CumartesiŞehir içindeki tatil köyü

Şehir içindeki tatil köyü

30.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kandilli’deki Cemile Sultan Korusu düğün mekanı olarak iyi biliniyor ama bir tam gününüzü geçirmenizi sağlayacak her türlü olanak da mevcut

Şehir içindeki tatil köyü

Tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş alanları, mini golf parkuru, çocuk parkı, yüzme havuzu, mini gölet, mini şelale, meyve bahçesi, toplantı odaları, kafeler ve restoranlar... Kandilli’de, 100 dönümlük arazi üzerine kurulu Cemile Sultan Korusu içinde barındırdıkları ile şehir içindeki -konaklaması olmayan- bir tatil köyünü andırıyor. Hem de her noktası Boğaz’a hakim bir tatil köyü...
Adını Osmanlı padişahlarından Abdülmecid’in kızı Cemile’den alan koru 15 yıldır İstanbul Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sosyal Bilimler Vakfı tarafından işletiliyor. 

Şelale üzerinde gelin ve damadın ilk dansı
Korunun her iki köprüyü de görüş açısına alan Boğaz manzarası buranın düğün, nişan, kına, sünnet gibi davetlerin de önemli adreslerinden biri olmasını sağlıyor. Üç davet mekanı var Cemile Sultan Korusu’nda. İlki 700 kişin ağırlanabildiği Havuzbaşı. İkincisi kır düğünleri için biçilmiş kaftan olan ve tesisin en yüksek noktasındaki Kırtepe. Üçüncüsü mini şelale kısmına kurulan nikah masasında “Evet” denilen Şehzade. Şehzade’deki şelaleli bölümü ilk dans için kullananlar da oluyor...
Uygun fiyatları nedeniyle yoğun talep gören davet mekanları bu sezonki hafta sonu rezervasyonlarını çoktan doldurmuş. Şimdi 2010 sezonu için rezervasyon alınıyor. 

Yıllık aidat 50 TL
Koru dünya mutfağından kebaba farklı seçenekler sunan dört lokantaya da ev sahipliği yapıyor: Koru Restaurant, Hünkar Köşk, Sultan Köşk ve Taş Bar. Restoranlardaki fiyatlar 8-25 TL arasında. Kişi başı ücreti içkisiz 30-40, içkili 60 TL kadar. Pazar brunch’ı ise 35 TL.
İTO Vakfı Müdürü Levent Can Ülfer Koru Restaurant’ın bu yaz için yenilendiğini söylüyor: “Restorana manzaraya daha hakim bir bölüm ekledik. Ahşap dek ve camla hazırlanan kısım teras havasında. Burayı düğün rezervasyonu olmayan günlerde kullanacağız. Ayrıca 1 Haziran’dan itibaren mönüsünde artık suşi de yer alacak. Bunun için Tokyo Restaurant-Sushi Bar ile işbirliği yapacağız.”
İTO Vakfı’na bir kereye mahsus 4 bin 500 lira bağış yaptıktan sonra yıllık 50 lira aidatla tesisten yararlanılabiliyor. Bağışların bir bölümü tesis için gereken harcamalarda kullanılıyor, diğer bölümü vakfın kurduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne aktarılıyor. Korunun işletme müdürü Melek Bayrakçı rezervasyon yaptırmak şartıyla tesisin üyeler dışında da kullanıma açık olduğunu söylüyor.
Tel: (0216) 308 49 43 www.cemilesultan.com


Yanan konak tekrar inşa edilecek
Cemile Sultan Korusu’nun tarihini Ülfer anlatıyor: “100 dönümlük koruyu Padişah Abdülmecid 37 çocuğundan biri olan kızı Cemile Sultan’a hediye etmiş. Korunun içinde bir konak da varmış. Sultan yazın Kandilli İskelesi’nin oradaki sahil sarayında kalır, kışın korunun içindeki konağına geçermiş. 1900’lü yılların başında koru Yunanlı bir aileye satılmış. Daha sonra bu aileden koruyu film yapımcısı Cemal Filmer satın almış. Ne yazık ki 1952’de Cumhuriyet Bayramı gecesi elektrik kontağından çıkan yangında konak kül olmuş. Filmer koruyu 1969 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Personeli Sigorta Emekli Sandığı’na satmış. Koru 1994 yılına kadar kaderine terk edilmiş, kullanılmamış. Ta ki İstanbul Ticaret Odası Vakfı burayı kiralayana kadar...
Vakıf koruya yeniden hayat verdi, tesisler kurdu. Doğal yapının korunmasına dikkat etti. Kurumakta olan yüzlerce ağaç kurtarıldı. 2 binin üzerinde yeni ağaç dikildi. Şimdi biz vakıf olarak yanan konağı aslına uygun olarak tekrar inşa etmek istiyoruz. Bir de korunun içine bir fitness merkezi açma planımız var.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler