Cumartesi Semizotuyla patatesin uyumu

Semizotuyla patatesin uyumu

31.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Herkesin en sevdiği yemekler listesinde ilk sıralarda yer alan patates ve sağlıklı semizotuyla yapılan, mayonez ve yoğurt katkılı lezzetli bir salata tarif veriyorum

Semizotuyla patatesin uyumu

BİR TABAK

Haberin Devamı

Tarımı en çok İç Anadolu Bölgesi’nde gelişmiş olan, ayrıca İzmir-Sakarya-Trabzon-Erzurum gibi şehirlerde de üretimi yapılabilen patates her mutfağın olmazsa olmazlarından… Zehirli çiçeğinin toprak altındaki bu lezzetli yumrusu mutfaklarımızı lezzetlendiren birçok yemekte başrolde. Çorbadan salataya, fırın yemeğinden tencere yemeğine, kızartmalardan haşlamalara kadar birçok şekliyle sofralarımızda yer bulan patates çocukların da en sevdiği yiyecekler listesinde ilk sıralarda.


Sizinle bu hafta çok tükettiğimiz, lezzetini sevdiğimiz patates ile semizotunun birleşiminden oluşan lezzetli bir salata tarifi paylaşıyorum.

MALZEMELER (4-6 kişilik)

-1 demet semizotu

-2 adet patates

-1 adet kırmızı biber

-1 adet taze soğan

-3-4 yemek kaşığı mayonez

-6 yemek kaşığı yoğurt

-2 diş sarımsak

-1 tatlı kaşığı hardal

-Tuz -1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Patatesli semizotu salatası

Hazırlanışı

-Patateslerin kabuklarını soyup küpşeklinde doğrayın ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
-Semizotunu yıkayıp suyunu süzün ve yaprakları kopartıp saplarını 3 parçaya bölün.
-Taze soğanları ince doğrayın.
-Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
-Yoğurt, hardal ve mayonezi pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Sarımsak rendeleyip tuz ekleyin.
- Patatesi, semizotunu, saplarını, soğanı ve kırmızı biberi ekleyip harmanlayın.
- Tabağa alıp üzerine haşhaş tohumu ve kıyılmış taze soğan serperek servis yapın.

BİR BARDAK

Oaked martinez

Soğumaya başlayan havalarla yemek öncesinde alınacak lezzetli bir tarif

MALZEMELER

-3 cl Plymouth gin

-3 cl Garrone rosso vermut

-1 cl Cointreau

-1 cl marasca kirazı

-2-3 damla Bookers bitter

Hazırlanışı
Tüm malzeme buzla birlikte karıştırılıp soğutulmuş coupette bardağına süzülür. Üzerine portakal kabuğu sıkılıp servis edilir.

Yanında ne yemeli?
Ben bu kokteyl ile dana carpaccio tabağını tercih ediyorum.

Semizotuyla patatesin uyumu