Cumartesi Salkım saçak bir yaz geliyor

Salkım saçak bir yaz geliyor

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Her dönemde farklı akımlara ayak uyduran ve büyük küçük herkes tarafından sevilen püsküller, bu yaza da neşe katmaya hazır. İster Western, ister bohem, ister romantik… Seçim sizin

Salkım saçak bir yaz geliyor

Püsküller belki de kostüm tarihinin en eski detaylarından. Zira Antik Yunan’dan beri kıyafetleri süsledikleri biliniyor, hatta “İlyada Destanı”nda Zeus’un karısı Hera betimlenirken, kıyafetlerindeki püsküllerden bahsediliyor. Vahşi Batı’daki kovboyların püsküllü ceketleri, ışıltılı dans elbiseleri, bohem çanta ve ayakkabılar… Düşünün, püsküllerin dokunduklarında daha eğlenceli ve çarpıcı hale getirmedikleri tek bir yer bile yok. Üstelik bu yaz tek bir akımın hakimiyetine girmek yerine isteyen herkesin stiline yakın duracak kadar da uyumlular. Calvin Klein, Celine, Elie Saab, Nina Ricci, Raisa & Vanessa gibi markaların podyumlarından alacağınız ilhamla, siz de yaz stilinizi hareketli hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Salkım saçak bir yaz geliyor

Salkım saçak bir yaz geliyor

Salkım saçak bir yaz geliyor

Salkım saçak bir yaz geliyor

“Caz Çağı”nın vazgeçilmezi

Püsküllü elbiselerin en popüler olduğu dönem, “Caz Çağı” olarak anılan 1920’ler Amerika’sıydı. Bunda, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından başlayan özgürleşme hareketlerinin ve renklenen sosyal hayatın etkisi büyük şüphesiz. O günlerden kalan şık fotoğraflara bakılırsa, saatlerce barlarda dans eden ‘flapper’ kızlar, figürlerindeki her hareketle birlikte sallanan ve parlayan püskülü tercih etmekte haksız sayılmazmış değil mi?

Salkım saçak bir yaz geliyor

ALIŞVERİŞ

Tasarımlarında farklı coğrafyalardan ilham alan Good Things’in püsküllü küpeleri, güneşli yaz günlerine çok yakışıyor. Mavi boncuklu bu model 250 lira.

Salkım saçak bir yaz geliyor

Plajlarda da bu trende uyum sağlayabilirsiniz! Vakko Mare’deki bu model hem deseni hem de püskülleriyle oldukça bohem. 1015 lira.

Haberin Devamı

Salkım saçak bir yaz geliyor

Man Repeller blog’unun kurucusu Leandra Medine, modaseverlerin yakından takip ettiği bir isim. Leandra’nın MR by Man Repeller markası için tasarladığı püsküllü ayakkabılar da onun stilini kusursuzca yansıtıyor. Fiyatı 242 dolar.

Salkım saçak bir yaz geliyor

Roman’daki payetli etek, tüy püskülleriyle fark yaratıyor. 499 lira.

Salkım saçak bir yaz geliyor

STİL İPUÇLARI

Göz alıcı bir görünüm için püskül tercihinizi tüyler, boncuklar, süet şeritler ya da kurdeleyi andıran rengarenk iplerden yana yapabilirsiniz.

FORMUNUZA güvenmiyorsanız; etek uçlarındaki, beldeki ya da kollardaki püsküllere yönelin.

GÜMÜŞ ve altın gibi metalik renkli püsküller gece elbiselerine çok yakışıyor. Gündüz içinse pembe, sarı, mavi ya da kırmızı ideal.

PÜSKÜLLERİN uzunluğu boyunuzla doğru orantılı olmalı. Uzun boylu değilseniz yerleri süpüren püsküllerden kaçının deriz.

STİL kuralları, bizlere püsküllü aksesuarları püsküllü kıyafetlerle birlikte kullanmamayı öğretti. Ancak bu sezon kurallar yıkılıyor. Üzerinizde ne kadar püskül varsa, o kadar iyi!