoa salatasını üzerine ekleyerek servis edin.
Ballı hardallı tavuk
MALZEMELER (2 kişilik)
l 2 tavuk göğsü
l 5-6 brokoli
l 5-6 karnabahar
l 1 kabak
l 1 havuç
l 1/2 su bardağı krema
l 1 tatlı kaşığı hardal tohumu
l 1 tatlı kaşığı bal
l Zeytinyağı
l Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
l Tüm sebzeleri eşit büyüklükte doğrayın. Sırasıyla önce havucu, 2 dakika sonra kabak, brokoli ve karnabaharı ekleyin. Toplamda
10 dakika pişirin. Sebzeleri tuzlu
suya atarak pişmelerini durdurun ve servise hazır tutun.
l Tavuk göğüslerini yatay bir şekilde keserek inceltin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Önceden ısıttığınız bir tavada, her iki tarafını yağda 2-3 dakika pişirin. Bir başka tavada krema, bal, hardal tohumu, tuz ve karabiberi pişirmeye başlayın. Pişen tavukları ekleyerek birkaç dakika kadar sosu çekmelerini bekleyin. Servis tabağında sebzelerle tavukları servis edin.
Horse’s neck
Güçlü bir yapıya sahip, içimi oldukça hoş olan bir kokteyl
MALZEMELER
l 5 cl ABK6 Cognac
l 12 cl Thomas
Henry Ginger Ale
Hazırlanışı
Malzemeler buz dolu bir uzun bardağa (sling) konulup karıştırılır. Üzerine limon kabuğu zest (yağı püskürtme) yapılıp servis edilir.
Yanında ne yemeli?
Horse’s neck kremalı lezzetlerle uyumlu bir kokteyl olduğundan benim yemek tercihim ıspanaklı ve peynirli bir kiş olacak. n