Cumartesi Şehirde çocuklar için neler oluyor?

Şehirde çocuklar için neler oluyor?

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da çocukların hoşça vakit geçirmesini sağlamayı amaçlayan mekanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ben birkaçını oğlumla birlikte gezdim. Siz de birini seçip çocuğunuzla güzel bir gün geçirebilirsiniz

Şehirde çocuklar için neler oluyor

Şehirde her gün yeni bir restoran ya da mağaza açılmasına alıştık. Peki bu şehir sadece büyüklere mi hitap ediyor? Elbette hayır. Geçtiğimiz aylarda çocuklar için de bir sürü yeni atölye ve mekan açıldı. Ben yeni yerlerden seçtiklerimi paylaşarak üzerime düşeni yapıyorum, siz anne-babalara da geriye bunlardan birini seçip çocuklarınızla harika bir gün planlamak kalıyor!

Haberin Devamı

Teknolojiyi sevenlere

Amerika’da 2009 yılında başlayan ve dünya çapında 150’den fazla noktada çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids, Türkiye’de açtığı ilk eğitim merkezinde hafta sonu sınıflarıyla çocuklarla buluşuyor.

Kayışdağı’ndaki EFK’da hafta sonu atölye çalışmaları bugün ve 14 Kasım’da 14.00-15.30 saatleri arasında uzay ve havacılık dersiyle başlayacak. Derste çocuklar, mühendislik tasarım süreçlerini kullanarak uçan makineleri tasarlamayı, üretmeyi, test etmeyi ve yeniden düzeltmeyi öğrenecek. Engineeringforkids.com adresinden ve (0216) 576 80 76 numaralı telefondan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Macera ve eğlence

Dünyaca ünlü macera parklarına ve yüksek ip parkurlarına sahip Xtrem Aventures, başta Amerika, Çin, Almanya ve Fransa’da olmak üzere 15 ülkede bulunuyor. Yeni şubesini İstanbul’da, Maslak’taki Uniq İstanbul bünyesinde açtı. Her yaş grubuna eğlenceli bir gün sunan Xtrem Aventures İstanbul’da 4-8 yaş grubuna özel koruyucu ağla çevrilmiş 20 oyun parkuru, 8 yaş üstü ve yetişkinler için adrenalini yüksek tutacak ip parkurları ve halat kaydıraklar mevcut. Tarzan Sarmaşığı, Fare Tüneli ve Paten Köprüsü heyecanlı noktalardan birkaçı. Detaylı bilgiyi extremaventures-istanbul.com.tr adresinden edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Miniklere özel dünya

Çocuklara yönelik IEG Kültür ve Eğlence Merkeziiçin geri sayım başladı. 12 Kasım’da kapılarını açmaya hazırlanan merkezde eğlenceden spora, kültür sanattan teknolojiye birçok farklı aktivite yer alacak.

Merkezde çocukları matematiğin eğlenceli yüzüyle buluşturmayı amaçlayan “Harika Matematik” sergisinin de yer alacağı sergi alanı dışındabir atölye alanı da var.

IEG Kültür ve Eğlence Merkezi’nde ayrıca hem film izlenebilecek hem de söyleşi yapılabilecek bir oditoryum mevcut. Türkiye’nin ilk indoor trambolin parkı olan Trambolin Parkı’nın da burada olduğunu söylemeliyim.

Bu çok yönlü merkez hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz iegturkey.com/tr adresine bakabilirsiniz.

Bir nesil daha KÜÇÜK PRENS’LE büyüyor

Haberin Devamı

276 dil ve lehçede eserin bulunduğu “Küçük Prens Koleksiyon Kitabı Sergisi”ni geçtiğimiz ay paylaşmıştık. Capitol AVM’nin

ev sahipliğini yaptığı sergi 20 Kasım’a dek uzatıldı. Dünyada en çok satan ve okunan kitaplardan biri olan, hem çocuklar hem de yetişkinler için kılavuz kitap değerini taşıyan “Küçük Prens”i daha yakından tanımak isteyen minikler aynı zamanda Küçük Prens’in gezegenler arası yolculuğunu yaşatan etkinlik alanındaki aktivitelere de katılabiliyor. İnteraktif olarak düzenlenen etkinlik alanında çocuklar fil yutan yılanı, konuşan gülü, baobab ağaçlarını, müzik çalan kuyuyu ve Küçük Prens’in yolculuk yaptığı tüm gezegenleri ziyaret edebilecek.

Şehirde çocuklar için neler oluyor


Hem küçüklere hem büyüklere
Temmuz ayında açılan Legoland Discovery Centre İstanbul, sunduğu eğlenceli ve öğretici etkinliklerle 3-10 yaş arası çocuklu ailelerin buluşma noktası olmaya devam ediyor. Lego’dan yapılmış İstanbul ve dünyadan sembol yapıtlarını görebileceğiniz Miniland ile Lego parçalarının yapım sırrının anlatıldığı Fabrika Turu bizim favorilerimiz arasında. Eğlence merkezinde ayrıca 4D sinema deneyimini de yaşayabiliyorsunuz. Legoland her ayın ilk çarşambası yetişkin geceleri düzenliyor. (Daha fazla bilgi legolanddiscoverycenter.com adresinde.)

Şehirde çocuklar için neler oluyor


Oyunla dolu bir müze
Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı, küratörü Sunay Akın olan ve sahne tasarımcısı Ayhan Doğan’ın tasarladığı Düştepe Oyun Müzesi, Türkiye’nin ilk oyun müzesi. 20’yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunlarının yer aldığı Düştepe Oyun Müzesi’nde 150 yıllık satranç takımı, Viktorya döneminin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu gibi yüzlerce oyun var. Müzede aynı zamanda masal dinletisi, ebru atölyesi gibi etkinlikler ve atölyeler de düzenleniyor. Detaylı bilgi dustepeoyunmuzesi.com adresinde.