31.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
BİR TABAK BİR BARDAK - Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
BİR TABAK
Tarımı en çok İç Anadolu Bölgesi’nde gelişmiş olan, ayrıca İzmir-Sakarya-Trabzon-Erzurum gibi şehirlerde de üretimi yapılabilen patates her mutfağın olmazsa olmazlarından… Zehirli çiçeğinin toprak altındaki bu lezzetli yumrusu mutfaklarımızı lezzetlendiren birçok yemekte başrolde. Çorbadan salataya, fırın yemeğinden tencere yemeğine, kızartmalardan haşlamalara kadar birçok şekliyle sofralarımızda yer bulan patates çocukların da en sevdiği yiyecekler listesinde ilk sıralarda.
Sizinle bu hafta çok tükettiğimiz, lezzetini sevdiğimiz patates ile semizotunun birleşiminden oluşan lezzetli bir salata tarifi paylaşıyorum.
MALZEMELER (4-6 kişilik)
-1 demet semizotu
-2 adet patates
-1 adet kırmızı biber
-1 adet taze soğan
-3-4 yemek kaşığı mayonez
-6 yemek kaşığı yoğurt
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı hardal
-Tuz -1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
Patatesli semizotu salatası
Hazırlanışı
-Patateslerin kabuklarını soyup küpşeklinde doğrayın ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
-Semizotunu yıkayıp suyunu süzün ve yaprakları kopartıp saplarını 3 parçaya bölün.
-Taze soğanları ince doğrayın.
-Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
-Yoğurt, hardal ve mayonezi pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Sarımsak rendeleyip tuz ekleyin.
- Patatesi, semizotunu, saplarını, soğanı ve kırmızı biberi ekleyip harmanlayın.
- Tabağa alıp üzerine haşhaş tohumu ve kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.
BİR BARDAK
Oaked martinez
MALZEMELER
-3 cl Plymouth gin
-3 cl Garrone rosso vermut
-1 cl Cointreau
-1 cl marasca kirazı
-2-3 damla Bookers bitter